מלאים בריאות

צילומים: Shutterstock
מאז החל האדם לגדל את מזונו, משמשים הדגנים כמנה הבסיסית במרבית אזורי העולם. בפירמידת המזון המקובלת כיום, הם ממוקמים בבסיס הרחב, כלומר אמורים להרכיב חלק רחב מהתפריט. הם מספקים פחמימות מורכבות, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. הם מעניקים תחושת שובע, ובצורתם הבלתי מעובדת גם מונעים מחלות.
גריסים מתקשרים בעיקר למרק חורפי חם, אבל יכולים גם להחליף את הבורגול בטבולה ובכלל להתווסף לסלטים, לשמש כמנה בפני עצמה או להיכנס לממולאים ולחמין.
תירס
למרות שהוא נחשב לירק, התירס הוא גם כן דגן. מקורו במקסיקו והוא משמש מזון בסיסי ביבשת אמריקה גם היום. התירס עשיר בקרטנואידים, דל בנתרן ומכיל אשלגן, ברזל, מגנזיום, אבץ וויטמיני B. התירס טוב כמשתן וכמחזק כליות, על פי הרפואה העממית.
תירס נאכל מבושל במים על הקלח ומהווה "אוכל רחוב" פופולרי. אפשר לקלות אותו על המנגל, להפריד את הגרעינים ולשלב במגוון מנות. התירס הוא גם חומר גלם נפוץ ומפיקים ממנו שמן, קמח תירס (קורנפלור), פולנטה המשמשת להכנת הממליגה הרומנית וניתן להוסיף אותה למרקים, לדייסות ולמאפים. עושים ממנו רטבים וגם ג'אנק פוד כמו פופקורן וקורנפלקס, והוא משמש גם בתעשיית הפלסטיק וכתחליף דלק אקולוגי.
עוד על תזונה נכונה:
לפורום תזונה: לחצו |

בקיץ אנחנו מחפשים לאכול ארוחות קלילות, כאלה שגם לא יגרמו לנו להזיע במטבח (מזה יש לנו בשפע בחוץ), וגם לא...
בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...
אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...