מילון האנטי אייג'ינג - חלק שני

כמות הידע והמידע בנושא טיפוח העור, הפוטנציאל שלנו להאט את הזדקנותו ואפילו להפוך על פיהם תהליכים שכבר התרחשו - אינסופית. ריכזנו עבורכם את מילון האנטי אייג'ינג השלם, על מנת שתהיה לכם נקודת פתיחה טובה להתעניינות ולמידה. כאן תמצאו את החלק השני של המילון, מכ' ועד ת'.
לחלק הראשון של מילון האנטי אייג'ינג לחצו כאן
כ - כתמי שמש
עם הזמן העור שלנו הופך רגיש יותר ואחת התופעות השכיחות בגיל מבוגר הם כתמי שמש הנוצרים כתוצאה משינויים הורמונליים ומחשיפה לשמש ללא אמצעי הגנה. הכתמים מופיעים בדרך כלל באזורים כמו הפנים, המחשוף והידיים, בדמות נמשים או כתמים חומים גדולים או אדומים. הטיפול תלוי כמובן בחומרת המצב ויכול לנוע בין מריחת קרם הגנה ושתייה מרובה במקרה הקל, דרך קרמים קוסמטיים להבהרה ועד פילינג רפואי, טיפול תרופתי או טיפול בלייזר.
ל - לקטית, חומצה
החומצה הלקטית היא תרכובת אורגנית שמהווה נשק מצוין נגד הזדקנות העור. זו חומצה המופקת מחלב שעוזרת לקלף את העור בעדינות ולעודד את התחדשות התאים. התוצאה הסופית תהפוך אותו חלק, גמיש וצעיר יותר. רק שימו לב - מי שאלרגי ללקטוז יכול לגלות רגישות גם לתכשירים עם חומצה לקטית.
נשק מצוין נגד הזדקנות העור. חומצה לקטית. צילום: shutterstock
מ - מים
לא סתם אומרים לכם לשתות הרבה! העור שלנו מורכב מכ-64% מים ולכן הוא גם צמא באופן תמידי ורגיש למחסור בנוזלים. כשהוא לא מקבל מספיק מים הוא מאבד מהלחות ומתייבש. בקיצור, שתיית ליטר וחצי מים ביום יכולה ליצור הבדל משמעותי במראה העור שלכם.
נ - נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים)
חומרים כימיים המקטינים את קצב פעולת החמצון בגוף, שעלולה לגרום לפגיעה בתאים. הבסיס של תהליך ההזדקנות שלנו הוא בעצם מתקפה של המחמצנים על מולקולות התאים, ולכן נוגדי חמצון כמו ויטמינים A או C מסייעים לנו למעשה להאריך את חיי התאים, להגן על העור מרדיקלים חופשיים ולחזק אותו אל מול גורמי לחץ סביבתיים. זו גם הסיבה שמשתמשים בהם בתכשירי אנטי אייג׳ינג רבים - הם ממזערים קמטוטים ובעיות פיגמנטציה ומסייעים בתיקון נזקים.
מאריכים את חיי התאים. נוגדי חמצון. צילום: shutterstock
ס – SPF
ראשי תיבות שמשמעותם מקדם הגנה מפני השמש (Sun Protection Factor) ואחד הכלים החשובים להילחם בהשפעות חיצוניות על העור שלנו. השמש שפוגעת בתאים שבגופנו יוצרת לא רק כתמי שמש (ר׳ ערך), אלא גם עלולה לחדד קמטים ולהפוך את העור לנוקשה ומחוספס. לכן חשוב למרוח מקדם הגנה לפני כל יציאה מהבית, בעל לפחות 40 SPF שחוסם קרני UVA ו-UVB, עשיר בלחות ועם מרכיב אנטי אייג׳ינג.
ע - עור
המקום שבו הכל מתחיל ונגמר. העור, המעטפת החיצונית של הגוף שלנו, הוא גם זה שמציג לעולם את המצב הפיזי שבו אנחנו נמצאים. במהלך ההזדקנות העור שלנו משנה את תכונותיו, נעשה דק, מאבד את הגמישות וקצב ההתחדשות שלו הולך ונהיה איטי יותר, לכן גם אם מבפנים אנחנו בריאים כמו שור, מה שהאנשים סביבנו רואים זה את הקמטים, הכתמים והעור הנפול. כדי לנסות להקל על המצב, ניתן כמובן להשתמש בתכשירים שונים או לעבור טיפולים שיסייעו בהצערה ובהחלקה.
גם אם אנחנו בריאים, העור שלנו מזקן. צילום: shutterstock
פ - פילינג (קילוף עור)
הכוונה היא לא לתכשיר פילינג ביתי שבו מורחים גרגרים על הפנים, אלא להליך קוסמטי כימי שבמהלכו מקלפים את שכבות העור החיצוניות ומצמיחים עור חדש, צעיר וחלק יותר. ישנן שלוש דרגות טיפול: קל, בינוני ועמוק - כשההבדל ביניהן הוא בעומק החדירה של התמיסה הכימית לעור. אם בפילינג קל ההליך לוקח מספר דקות, הפרוצדורה בטיפולים המתקדמים מסובכת יותר, נעשית בהרדמה, וכמובן שיש בה סיכונים גבוהים יותר, מפיגמנטציה ועד צלקות.
צ - צניחת עור הפנים
לקראת גיל מבוגר, כוח המשיכה מראה את אותותיו גם על העור שלנו, שמתחיל לצנוח ולהפוך רפוי יותר. הפנים שלנו מאבדות נפח והעור נעשה דק ושברירי יותר. פתרון אמיתי לא ממש יש מכיוון שאי אפשר באמת למנוע את מה שהטבע נתן לנו, אבל בהחלט ניתן להקל על המצב. דרך אחת ופשוטה היא באמצעות קרמים המכילים רטינואידים (ר׳ ערך) או חומצות אלפא הידרוקסיות, המסייעים למיצוק העור. דרך נוספת היא באמצעות פילינג כימי או מתיחות פנים.
הפנים מאבדות נפח, העור נהיה רפוי. צילום: shutterstock
ק – קולגן
כבר הזכרנו את חלבון האלסטין שמהווה מרכיב מרכזי ברקמות החיבור, והנה השותף שלו שמסייע לעור שלנו לשמור על הגמישות. קולגן הוא החלבון השכיח ביותר בגופנו ומהווה יותר מרבע מכלל החלבונים בגוף. הוא עצמו אינו גמיש, אך בעל חוזק רב ובשילוב של השניים הגוף שלנו מצליח לתפקד כראוי.
הקולגן גם מעניק נפח לעור, אך מפסיק לעשות זאת כשאנחנו מזדקנים - מה שגורם להיווצרות קמטים. את הקולגן ניתן לצרוך באמצעות טיפולים קוסמטיים בלייזר או בגלי רדיו שמעוררים אותו וגורמים לו לפעול מחדש, או באמצעות חלבון סינתטי, שמגיע מן החי או הצומח, וניתן למצוא בתכשירים וקרמים השומרים על העור.
ר - רטינואידים
במקור מדובר בטיפול באקנה, שנמצא יעיל גם כנגד הזדקנות העור. הרטינואידים הם נגזרות של ויטמין A, שכבר הזכרנו כוויטמין חשוב שמשפר את הגמישות ומאיץ את קצב התחדשות התאים. הם עוזרים לעורר את פעולת הקולגן ולשפר את גוון העור והטקסטורה שלו. ישנן שתי אפשרויות לשימוש ברטינואידים: רטינול, אותו ניתן למצוא במגוון קרמים קוסמטיים או רטין A בעל ריכוז גבוה יותר שנחשב לטיפול תרופתי. עם זאת חשוב לזכור שלמרות השיפור במצב העור, בשני המקרים התוצאה הסופית לא מאוד בולטת לעין.
נגזרות של ויטמין A. צילום: shutterstock
ש - שמן חוחובה
שמן המופק משיח החוחובה, שמהווה לחות טבעית לעור. הוא יעיל במיוחד מכיוון שיש לו מבנה מולקולרי דומה מאוד למבנה השומן בעור שלנו, והוא מסייע בלחלוח העור ובחיזוקו.
ת – תזונה
על מנת לשמור על רעננות ומראה צעיר, חשוב להקפיד גם על תזונה נכונה ובריאה, שתעזור לנו לשלוט בתופעות ההזדקנות. מה מומלץ? מזונות שמכילים ויטמין A כמו גזר, כבד או כרוב יסייעו לכם להגן על העור ולצדם גם מזונות המכילים רטינול כמו דגים או חלמון ביצה. גם מזונות עשירים בוויטמין C כמו פלפלים (ירוקים או חריפים), עגבניות או פירות הדר. בכל מקרה, מומלץ לפנות לתזונאי מומחה על מנת לבנות תפריט שיתאים לכם באופן פרטני.
ליצור דיאטה סביב שיפור מצב העור. צילום: shutterstock
[#middleBanner]
לחלק הראשון של מילון האנטי אייג'ינג לחצו כאן
עשרה מוצרי טיפוח שאי אפשר בלעדיהם
הצטרפו לקהילת האופנה והסטיילינג של מוטק'ה
המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר
נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...
רוב הדברים שכתובים במילון, הם לא ממש אנטי אייג'ינג, אלא יותר איך להיראות יותר צעיר.
לא איך להיות בריא וצעיר.
ממרומי גילי המופלג, אני יכול להמליץ על משהו שהופך את תהליך ההזדקנות.
מגדיל מיום ליום את הפער בין גיל ביאולוגי לגיל כרונולוגי.