חזרה למגזין אוכל

מי רגיש לחלב?

חג השבועות הוא חג החלב, וזו הזדמנות טובה לבחון מה יש בו ומה ההבדל בין אי סבילות ללקטוז לבין אלרגיה לחלבון החלב
איילת בירן 29/05/14
מי רגיש לחלב?

צילום: Shutterstock

 

חלב ומוצריו עשירים בחלבון מלא, בוויטמינים מקבוצת B, כמו ויטמין B12, בוויטמין D ובמינרלים כמו ברזל, מגנזיום, פוספט וכמובן סידן לרוב. בנוסף לכך מוצרי החלב מכילים גורמים המסייעים בספיגת הסידן, כמו סוכר החלב - לקטוז, וויטמין D. ויטמין C עוזר להגברת ספיגת הסידן, כך שבסמוך לאכילת מוצרי החלב כדאי לאכול גם פירות וירקות העשירים בוויטמין זה (כמו יוגורט עם תות שדה טרי). יוגורטים עשירים בחיידקים פרוביוטיים, ולאלה יתרונות בריאותיים נוספים כמו איזון אוכלוסיית חיידקי מערכת העיכול ומניעת עצירות, חיזוק מערכת החיסון ועוד.

 

יש המעדיפים דווקא מוצרים המופקים מחלב עזים או כבשים, בטענה שאלה קלים יותר לעיכול. בעת צריכת מוצרי חלב צאן חשוב לוודא כי אלה מיוצרים במחלבה מאושרת תחת פיקוח הולם, וכי עברו פסטור כראוי.

 

מהי אלרגיה לחלב?


תופעות של רגישות לחלב נחלקות לשניים:
1. אי סבילות לסוכר החלב - לקטוז.
2. אלרגיה לחלבון החלב.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

אי סבילות ללקטוז מופיעה כאשר קיים חסר באנזים (חומר מזרז פירוק במערכת העיכול) המפרק את הלקטוז. כתוצאה מכך הלקטוז מתפרק, סופח נוזלים במערכת העיכול וגורם לכאבי בטן, לגזים ולשלשולים. במקרים כאלה ניתן לנסות ולבדוק השפעת צריכת מוצרי חלב דלי לקטוז כמו גבינות קשות, יוגורט וגבינות מותכות, ולהמיר את החלב הרגיל בחלב דל בלקטוז.

 

אלרגיה לחלבון החלב נגרמת כתוצאה מתגובה חיסונית נגד חלבון החלב שחודר למחזור הדם ומהווה גוף זר שנגדו מופעלת מערכת החיסון. במקרים מעין אלה מופיעים סימפטומים כלל מערכתיים מפריחה ועד שוק אנפילקטי. משום כך לאנשים הסובלים מאלרגיה לחלבון החלב אסור לצרוך מוצרי חלב כלל.

 

איילת בירן היא דיאטנית קלינית מוסמכת, Palace Medical, מרכז רפואי להחלמה וסיעוד

 

עוד על תזונה נכונה:

שימו כורכום

חמישה גוונים של טחינה

חריף אש

נגמלים ממתוקים

מנביטים ואוכלים

 

לפורום תזונה: לחצו 

תגובות  1  אהבו 

חיים בלי חלב ומוצריו,בלי סכרת בכולסטרול נמוך
זה העתיד ברפוי אנשים,יותר נכון,מליונים בריאים בזכות הטבעונות
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה