חזרה לבריאות טובה

מחקרים חדשים בנוגע לסרטן

השפעת הכלכלה החדשה של נתניהו על הסרטן, מריחואנה מסייעת להקטנת גידולים, ה-FDA אישר את אווסטין לסרטן המוח, חשיפה מצטברת ל-CT מעלה הסיכון לסרטן
מערכת מוטק'ה 06/05/09
מחקרים חדשים בנוגע לסרטן
להלן לקט חדשות אודות מחקרים חדשים בנוגע למחלת הסרטן, כפי שדיווחו כלי התקשורת בחודש האחרון:
השפעת הכלכלה החדשה על הסרטן
האגודה למלחמה בסרטן מברכת את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, על ההחלטה להעלות את המיסוי על הסיגריות, אך עם זאת מתנגדת לביטול הפטור ממע"מ על ירקות ופירות. מדווח news1 יו"ר האגודה, פרופ' אליעזר רובינזון, ומנכ"ל האגודה, מירי זיו, שיגרו מכתב לנתניהו, ובו הם מציינים כי הם שמחים שבמסגרת הרפורמה הכלכלית שהוא מוביל תיכלל תוספת מס על סיגריות ועל מוצרי טבק. "מדובר במהלך חשוב וראוי, שמהווה צעד נוסף בהתקדמות ישראל למימוש האמנה הבינלאומית של ארגון הבריאות העולמי (WHO) לפיקוח על הטבק, עליה היא חתומה", ציינו. במקביל, מציינים באגודה כי הם מצטערים לשמוע כי ישנה כוונה לביטול הפטור ממע"מ על ירקות ופירות. במכתב האגודה נמסר: "ברצוננו להתריע כי מדובר במהלך שיגרום לירידה בצריכת ירקות ופירות על ידי הציבור. על פי המלצות המועצה הלאומית לאונקולוגיה שאושרו על ידי משרד הבריאות, על המדינה לעודד צריכתם של ירקות ופירות טריים שבכוחם להפחית את הסיכון לחלות בסרטן, כמו גם במחלות לב וסוכרת". עוד צוין, כי "מידע הולך ומצטבר מצביע על חשיבות אכילת ירקות ופירות כאמצעי העשוי להפחית או עלול להגביר את הסיכון להתפתחות מחלות סרטן מסוימות, כמו סרטן המעי הגס, קיבה, ריאות, שד, ערמונית ועוד. ממצאי המחקרים הביאו מומחים בינלאומיים ומומחים מארגון הסרטן הבינלאומי (UICC) לפרסם המלצות לתזונה נכונה העשויה להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות סרטן. על פי ההמלצות, יש לאכול לפחות חמש מנות ירק ופרי ביום, ולילדים אף יותר". לטענת האגודה, אם יוחלט ליישם החלטה זו, זה יפגע בבריאות הציבור.



מחקר: מריחואנה מסייעת להקטנת גידולים סרטניים
חולים סופניים במקומות רבים בעולם נהנים כיום משימוש חוקי במריחואנה לשם הקלה על סבלם, אולם ממחקר שהתפרסם אתמול בספרד עולה כי כוחו של הסם יפה גם לריפוי גידולים סרטניים. החוקרים הוכיחו כי גידולים בגופם של עכברים נגועים בסרטן שצרכו את המרכיב הפעיל במריחואנה, THC, הצטמצמו בגודלם, וכי החומר הוא שהרג את התאים הסרטניים. ממצאים מעודדים נוספים נוגעים ישירות לגידולים בבני אדם. מדווח הארץ. "ממצאינו מוכיחים את הטענה שניתן להגיע למנות בטוחות ויעילות מבחינה טיפולית של THC עבור חולי סרטן", אמר על תוצאות המחקר החוקר גילרמו ולאסקו מאוניברסיטת קומפולטנס שבמדריד. את מסקנותיהם פרסמו החוקרים בביטאון למחקר קליני. ולאסקו ועמיתיו כללו במאמרם ניתוח של שני גידולים במוחם של שני חולים שסובלים מסרטן אלים ביותר. על פי המאמר, לאחר שהשניים קיבלו THC, ניכר בגידוליהם תהליך של השמדת תאים סרטניים. לדברי החוקרים, הממצאים שעליהם דיווחו סוללים את הדרך לטיפול בסרטן באמצעות סמים המבוססים על צמח הקנביס, על אף ששימוש כזה בסם הוכח כלא יעיל בטיפול בהשמנת יתר. הממצאים החדשים מצטרפים לממצאים קודמים וסותרים בנוגע להשפעות המריחואנה על בריאות האדם. חלק מהמחקרים בנושא הציעו שהסם עלול להגביר במשתמשיו את הסיכון להתקף לב או שבץ, ואף לגרום לסרטן. מחקרים אחרים הצביעו דווקא על יתרונותיה של המריחואנה, שנטען כי יש בכוחה למנוע אלצהיימר, להפחית איבוד משקל אצל חולי איידס ולהקל על תופעות לוואי של כימותרפיה כבחילות והקאות.
ה-FDA אישר את אווסטין לסרטן המוח
מומחים ממשלתיים לסרטן הודיעו כי ממצאים ממחקרים מוקדמים בתרופה של חברת גנטק מספיק מוצקים כדי להאיץ את אישורה לטיפול בחולים עם צורה קטלנית של סרטן מוח. מדווח news1 החברה פנתה בבקשה למנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA) לאשר את התרופה אווסטין לטיפול בסוג המסוכן ביותר של גידול סרטני במוח. התרופה מאושרת כבר לחולים בסרטן ריאות, סרטן השד וסרטן המעי הגס. צוות המומחים החיצוניים של ה-FDA הסכימו פה אחד כי התוצאות המוקדמות בחולי סרטן מוח מצדיקים את ההליך המזורז לתרופה. אישור כזה מאפשר את השימוש בתרופה להתוויה זו על בסיס תוצאות מוקדמות מבטיחות. ה-FDA אינו נדרש להסכים להמלצות פאנל היועצים שלו, למרות שהארגון עושה זאת לעתים קרובות. חברת גנטק, שבסיסה בקליפורניה, נמצאת בבעלות חברת התרופות השוויצרית רוש.



חשיפה מצטברת ל-CT מעלה הסיכון לסרטן
חשיפה מצטברת לקרינה מסריקות CT (טומוגרפיה ממוחשבת) עלולה להעלות את הסיכון לסרטן ב-12 אחוז, כך מזהירים חוקרים מאוניברסיטת הארוורד. מדווח news1 סריקות ה-CT, הנמצאות בשימוש נרחב ככלי אבחוני, מספקות הדמיה מפורטת של האיברים, ומאפשרות אבחונים מדויקים יותר של מצבים כמו סרטן. אך מכשיר ה-CT פולט מינון גבוה של קרינה לעומת בדיקות ההדמיה האחרות. החוקרים מבקשים כעת להעלות את המודעות לסיכונים מהקרינה המצטברת. קרוב ל-69 מיליון סריקות CT בוצעו בארצות הברית בשנת 2007, עלייה מ-62 מיליון סריקות שנעשו בשנת 2006. כך על פי דוח שפורסם על ידי המחלקה למידע רפואי של 'IMV Ltd.', חברה למחקר שיווקי. באופן כללי, אנשים לא צריכים לדאוג מהסיכון לסרטן בעקבות סריקות CT, מדגישים החוקרים, ומוסיפים כי חולים שעוברים רק מספר מועט של סריקות CT לא צריכים להיות מודאגים כלל. יחד עם זאת, אנשים שעוברים מספר רב של סריקות CT צריכים לחשוב יותר לעומק על הנושא, ולשוחח עם הרופא כדי לקבוע אם יש ערך לסריקות נוספות כחלק מהטיפול בהם משום שהסיכונים עלולים להצטבר עם הזמן. החוקרים גילו כי הסיכון לסרטן היה גבוה ב-12 אחוז בקרב אנשים שעברו 38 סריקות CT. לצורך המחקר בדק צוות החוקרים את התיעוד הרפואי של 31,462 אנשים שעברו סך-הכל 190,712 סריקות CT לאורך 22 שנה. כ-22 אחוז מהם עברו חמש סריקות או יותר, חמישה אחוזים עברו יותר מ-22 ואחוז אחד עברו יותר מ-38. בסך הכל, 15 אחוז מאותם משתתפים נחשפו לקרינה מצטברת במינון גבוה מ-100 millisieverts, (בקיצור mSv) - רמת קרינה השווה ל-1,000 צילומי חזה. ארבעה אחוזים נחשפו ליותר מ-250 mSv ואחוז אחד נחשפו ליותר מ-339 mSv. עבור שבעה אחוזים ממשתתפי המחקר, החשיפה המצטברת לקרינה העלתה את הסיכון לסרטן באחוז אחד מעל הסיכון הממוצע בארצות הברית - 42 אחוז. עבור 315 מהמשתתפים שקיבלו את כמות הקרינה המצטברת הגבוהה ביותר הסיכון לסרטן היה גבוה ב-12 אחוז. מומחי רדיולוגיה שהגיבו לממצאים הדגישו כי למרות הסכנות שקיימות בבדיקות, הרי שרוב החולים לא צריכים להיות מודאגים מהם. הם ממליצים לחולים לדון עם הרופא בנושא ולהעלות שאלות כמו "האם אני באמת זקוק לבדיקה?" ו"האם שקלת את הסיכון של הקרינה מול היתרון שבאבחון מדויק יותר?", אך במידה שהתשובה חיובית הרי שהבדיקה הכרחית. אין כל סיבה, לדבריהם, לשכב במיטה בלילה ולחשוב על הסרטן כתוצאה מסריקה אחת או שתיים או אפילו חמש ושש. מצד שני, אנשים שסובלים מבעיה כרונית כמו אבנים בכליות ובכל פעם שהם מגיעים לחדר המיון נשלחים לבדיקת CT במקום לבדיקה פחות מסוכנת שאינה חושפת אותם לקרינה, כמו אולטראסאונד, זוכים לטיפול שאינו נכון עבורם והשימוש ב-CT הוא מיותר. תוצאות המחקר הנוכחי דומות לאלה של מחקר נוסף שהוצג בחודש מאי בשנה שעברה בכינוס השנתי של האגודה של האקדמיה לרפואת חירום. אותו מחקר, שנעשה על-ידי חוקרים מהמרכז הרפואי האזורי באורלנדו, הראה כי ההצטברות ארוכת הטווח של הקרינה מצילומי רנטגן ומסריקות CT בחדרי המיון מעמידה אנשים מסוימים בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן. הדוח פורסם בגילון אפריל של "Radiology".
עוד על מחקרים בנוגע לסרטן:

[u]
האם נמצאה הדרך לעצור את הסרטן?
[/u]


[u]
קולונוסקופיה: לא נעים? לא נורא
[/u]


[u]
סרטן: כל חידושי הרפואה והמחקר בשנה החולפת
[/u]


להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום סרטן (אונקולוגיה)
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה