מזיעים? יש מה לעשות

צילומים: Shutterstock
היא מתחילה עם ראשית הקיץ ומתגברת ככל שנוקפות השעות וחולפים הימים, עד שאי אפשר יותר לשאת את נוכחותה: הזיעה. הדבר מחריף שבעתיים כששוהים בחללים סגורים, במעליות, באוטובוסים או ברכבות. על הריח אחראים החיידקים שנמצאים על העור שלנו. בתהליך פירוק הזיעה, נטולת הריח, משתחרר ניחוח הגוף שממנו אנחנו רוצים להימנע.
הזיעה מופרשת מבלוטות הזיעה שנמצאות בשכבת העור האמצעית. ישנם שני סוגי בלוטות: הסוג הראשון מפוזר על פני כל שטח הפנים של הגוף, בעיקר במצח ובגב, ותפקידו לקרר אותנו בימים החמים. הסוג השני של בלוטות הזיעה נמצא בקפלים, בבית השחי ובמפשעה, והיא זו הגורמת להפרשת הניחוחות. תפקידה הקדום של זיעה זו היה להפיץ את ריח הגוף שלנו ולמשוך את בני המין השני. לכן ילדים לא מזיעים זיעה כבדה וריחנית כמו זו של המבוגרים. העניין הוא שעם השנים הזיעה עשתה את הפעולה ההפוכה לגמרי, וכיום היא מהווה גורם מרתיע.
כדי למנוע את הריחות הרעים יש להקפיד על שמירה על היגיינה, להסיר את השיער בבית השחי, ללבוש בגדים מבדי כותנה מאווררים ונושמים ובמקרים חריפים כדאי להשתמש בסבון אנטי בקטריאלי שמיועד לסלק את החיידקים שהשתכנו על עורנו. אבל מעל הכול, כמובן, לא לשכוח להשתמש בדאודורנט.
עוד על בריאות: |
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...