חזרה למגזין אוכל

מחקר חדש: החומוס גורם לנו להיות מאושרים

כן, זה לא רק בגלל הטעם שאנשים יוצאים ממסעדות החומוס עם חיוך על הפרצוף - עכשיו מתברר כי מדובר בחומרים שגרגרי החומוס מכילים ואשר גורמים לנו להרגיש טוב. אבות-אבותינו גילו את העובדה הזאת כבר לפני יותר מעשרת-אלפי שנים
מערכת מוטק'ה 30/01/07
מחקר חדש: החומוס גורם לנו להיות מאושרים
ישראל, כצרכנית חומוס גדולה, מקבלת עכשיו תמיכה מדעית רשמית לנהייה הזו אחרי המאכל הלאומי של הלבאנט. מחקר ישראלי חדש טוען, כי העובדה שהאדם בחר לעבד סוג מסויים של גרגרי חומוס עוד לפני עשרת אלפים שנה ויותר מצביעה על כך כי ידע (הרבה לפני כל מחקר מדעי שהוא) כי גרגרי החומוס טובים לו. ואכן, אומרים שלושת החוקרים - ד"ר זוהר כרם, מומחה לרכיבים תזונתיים, פרופ' אבי גופר, ארכיאולוג מאונ' ת"א, פרופ' שמחה לב ירון, בוטניקאי, וד"ר שחל עבו, ראש החוג לגנטיקה והשבחה באונ' העברית - בחומוס יש חומצת אמינו בשם טריפטופן המעובדת בגוף לסרוטונין. זה החומר שגורם לנו להרגיש טוב במיוחד, רגועים ומאושרים. אבל המחקר לא מסתפק בקביעה זו. לדברי החוקרים, כל זני החומוס התרבותי - זאת אומרת אלה שבמהלך ההיסטוריה האנושית נבחרו על ידי בני האדם למאכל מבין כל הגרגרים דמויי החומוס - מכילים רמות גבוהות במיוחד של הטריפטופן בהשוואה לחומוס הבר. על פי המחקר נראה כי כבר לפני כעשרת-אלפים שנה ידע האדם לבור את סוגי החומוס האלה מהחומוסים האחרים שצמחו פרא. היות שגרגרים אלה נראו כמו כל היתר, מתחזקת ההשערה כי האדם ידע משחר ימיו מה הוא עושה, ונכון יותר - מה גורם לו להרגיש טוב. אז מעכשיו - כשאתם מסיימים לנגב ויוצאים מהחומוסייה (או מהבית) עם חיוך על הפנים - דעו שזה לא רק בגלל הטעם, אלא גם - ואולי בעיקר - בגלל אותו סרוטונין שמצוי במאכל.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה