חזרה לבריאות טובה

מחקר: קשישים סובלים מתת-תזונה בבתי חולים

מחקר אוסטרלי מצביע על כך שקשישים המאושפזים בבתי חולים סובלים מתת-תזונה, וזו עלולה לגרום לבעיות בריאותיות שונות. שינוי בדיאטה - וגם משך האישפוז יתקצר. הבעיה - לרופאים לא איכפת מההוצאה הממשלתית ומאיכות חיי המאושפזים
מערכת מוטק'ה 13/05/07
מחקר: קשישים סובלים מתת-תזונה בבתי חולים
מחקר אוסטרלי חדש מעלה קושיות כבדות בנוגע לדרך שבה מטופלים קשישים בבתי-החולים לאחר אישפוזם, לפחות בכל הנוגע לתזונתם. על פי המחקר, שבוצע במשך שנה בבית החולים "הנסיך מוויילס" בסידני, אוסטרליה, עולה כי 80% מהמאושפזים שנבדקו סובלים מתת-תזונה או שהם נמצאים בסיכון לסבול מהסיבוכים הנגרמים כתוצאה מתת-תזונה, בהם זיהומים, פצעי לחץ ועוד. המחקר בדק את הדיאטות של הנבדקים, את המחלות מהם סבלו ואת מסת הגוף שלהם.
דיאטה תביא לחיסכון של מיליונים למערכת הבריאות
לדברי החוקרים, הבעיה יכולה להיפתר בקלות על ידי הקפדה של המטפלים בכל הנוגע לתזונת המטופלים. שיפור המזון והתוספים שהם מקבלים גם יקצר משמעותית את זמן האשפוז שלהם. במהלך הניסוי קיבלו מחצית מהנבדקים דיאטה מאוזנת ותוספי ויטמינים, שסייעו לקיצור האישפוז בחצי. לעומת זאת, אלה שלא קיבלו כל טיפול ? נותרו באישפוז כ-19 יום בממוצע. המשמעות: חיסכון של מיליוני דולרים למערכת הבריאות. הבעיה, אומרים החוקרים, היא שלרופאים לא בדיוק איכפת מההוצאה הממשלתית הזו. "לרוע המזל," אומרים החוקרים, "התזונה (גם כשהיא לא טובה) אינה נמצאת בראש סדר העדיפויות של הרופאים והמנתחים, והנושא זוכה לתשומת לב רק כשתהליך ההחלמה של המטופל אינו מתקדם היטב. לעיתים כשהמצב מגיע לכך ? זה כבר מאוחר מדי. המחקר מצביע על הצורך בגישה חדשה מצד רשויות הבריאות ואנשי המקצוע."
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה