חזרה למגזין אוכל

מהאינטרנט לצלחת

מהפכת הטבעונות ששוטפת אותנו לאחרונה חייבת לא מעט לרשת האינטרנט
שרון שילוח 21/04/13
מהאינטרנט לצלחת

הטריילר הרשמי של הסרט "מה אתה יודע על חלב"

 

חדי עין בודאי שמו לב לשינוי בקונספט הפרסומות של חברת תנובה לאחרונה. אותה חברה שהעלתה את מחירי הקוטג' והביאה למחאה חברתית (בשילוב גורמים נוספים וקרקע פורייה) ושכפי שנחשף בתוכנית הטלוויזיה כלבוטק אחראית להתעללות בבעלי חיים תחת המותג "אדום אדום", הבינה שיש מאבק חדש שצריך להילחם בו - ערעור על נחיצותם כל מוצרי החלב במזון שלנו.

 

עם יותר ויותר קולות שטוענים כי מוצרי חלב אינם בריאים ומגמה טבעונית מתחזקת, אין ספק - צריך להציג את הדברים בצורה קצת אחרת. בסרטון הפרסומת הזה, שרץ עכשיו על המסך בסלון של כולנו, מרמזים "קלות" כי אם גידי הציפלון רוצה לגדול, עליו לגמוע ליטרים של חלב מדי יום. ואם לא חלב, גם קוטג' זה טוב.

 

הקונספט הזה הוא כמובן לא מקרי ומהווה תגובת נגד לחומרים רבים שרצים ברשת לאחרונה בדבר הנזק, לטענתם, שגורמים לנו מוצרי החלב. למשל, הסרטון בתחילת הכתבה, שהוא הטריילר של הסרט "מה אתה יודע על חלב" אשר הוקרן ב-YES בשבת האחרונה.

 

גארי יורופסקי: נביא מהפיכת הטבעונות

 

החודש, בדיוק בזמן שבו חגגנו את יום העצמאות וכל המנגלים שבאים איתו, ציינו כמה קבוצות טבעונים ברשת שנתיים לפרסום ההרצאה של האקטיביסט האמריקני גארי יורופסקי, ששם לו למטרה לשים קץ לסבלם של בעלי חיים כל עוד הוא חי בעצמו. על גארי וטרנד הטבעונות בישראל כבר כתבנו במוטק'ה, אבל למי שהצליח לפספס, הנה קיצור הדברים:

 

שני בחורים ישראלים תרגמו הרצאה של יורופסקי, אשר ניתנה באחת האוניברסיטאות בארצות הברית, וכוללת טונות של כריזמה, רטוריקה ומשחק מול מצלמה, אבל מעל הכול - אמת אחת כואבת על סבלם של בעלי החיים, שקשה להתעלם ממנה. ביחד עם התחקיר של כלבוטק על התעללות בבעלי חיים בחברת "אדום אדום", הטבעונות בישראל היא כנראה כבר לא טרנד - היא מהפכה.

 

 

מהרגע שפורסמה ההרצאה הסוחפת בעברית ועלתה ליוטיוב היא זכתה לכמיליון צפיות בכמה ערוצים מקבילים. הטבעונות בארץ מתעצמת, יותר ויותר מקומות המיועדים לטבעונים נפתחים, שירותי קייטרינג מושקעים על טהרת הטבעונות צצים לכל דורש, תנובה נלחצת ויוצאת בקמפיינים שמדגישים את חשיבותם של מוצרי החלב לגדילה ולהתפתחות תקינה (בעיקר אם אתה קיבוצניק חלשלוש) ורבים מאיתנו, לרבות כותבת שורות אלה, עוברים "לצד השני". גם במוט'קה קיבלנו בשבוע שעבר המלצות למנגל טבעוני וטעים במיוחד.

 

להרצאה של יורפסקי מצטרפת לאחרונה גם הרצאתו של ד"ר מייקל גרגר, מומחה בתזונה קלינית. גרגר מדבר ומביא הוכחות מדעיות לכך שתזונה נטולת חומרים מן החי מפחיתה משמעותית את הסיכון למחלות לב, לסוכרת, ללחץ דם וכו'. אז גם אם אתם לא חושבים על טבעונות, כדאי תמיד לדעת מה בריא יותר, מה בריא פחות, ומה באמת יש לנו באוכל.

 

מה שקרה עם הטבעונות בישראל הוא דוגמה מצוינת לשינויים צרכניים מרחיקי לכת שיכולים לקרות בעזרת היכולת לחלוק מידע באמצעות הרשת. טבעונות הייתה כאן מאז ומתמיד, כמובן, אלא שהיום שיווק חכם ברשת עם מוצר טוב עושה את כל ההבדל ומביא לציבור הרחב את המידע שהיה סגור מאחורי דלתיים סגורות מרבית השנים - ומידע, כידוע, זה כוח.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק 



תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה