מה יש בכוס התה שלנו

צילום: Shutterstock
אנחנו שותים אותו כל יום, אבל מה באמת אנחנו יודעים על התה? אז ככה: כבר לפני כ-4,000 שנה, בזמן שושלת טאנג הסינית, נהגו להשרות במים חמים את עלי צמח הקמיליה סיננסיס. זהו שיח בר שגובהו יכול להגיע עד שלושים מטרים והוא נפוץ בעיקר בסין, בהודו, בסרילנקה, בפקיסטן וביפן. הפורטוגלים הביאו את המשקה לאירופה בשנת 1560, וכמאה שנה לאחר מכן הוא נחת על שולחנו של מלך אנגליה, צ'ארלס השני, ומיד הפך לחביבם של בני האצולה. משם הוא התפשט לכל העולם והפך למשקה פופולרי. התה נודע כעשיר בנוגדי חמצון, כמסייע בהורדת לחץ דם, סוכר וכולסטרול ומועיל למערכת העיכול.
תה לבן: מיוצר מהניצנים ומהעלים הראשונים של שיח התה. תהליך העיבוד של העלים מתרחש בתחילת האביב, כאשר השיח עוטה מעין צבע לבנבן בשל הניצנים - ומכאן שמו. תהליך העיבוד שלו קצר, ללא חמצון, ולכן מתאפשרת שמירה על תכונותיו הבריאותיות. טעמו עדין וקליל, ומומלץ לשתות אותו לפני או אחרי ארוחה.
תה ירוק: צבעו ירוק עז, טעמו מתקתק והארומה שלו משכרת. עליו נקטפים מהשיח כאשר צבעם ירוק, ותהליך חמצונם נעצר על ידי חימום. כך מתאפשרת שמירת התכונות הבריאותיות, והתה נותר עשיר בוויטמינים. התה הירוק מכיל כמות קטנה של קפאין.
תה צהוב: מהנדירים והמשובחים. זה היה התה שעלה על שולחנו של קיסר סין. את עלי התה קוטפים בתחילת האביב ומשתמשים בניצנים המובחרים ביותר. מייבשים את העלים למשך זמן קצר ובטמפרטורה לא גבוהה. כתוצאה מדרך העיבוד הקל נשמרות התכונות הבריאותיות של הצמח.
תה אולונג: תהליך הייבוש והעיבוד שלו אורך כיומיים-שלושה, ולכן טעמו חזק ובעל עומק רב וריחו עז. מומלץ לשתות אותו לאחר הארוחה, כיוון שהוא נחשב לתה עשיר מאוד. יש המכנים אותו "התה המסתורי", כיוון שבכל לגימה מתגלים טעמים וניחוחות אחרים.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק תה שחור: התה הנפוץ ביותר במערב. תהליך העיבוד שלו נמשך כשבועיים במטרה למצות את מלוא הטעם והניחוחות מן העלים. צבעו חזק, טעמו עשיר וריחו דומיננטי. הסינים מכנים אותו "תה אדום" וממליצים לשתות אותו בסוף ארוחה גדולה.
אל תתבלבלו, כל סוגי התה העשויים מצמח הקמיליה סיננסיס מכילים קפאין בכמויות שונות. תה צמחים, שעשוי מחליטת סוגי צמחים ופרחים שונים במים, הוא למעשה אינו תה, ולכן אינו מכיל כלל קפאין. סגולותיו הבריאותיות תלויות בצמחים או בפרחים שמהם מוכנת החליטה. למשל, חליטת קמומיל מסייעת להרגעת כאבי בטן וכאבי ראש; חליטת סרפד מסייעת לבעיות פרקים, חליטת קינמון לשיעול ולצרידות וחליטת מליסה להורדת לחץ הדם.
עוד על תזונה נכונה: צמחונות וטבעונות: להשלים את החסר
לפורום תזונה: לחצו |

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...
סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...