מחיר האורז בשמים-אז נאכל בטטה ותפוחי אדמה
מחירי האורז בארץ ובעולם עומדים לעלות ב-40%. התחליף הזול והבריא הוא תפוחי אדמה אך בעיקר בטטות שהינן
מומלצות יותר. כדי לשפר את טעמם, יש להוסיף להם מוצרי תיבול שאינם מכילים חומרים משמרים ואפשר לאחסנם במקפיא לאורך זמן.
בלה דיאמנט
09/05/08

בקרוב ניאלץ להיפרד מהאורז שכה אהבנו בשל מחירו שהרקיע שחקים ,וניאלץ להסתפק בתחליפים זולים בהרבה, אך בריאים וטעימים לא פחות, כמו בטטות ותפוחי אדמה שאת טעמם ניתן לשפר בעזרת מיגוון רחב של תבלינים.
מוצרי התיבול כמו שום וג'ינג'ר כתושים, בזיליקום, פטרוזיליה, שמיר וכוסברה הקצוצים מגיעים היום לצרכן בתוך מגשיות נוחות לשימוש, ולא נותר רק להוציא מהמגשית אל תוך התבשיל והמטבח נשאר נקי. המוצרים נארזים בשיא טריותם, אינם מכילים חומרים משמרים ונשמרים במקפיא לאורך זמן. לפנינו מספר מתכונים של בטטות ותפוחי אדמה המשלבים את התבלינים המתאימים מתוצרת "דורות", אחת החברות הותיקות בשוק המייצרות מגוון רחב של תבלינים:
[u]
בטטה אפויה בדבש וקינמון
[/u] [u]חומרים ל 4 מנות:[/u] 4 יח' בטטה אדומה ויפה או 4 פרוסות בעובי 2 ס"מ 4 כפות דבש 4 קוביות ג'ינג'ר 4 כפות סוכר חום קינמון 4 פיסות נייר כסף לעטיפת המנה מעט מעט פילפל שחור [u]אופן ההכנה:[/u] לערבב את הדבש והג'ינג'ר. בכל פיסת נייר מניחים במרכז מנת בטטה ומעל יוצקים את תערובת הדבש והג'נג'ר בצורה שווה ומורחים. מעל הבטטה מפזרים את הסוכר, טיפה פלפל ומעט קינמון סוגרים ואופים בתנור חם ב ?°200, במשך 15 דק' ממשיכים עוד כ 30 דק' בחום של °160. אם הבטטה שלמה, מומלץ לחרוץ שתי וערב סביב לספיגת הטעמים

[u]
לביבות בטטה עם ג'ינג'ר
[/u] כמות ל-12 לביבות [u]
מצרכים:
[/u] 1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 1 כוס קמח לבן 1 ביצה 5 קוביות ג'ינג'ר מלח ופלפל שחור 2 כפות חמאה [u]מצרכים לרוטב:[/u] 1 גביע קרם פרש 1/4 כוס עירית קצוצה מלח ופלפל [u]אופן ההכנה:[/u] מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות עד לריכוך הבטטות מסננים את הבטטות מנוזלים. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית, מוסיפים את הביצה, קוביות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות, מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים. [u]
לביבות תפוחי אדמה ופטריות פורטבלו נוסח פרובנס
[/u] כמות ל-12 לביבות [u]מצרכים:[/u] 5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם 1/2 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות 200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות 4 כפות קמח 2 ביצים 4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי מלח ופלפל שחור 1/4 כוס שמן זית לטיגון הלביבות. [u]אופן ההכנה:[/u] מקלפים את תפוחי האדמה מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיה לתוך קערה מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את הבצל ופטריות הפורטבלו עד לאידוי ומוסיפים לקערה. מוסיפים קמח, ביצים, קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד, מוציאים ומגישים.

בטטה אפויה בדבש וקינמון
[/u] [u]חומרים ל 4 מנות:[/u] 4 יח' בטטה אדומה ויפה או 4 פרוסות בעובי 2 ס"מ 4 כפות דבש 4 קוביות ג'ינג'ר 4 כפות סוכר חום קינמון 4 פיסות נייר כסף לעטיפת המנה מעט מעט פילפל שחור [u]אופן ההכנה:[/u] לערבב את הדבש והג'ינג'ר. בכל פיסת נייר מניחים במרכז מנת בטטה ומעל יוצקים את תערובת הדבש והג'נג'ר בצורה שווה ומורחים. מעל הבטטה מפזרים את הסוכר, טיפה פלפל ומעט קינמון סוגרים ואופים בתנור חם ב ?°200, במשך 15 דק' ממשיכים עוד כ 30 דק' בחום של °160. אם הבטטה שלמה, מומלץ לחרוץ שתי וערב סביב לספיגת הטעמים

לביבות בטטה עם ג'ינג'ר
[/u] כמות ל-12 לביבות [u]
מצרכים:
[/u] 1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 1 כוס קמח לבן 1 ביצה 5 קוביות ג'ינג'ר מלח ופלפל שחור 2 כפות חמאה [u]מצרכים לרוטב:[/u] 1 גביע קרם פרש 1/4 כוס עירית קצוצה מלח ופלפל [u]אופן ההכנה:[/u] מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות עד לריכוך הבטטות מסננים את הבטטות מנוזלים. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית, מוסיפים את הביצה, קוביות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות, מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים. [u]
לביבות תפוחי אדמה ופטריות פורטבלו נוסח פרובנס
[/u] כמות ל-12 לביבות [u]מצרכים:[/u] 5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם 1/2 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות 200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות 4 כפות קמח 2 ביצים 4 קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי מלח ופלפל שחור 1/4 כוס שמן זית לטיגון הלביבות. [u]אופן ההכנה:[/u] מקלפים את תפוחי האדמה מגרדים את תפוחי האדמה בעזרת פומפיה לתוך קערה מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את הבצל ופטריות הפורטבלו עד לאידוי ומוסיפים לקערה. מוסיפים קמח, ביצים, קוביות עשבי תיבול לבישול צרפתי, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד, מוציאים ומגישים.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות