מחקר נוסף מאשר: יין אדום - טוב ללב
מחקר חדש הראה כי נשים ששתו כמויות מתונות של יין סבלו ממידה מועטה יותר של דלקתיות בכלי הדם. בכך תומך המחקר במחקרים קודמים שהוכיחו כי אנשים ששותים יין נוטים לסבול פחות ממחלות לב ביחס לאלה המתנזרים לגמרי ממשקאות אלכוהוליים
מערכת מוטק'ה
30/11/07

ראיות חדשות מראות כי מעט יין יכול לעשות רק טוב ללב. מחקר חדש מספרד הראה כי נשים ששתו כמויות מתונות של יין סבלו ממידה מועטה יותר של דלקתיות בכלי הדם. מדווח nfc
החוקרים גילו כי לאחר ארבעה שבועות של שתיית שתי כוסות יין ביום, נראו אצל נשים רמות נמוכות יותר של חומרים דלקתיים מסויימים בדם. הממצאים, שפורסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית, מציעים כי קיים מנגנון בו היין - במיוחד יין אדום - מגן על הלב.
מספר מחקרים גילו כי אנשים ששותים יין נוטים לסבול משיעור נמוך יותר של מחלות לב לעומת אלו המתנזרים ממשקאות חריפים. המחקרים מציעים גם כי רמות גבוהות יותר של כולסטרול HDL ("הטוב") עשויות להיות אחת הסיבות לכך, למרות שאינן מספקות את ההסבר המלא. גילוי הדרך בה היין מגן על הלב חשובה כדי להוכיח כי הקשר בין יין לבריאות הלב הוא למעשה קשר ישיר.
[u]עוד כתבות על בעיות לב בגיל המבוגר[/u]
[u]
ביטוח בריאות ראשון מסוגו לחולי לב
[/u]
[u]
התקף לב או שבץ עלול לחזור בתוך שנה מהארוע
[/u]
[u]
בדיקת דם תוכל לנבא מחלת לב עתידית
[/u]
[u]
שנת צהריים מפחיתה בחצי הסיכון למות ממחלת לב
[/u]
[u]
הפתעה: הקפה טוב נגד מחלת לב דווקא בגיל המבוגר
[/u]
[u]
תרופה תוריד הכולסטרול לסובלים מאי-ספיקת לב
[/u]
[u]
בדיקות פשוטות יוכלו לנבא הסיכוי להתקף לב
[/u]
[u]
צום יעיל להורדת הסיכון להתקף לב
[/u]
מחקרים שהראו כי אנשים השותים יין נהנים מבריאות טובה יותר של הלב לא הוכיחו כי היין הוא הסיבה לכך, הדגישו החוקרים - מאוניברסיטת ברצלונה, והסבירו כי אוהבי היין עשויים, לדוגמא, להקפיד באופן כללי על תזונה בריאה יותר, רמות גבוהות יותר של פעילות פיזית או הרגלים בריאותיים אחרים. לצורך המחקר, התמקדו החוקרים בהשפעות הפוטנציאליות של היין על הדלקתיות. דלקתיות היא חלק מתגובת הגוף לפגיעה. הסברה היא כי דלקתיות כרונית ברמה נמוכה - בתגובה ללחץ כמו עישון, רמות כולסטרול גבוהות והשמנה - תורמת להצטברות שכבות שומניות הנקראות פלאק ברפידות הפנימיות של העורקים. דלקתיות גורמת גם לפלאק להתפקע וליצור קרישי דם שעלולים לגרום להתקפי לב. צוות החוקרים גייס 35 נשים בריאות שנהגו לשתות יין בקביעות. במסגרת המחקר, כל אישה הקפידה לאורך ארבעה שבועות על תזונה בריאה ללב, אך ללא יין, ואחריהם ארבעה שבועות בהן שתתה כוס יין אדום בארוחת הצהריים. הן עקבו אחר אותן הוראות עם יין לבן. המחקר הראה כי רמות ה-HDL של הנשים עלו לאחר ארבעה שבועות של שתיית יין, בעוד שרמות מספר חומרים דלקתיים בדם, כמו חלבון מגיב C, ירדו. יין אדום נתגלה בעל השפעה משמעותית יותר מהיין הלבן. לדברי החוקרים, היתרון הגדול ביותר של היין האדום קשור לריכוזים הגבוהים של הפוליפנולים, שהם מרכיבים צמחיים הפועלים כחומרים נוגדי חמצון ועשויים לעזור בהפחתת דלקתיות. מחקרים שנעשו באוכלוסיות מגוונות הראו כי אנשים ששותים כמויות מתונות של יין - כוס או שתיים ליום - יכולים להוריד את הסיכון שלהם למוות ממחלת לב בכמעט שליש לעומת אנשים שלא שותים. לכן, סיכמו החוקרים, מומלץ לאדם השותה כמויות כאלו של אלכוהול להמשיך ולהקפיד על הרגל זה. עם זאת, רופאים אינם יכולים להמליץ לאנשים שאינם שותים להתחיל בהרגל זה מאחר שישנם אנשים רגישים לבעיות שתייה ולתוצאות הבריאותיות שעלולות להתעורר מהשתייה.

[u]
ביטוח בריאות ראשון מסוגו לחולי לב
[/u]
[u]
התקף לב או שבץ עלול לחזור בתוך שנה מהארוע
[/u]
[u]
בדיקת דם תוכל לנבא מחלת לב עתידית
[/u]
[u]
שנת צהריים מפחיתה בחצי הסיכון למות ממחלת לב
[/u]
[u]
הפתעה: הקפה טוב נגד מחלת לב דווקא בגיל המבוגר
[/u]
[u]
תרופה תוריד הכולסטרול לסובלים מאי-ספיקת לב
[/u]
[u]
בדיקות פשוטות יוכלו לנבא הסיכוי להתקף לב
[/u]
[u]
צום יעיל להורדת הסיכון להתקף לב
[/u]
מחקרים שהראו כי אנשים השותים יין נהנים מבריאות טובה יותר של הלב לא הוכיחו כי היין הוא הסיבה לכך, הדגישו החוקרים - מאוניברסיטת ברצלונה, והסבירו כי אוהבי היין עשויים, לדוגמא, להקפיד באופן כללי על תזונה בריאה יותר, רמות גבוהות יותר של פעילות פיזית או הרגלים בריאותיים אחרים. לצורך המחקר, התמקדו החוקרים בהשפעות הפוטנציאליות של היין על הדלקתיות. דלקתיות היא חלק מתגובת הגוף לפגיעה. הסברה היא כי דלקתיות כרונית ברמה נמוכה - בתגובה ללחץ כמו עישון, רמות כולסטרול גבוהות והשמנה - תורמת להצטברות שכבות שומניות הנקראות פלאק ברפידות הפנימיות של העורקים. דלקתיות גורמת גם לפלאק להתפקע וליצור קרישי דם שעלולים לגרום להתקפי לב. צוות החוקרים גייס 35 נשים בריאות שנהגו לשתות יין בקביעות. במסגרת המחקר, כל אישה הקפידה לאורך ארבעה שבועות על תזונה בריאה ללב, אך ללא יין, ואחריהם ארבעה שבועות בהן שתתה כוס יין אדום בארוחת הצהריים. הן עקבו אחר אותן הוראות עם יין לבן. המחקר הראה כי רמות ה-HDL של הנשים עלו לאחר ארבעה שבועות של שתיית יין, בעוד שרמות מספר חומרים דלקתיים בדם, כמו חלבון מגיב C, ירדו. יין אדום נתגלה בעל השפעה משמעותית יותר מהיין הלבן. לדברי החוקרים, היתרון הגדול ביותר של היין האדום קשור לריכוזים הגבוהים של הפוליפנולים, שהם מרכיבים צמחיים הפועלים כחומרים נוגדי חמצון ועשויים לעזור בהפחתת דלקתיות. מחקרים שנעשו באוכלוסיות מגוונות הראו כי אנשים ששותים כמויות מתונות של יין - כוס או שתיים ליום - יכולים להוריד את הסיכון שלהם למוות ממחלת לב בכמעט שליש לעומת אנשים שלא שותים. לכן, סיכמו החוקרים, מומלץ לאדם השותה כמויות כאלו של אלכוהול להמשיך ולהקפיד על הרגל זה. עם זאת, רופאים אינם יכולים להמליץ לאנשים שאינם שותים להתחיל בהרגל זה מאחר שישנם אנשים רגישים לבעיות שתייה ולתוצאות הבריאותיות שעלולות להתעורר מהשתייה.

תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?
זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל
אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי
בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות