חזרה למגזין אוכל

מועדון ארוחת הבוקר: 4 מתכונים עם טוויסט

המסעדות בארץ יוצאות מגדרן כדי לרגש אותנו עם ארוחות בוקר גורמה, אבל ממש לא צריך לצאת מהמזגן בבית כדי ליהנות מארוחת בוקר מיוחדת במינה. 4 מתכונים שיהפכו את הבוקר שלכם לנפלא
מאת לין לוי 04/07/19
מועדון ארוחת הבוקר: 4 מתכונים עם טוויסט
ארוחת בוקר עשירה ומפנקת יכולה להחזיק אתכם עד הערב. צילום: Shutterstock

 

 

 

ארוחת הבוקר הפכה לארוחה שסוגדים לה. המסעדות יוצאות מגדרן כדי לרגש אותנו עם ארוחות בוקר שפורצות את גבולות הדמיון, ומוגשות בחלק מהמקומות לאורך כל שעות היום. בראנצ׳ סוף השבוע, אותה ארוחת בוהריים שעלתה לישראל מניו יורק, הפכה כבר מזמן לסמל לחיים הטובים. הכוונה היא כמובן לארוחת בוקר מאוחרת של שישי-שבת, שבמהלכה מוגשות מנות מושחתות שלא תמיד מתכתבות עם התפיסה הקולינרית של בוקר ואנחנו, אוהבי הפינוקים הטעימים, הולכים שבי אחרי המגמה. כבר לא נרים גבה אם יציעו לנו ב-11:00 בבוקר סטייק עם ביצים, ביצים עלומות ברוטב חריימה או פנקייק עם בשר וגלידה מלוחה.

 

אבל הטרנד החם ביותר בגזרת ארוחות הבוקר הוא ללא ספק ה-brinner. גם המושג הזה נולד, איך לא, בארה״ב והכוונה היא למנה של בראנצ׳ שמוגשת דווקא בשעות הערב, ומכאן גם השם שמשלב בין brunch ל- dinner. מה שעוד השתנה בארוחות הבוקר שלנו הוא שהן הפכו להרבה יותר אלכוהוליות, ובכל מקום שמגיש ארוחת בוקר אופנתית יציעו לכם להזמין לצד חביתה וסלט גם קוקטייל בוקר קליל כמו מימוזה על בסיס שמפניה ומיץ תפוזים, או בלאדי מרי על בסיס מיץ עגבניות וודקה. אם לא די בכך אפשר למצוא היום גם גלידה בטעמי בוקר (מי אמר גלידת אגס בנדיקט ולא קיבל?) ואפשר גם לאכול ארוחת בוקר במקום שמוגדר בכלל בר. כזה הוא ה״בושוויק״ שבנחלת בנימין התל אביבי, שבשעות הבוקר מוגשים בו ביצים, לחם וממרחים, ובשעות הלילה הוא הופך לאחד הברים היותר מדוברים בתל אביב.

 

החדשות הטובות הן שכדי ליהנות מארוחת בוקר לא שגרתית לא חייבים לאכול בחוץ - אפשר לעשות את זה גם בבית. לפניכם מספר מתכונים למנות בוקר קלאסיות: חביתה, בורקס ופנקייק, שקיבלו טוויסט מעניין ויהפכו את ארוחת הבוקר הסטנדרטית שלכם להרבה יותר מעניינת. החביתה הפכה לאומלט עשיר בזכות תוספת של ירק וגבינה, המילוי הקלאסי של גבינות בתוך הבורקס שודרג עם זיתים ורוטב עגבניות, הפנקייק הסטנדרטי מגיע כאן עם תירס וגבינה ואת סלט הירקות הקלאסי מחליף סלט עם ארטישוק. עם החום השורר בחוץ, ארוחת בוקר עשירה שכזו ומנגד לא כבדה מדי, יכולה בכיף להחליף גם ארוחת צהריים. בתיאבון!

 

פריטטת ירק עם פטה

 

 צילום: הדס ניצן

 

 

מצרכים:

 

גבעול כרישה קצוץ דק

2 בצלים

2 גבעולי בצל ירוק קצוצים

4-5 ביצים

200 גרם גבינת פטה מגורדת

 

ההכנה:

 

1. מטגנים את גבעול הכרישה. מוסיפים את הבצל ואת הבצל הירוק וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.

 

2. מערבבים 4-5 ביצים עם 200 גרם גבינת פטה מגוררת.

 

3. כשתערובת הבצלים זהובה מוסיפים למחבת את תערובת הביצים והגבינה ומטגנים עד שמזהיב.

 

4. הופכים בעדינות את החביתה ומטגנים 2-3 דקות את הצד השני.

 

המתכון באדיבות ״משק יעקבס״

 

בורקס עגול במילוי גבינות, עגבניות, זיתים ורוטב פסטו

 

צילום: פלג בכור

 

מצרכים:

 

לבצק:

1 ק״ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

כף סוכר

1/4 כוס שמן זית

כף מלח גס

650 מ״ל מים פושרים

למילוי:

גבינות: פיקורינו, קשקבל, גאודה וברינזה צאן

מעט רסק עגבניות

זיתי קלמטה

רוטב פסטו

 

ההכנה:

 

1. מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל החומרים היבשים (ללא המלח).

 

2. לאחר כדקה מוסיפים את השמן וחצי מכמות המים, את המלח ואז את יתרת המים בהדרגה עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד ורך.

 

3. מתפיחים כ-40 דקות.

 

4. יוצרים כדורים ומשטחים אותם.

 

5. מכינים את המילוי: במעבד מזון טוחנים בפולסים את כל הגבינות.

 

6. במרכז של כל כדור בצק שמים כמות נדיבה של תערובת הגבינות, 3-4 זיתי קלמטה ללא גרעין ונגיעת פסטו, וסוגרים בעזרת עיגול נוסף (בצורת כיפה).

 

7. מהדקים בצדדים עם מזלג, מורחים ביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים עד שהבורקסים משחימים קלות.

 

המתכון באדיבות פלג בכור ״עלעלים רעננים״

 

פנקייק תירס ויוגורט עזים

 

 צילום: אנטולי מיכאלו

 

 

מצרכים (ל- 6 פנקייקים):

 

1 כוס תירס קפוא מופשר

1 ליטר יוגורט עזים אלטו

1 קישוא בינוני מגורד

1 ביצה

1/3 כוס גבינת צ'דר או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים

1/2 שקית אבקת אפייה

100 גרם קמח

צרור קטן של שמיר קצוץ

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס או לפי טעם

1/4 כוס גרגירי תירס

ההכנה:

 

1. מכניסים למעבד מזון את התירס, היוגורט, הקישוא, הביצה והגבינה.

 

2. כשהכל טחון היטב מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה תוך כדי ערבול.

 

3. מוסיפים מלח ופלפל ומעבירים לקערה.

 

4. מערבבים ידנית את השמיר הקצוץ עם גרגירי התירס.

 

5. מחממים מחבת עם מעט שמן ויוצקים כחצי מצקת של המלית.

 

6. מחכים להופעת בועות במרכז הפנקייק והופכים לצד שני עד לצריבה מלאה.

 

7. מגישים עם יוגורט עזים מתובל בגרידת לימון.

 

המתכון באדיבות מחלבת אלטו 

 

סלט פטה ארטישוק

 

צילום: גליה אבירם

 

 

מצרכים (ל-3 מנות):

 

חצי ראש חסה אייסברג (בערך 500 גרם) קרועה ביד.

250 גרם מיקס עלי בייבי

½ פלפל אדום קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות

½ פלפל צהוב קלוי ללא קליפה חתוך לרצועות

¼ בצל סגול חתוך לרצועות

5 עגבניות שרי חצויות (עדיף צבעוניות)

150 גרם גבינת פטה בקר

כף צנוברים קלויים

10 זיתי קלמטה ללא חרצנים

מעט פטרוזיליה קצוצה

3 יחידות ארטישוק חתוך לרבעים

לרוטב:

1/3 כוס מיץ לימון טבעי

2/3 כוס שמן זית כתית מעולה

1/3 שן שום טרייה

4 עלי נענע

1/2 כפית מלח

 

ההכנה:

 

1. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב במיקסר או במעבד מזון ושומרים בצד. הכמות הזו תספיק לתיבול 3-4 מנות סלט.

 

2. מכינים את הסלט: מכניסים לקערת ערבוב את כל הירקות, הזיתים והחסות.

 

3. מתבלים ברוטב שמן זית כתית ולימון לפי הטעם (יש לערבב היטב לפני התיבול, בעדינות כדי לא לפצוע את החסות או את הירקות).

 

4. בצלחת הגשה עמוקה מסדרים את החסות עם הירקות ומגרדים בעזרת פומפייה את גבינת הפטה.

 

5. מעל מניחים את הארטישוק החצוי ומקשטים עם צנוברים קלויים ומעט פטרוזיליה קצוצה.

 

המתכון באדיבות השף אילן פנחס, רשת BBB

 

 

ארוחת בוקר של אלופות: בראנץ'

האם ארוחת הבוקר היא באמת הכי חשובה ביום?

מלכת המטבח: החיים החדשים של אהובה אלפרון

התזונה המומלצת אחרי גיל 50

 

רגישים למזון? כך תתמודדו

 

 

אוהבים לבשל ולאכול? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

1  תגובות 1 אהבו


התמונה של תגונה
מירי פפו_834_ 20/07/19
העתקתי את מתכון פנקיק תירס ביוגורט עיזים . גם סלט פטה . ארטישוק אין לי . תודה .
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

המלוח והמתוק: 2 מתכוני טארט טאטן
מקור הטארט טאטן הוא במטבח הצרפתי ומדובר על אחת העוגות המפורסמות ואהובות בצרפת, שמאוד מתאימה דווקא עכשיו,...
לקריאת הכתבה
נאים הדגים: 5 מתכוני סביצ'ה, טרטר וקרפצ׳יו
הן קלילות, קרירות ומלאות צבע וסטייל. מנות עם דגים טריים הן חגיגה לעיניים, לא כבדות, דיאטטיות להפליא,...
לקריאת הכתבה
כמו באיטליה: כך תכינו פוקאצ'ה וקלצונה בבית
מי לא אוהב בצק? בצק נחשב לאחת המעלות הנפלאות של המטבח האיטלקי. פיצה היא רק אחת ממנות הדגל של המטבח הזה, אבל...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה