חזרה לחדשות היום

מטנפים לנו את הטלפון: תעמולת הבחירות

מי מאיתנו לא קיבל הודעת ס.מ.ס מעצבנת שקוראת לו לבחור במפלגה זו או אחרת? הספאם הפוליטי ומה אנחנו יכולים לעשות נגד זה
עידו קינן 16/03/15
מטנפים לנו את הטלפון: תעמולת הבחירות
הצפה פוליטית. צילום מסך של סלולרי

"יש לנו מאגר של מעל 200,000 מספרי סלולר של ישראלים מעל גיל 18. לקראת יום הבחירות אשמח להציע את המאגר למכירה, למי אפשר לפנות בנושא?", סימס לעוזרים פרלמנטריים איש שהציג את עצמו כאדם, "מנהל פתרונט". בכלכליסט ראיינו את האיש ודיווחו שהוא מכחיש שיש לו מאגר, וטוען שיש לו "יכולת לשלוף ממאגרים פתוחים באינטרנט מספרי טלפון של גולשים שבחרו לפרסם אותם מרצונם". גם אם זה נכון, וגם אם זה לא מהווה עבירה על חוק הגנת הפרטיות ועל החוק נגד הטרדה, ספק אם הגולשים התכוונו שהטלפונים שלהם יוצפו בתעמולה פוליטית.

  

הספאם הפוליטי – הצפת בוחרים פוטנציאליים במסרי תעמולה שהם לא ביקשו ולא הסכימו לקבל – ממשיך להטריד את הציבור גם השנה. בבחירות הנוכחיות הצטרפו לס.מ.סים, לאימיילים ולהודעות המוקלטות גם הודעות ספאם באפליקציות הצ'ט הפופלריות ווטסאפ ו-וייבר. האחרונה, חברה ישראלית, שלחה למשתמשים ישראלים הודעת התנצלות על כמויות עצומות של ספאם פוליטי שנשלחו דרכה: "משתמשים יקרים, בימים האחרונים נשלחו מיליוני הודעות ספאם ממפלגת 'יש עתיד', לכאורה. הודעות אלה נשלחו תוך מאמץ ניכר לעקוף אמצעי הגנה, שנועדו למנוע שימוש שכזה במערכת וייבר. אלפי חשבונות ששימשו למשלוח הודעות אלה נחסמו, ואנו נמשיך ונפעל למניעת מקרים דומים בעתיד". ביש עתיד הכחישו ששלחו את ההודעות בווייבר.

 

 


ההתנצלות של וייבר. צילום מסך

 

חוק הספאם הישראלי

 

ב-2008 אושר ונכנס לתוקף חוק הספאם הישראלי, שאוסר על שליחת מסרים שמטרתם לעודד את הציבור להוציא כסף, באמצעות פקס, הודעות מוקלטות, הודעות אלקטרוניות (אימיילים) והודעות מסר קצר (סמסים), בלי הסכמה מראש של הנמען.

 

אבל החוק לא אוסר הצפה במסרים פוליטיים ועידוד להצבעה למפלגה מסוימת, ובליכוד אפילו רואים בספאם פוליטי דבר חיובי. בכתבה בוויינט מהבחירות הקודמות על ספאם פוליטי מהליכוד נמסר מהמפלגה: "אנחנו מתנצלים בפני מי שחש טרדה, אבל המחוקק בחר לאפשר שימוש במאגרי מידע לצרכי בחירות, כיוון שמתן מידע לציבור על עמדות המפלגות מחזק את הדמוקרטיה ומאפשר בחירה מושכלת יותר במי שינהל את ענייני המדינה". מדובר, נזכיר, במפלגה שלא טרחה לתת מידע לציבור על עמדותיה באמצעי מקובל הרבה יותר – מצע.

 

כאן תוכלו לקרוא דיון במוטק'ה עם המועצה לצרכנות על חוק הספאם:


 

מחזירים מלחמה – עושים צחוקים

 

נמענים רבים של הספאם הפוליטי החליטו להשיב בהודעות עוקצניות, שלא תמיד אפילו מגיעות לפוליטיקאים (ששולחים ספאם ממספרים מזויפים או מרצפים של אותיות שאי אפשר לשלוח אליהם הודעה), אבל אפשר לפרסם בפייסבוק לצרכי בּיוש (שיימינג, הוקעה פומבית של מעשים לא ראויים).

 

הנה כמה דוגמאות:

 

 

 

עונים לספאמרים. צילומי מסך

אז אין מה לעשות?

 

מה עושים נגד ספאם הבחירות? הרי נראה שזה חוקי.

 

 

אפשר לחסום את המספרים ששולחים אותו באמצעות אפליקציות כמו WeNoSpam, שעליה כתבנו פה, אולם הספאמרים יכולים לזייף מספרים ולשלוח הודעות משם שולח באותיות ולא במספרים.

 

 

בקשו מהפוליטיקאים שלכם להפסיק עם זה. צילום מסך

 

אפשר לחכות שהבחירות יסתיימו ויהיה קצת שקט עד הבחירות הבאות (או הבחירות המוניציפליות, או הפריימריז אם אתם חברי מפלגה). וזה גם יהיה לגמרי הוגן להציף את מי שמציק לנו בסמסים והודעות ווטסאפ לטלפונים הפרטיים שלהם, שבהם אתם דורשים מהם להפסיק לשלוח ספאם ולהתחיל לחוקק חוק נגד המטרד הזה.

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בחדשות היום

כל מה שצריך לדעת על רשלנות רפואית

בכל שנה מוגשות לבתי המשפט בישראל קצת פחות מ-2,000 תביעות בגין נזקים שנגרמו מרשלנות רפואית. לפי הנהלת בתי...

לקריאת הכתבה
חייבים כסף? כל הדרכים להחזיר את החוב

אף אחד לא אוהב שחייבים לו כסף או להיות בצד החייב, אבל כולנו ודאי לקחנו בשלב כלשהו בחיים הלוואה מהבנק דוגמת...

לקריאת הכתבה
חושדים שמרמים אתכם? כך תדעו

הכתבה מטעם חברת Checknet

כולנו מכירים את סיפורי המרמה והונאה הנוגעים לכל תחומי החיים ומתפרסמים חדשות...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה