מהמזרח באהבה: מנה אסייתית שכולה חגיגה

טעמים חדשים הם פעמים רבות נרכשים, בכל התחומים: באופנה, במוזיקה ולפני הכל – במטבח. המטבח האסייתי שהולך ותופס את מקומו בישראל בעזרת מסעדות טובות ואותנטיות הוא דוגמה טובה, ותודו שגם לכם המסעדות הללו עושות חשק לנסות את התפריט גם בבית.
לשמחתנו, הימים שבהם חומרי גלם מהמזרח הרחוק הסתכמו ברוטב סויה עכור ובאגרולים שומניים כבר מזמן מאחורינו, ואת הפרודוקטים הדרושים להכנת המנה ניתן למצוא לא רק בחנויות המתמחות במטבחים אלו, אלא כמעט בכל סופרמרקט גדול.
היתרון במטבח האסייתי הוא האופציה לשלב בין כמות נאה של ירקות, כאלה שרובם לא פוקדים את הסלט שלכם על בסיס יומי, יחד עם חלבון בשרי ופחמימה, המרכיבים בקלילות וללא כמויות גדולות של שמן ארוחת ערב זריזה, או לחלופין - חידוש נחמד לארוחת שישי.
אנחנו מציעים לכם לפתוח את הניסיון האסייתי הביתי עם מנת הלו מיין הפופולרית, שמככבת במסעדות רבות, ובגרסה הביתית אף בריאה יותר. פירוש השם "לו מיין" במנדרינית הוא "אטריות מעורבבות", או פשוט "לערבב". חשבו רק איזה שפע של מנות אפשר להכין עם ווק טוב בשילוב אטריות – בשר, דגים, עוף או רק צמחוני – הכל הולך כיד הדמיון.
עשירה בחלבון, בחומצה פולית, בסידן ובברזל
שיטת ההקפצה קריטית להכנת המנה - נוגע לא נוגע. בעזרת כפות העץ מקפידים להשאיר את הירקות ואת יתר החומרים שבווק כל הזמן בתנועה, על מנת למנוע בישול יתר וריכוך. הווק עצמו חם מאוד בתחתיתו, סיבה נוספת לשמור על תכולתו בתנועה. ברגע שהמרכיבים מתבשלים יתר על המידה, הרעננות המלווה מנה מוקפצת כהלכתה נעלמת, ונותרתם עם תבשיל בשר ואטריות שהוא אמנם טעים, אבל מעט רכרוכי.
מבחינה קלורית, מנות מוקפצות (כל עוד מכינים אותן בבית) מכילות כמות קטנה יחסית של שמן. האנטריקוט עצמו הוא נתח שמן המכיל 265 קלוריות ל-100 גרם, אולם במנה זו כמות הבשר מועטה ממילא. הוא מכיל כ-27 גרם חלבון וכ-7 גרם שומן רווי, אך עשיר בוויטמין B ו-B12, בחומצה פולית, בסידן ובברזל. והנה טיפ קטן לפני שמתחילים: במנות מסוג זה מומלץ בחום להכין את כל המרכיבים מראש, ורק אז להתחיל במלאכת הבישול. בתיאבון.
המתכון: רצועות אנטריקוט ואטריות "לו מיין"
המרכיבים (ל-4 מנות):
120 גרם סטייק מנתח אנטריקוט
1 כפית עמילן תירס
1 כפית+כף רוטב סויה
1 כפית שמן צמחי
250 גרם אטריות ביצים או אטריות חיטה
1/2-1/3 (תלוי בגודל) כרוב סיני, שטוף וחתוך דק
2 כוסות נבטים
1 גזר, חתוך לפסים דקיקים ושווים בגודלם
1/2 גמבה, חתוכה לפסים דקיקים ושווים בגודלם
1/2 כוס פטריות שמפיניון טריות, פרוסות
2/3 כוס אפונת שלג (האפונה השטוחה)
1 בצל ירוק (גבעול בלבד) חתוך דק לאורך לגודל בינוני
1 שן שום כתושה
1 כף יין אורז
1 כפית שמן שומשוקורט מלחקורט סוכר
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבשר לרצועות באורך 6-7 סנטימטרים. במידה שהבשר עבה יש לחתוך אותו . באמצע לרצועה נוספת.
2. מעבירים את הרצועות לקערה קטנה, מוסיפים את עמילן התירס ומערבבים עד לכיסוי הרצועות.
3. מכינים את האטריות בהתאם להוראות ההכנה שעל השקית.
4. מחממים את הווק היטב ומוסיפים את כף השמן. מכניסים את הבשר ומוסיפים כפית סויה, מקפיצים קלות כדקה ומוציאים לצלחת.
5. מכניסים לווק את השום ואת יתר הירקות מלבד הבצל הירוק ואפונת השלג. מקפיצים כדקה ומזלפים את קצוות הווק עם יין האורז.
6. מוסיפים את האטריות ואת הבשר ובעזרת שתי כפות עץ מתחילים להקפיץ את הכל יחד במשך כחצי דקה, כאשר מקפידים להגיע גם לתחתית הווק, על מנת למנוע בישול לא אחיד. מכסים את הווק במכסה מתאים למשך דקה ולא מכבים את האש.
7. מסירים את המכסה ומוסיפים את יתרת רוטב הסויה, שמן השומשום, המלח, הסוכר, אפונת השלג והבצל הירוק. מערבבים יחד כדקה נוספת ומוודאים שלא נותרו נוזלים בסיר. מכבים את האש ומגישים מיד.
מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי
אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג
לאלתר במטבח: חזה עוף עם ברוקולי
מתכון חגיגי לסדר פסח: קדרת כבש, חומוס ופירות יבשים
מה שותים עם הארוחה? כך תצרו בר ביתי מושלם
לוקסוס אמיתי: מתכון לפילה לוקוס משגע
לאלתר במטבח: חזה עוף עם ברוקולי
עושים שוק: מתכון נפלא ופשוט לשוקי עוף
תודה על ההודו: מתכון לכדורי הודו מופלאים
מה אומרים הצבעים שאנחנו אוכלים?
עוד במדור האוכל של מוטק'ה
אוהבים לבשל ולאפות? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...
ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...
מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...
גמבה ?
- פלפל אדום לא חריף
רק להכנס למטבח ולהקפיץ