חזרה למגזין אוכל

ממולאים, הגרסה החלבית: 6 מתכוני גבינה

מקלות גבינה וסלמון, פלפלים ממולאים בגבינות, כדורי אורז במוצרלה ובלינצ'ס ריקוטה הם רק חלק מהמתכונים המיוחדים שתוכלו להכין לארוחת החג הכי חלבית בשנה
מאת לין לוי 06/06/19
ממולאים, הגרסה החלבית: 6 מתכוני גבינה
גבינה היא חומר גלם מושלם למילוי מאכלים מתוקים או מלוחים. צילום: Shutterstock

 

 

 

חג שבועות, שלא לומר חג הגבינות, הוא חגיגה קולינרית - כולנו נכין ונאכל עוגות גבינה, פשטידות חלביות ומאפים למיניהם (אוקי, חוץ מטבעונים ורגישים ללקטוז אבל גם הם יכולים למצוא היום שלל תחליפים נהדרים). גבינה היא חומר הגלם המושלם למלא איתה כמעט הכל, כי אפשר בעזרתה להפוך את המילוי למתוק או למלוח.

 

אפשר למלא עם גבינה פסטה, מאפים, ירקות, בלינצ׳ס, כיסונים, כדורי אורז וקינוחים. אז האפשרויות רבות ומגוונות ולא באמת צריך לבחור – אספנו עבורכם מגוון מתכונים מתוקים ומלוחים שלבטח יקצרו מחמאות על שולחן החג, ובכולם מככבת, איך לא, הגבינה. חג שמח!

 

 

מקלות גבינה וסלמון

 

צילום: פלג בכור 

 

 

מצרכים:

 

גבינת פיקורינו מגורדת

גבינת קשקבל מגורדת

גבינת ברינזה צאן מגורדת

(הכמות של שלוש הגבינות צריכה להיות ביחס שווה אחת לשנייה)

רצועות סלמון מעושן

עלי בצק פילו

חמאה מומסת

שומשום לפיזור

 

ההכנה:

 

1. מכניסים את כל הגבינות למעבד מזון ומסובבים כמה שניות עד שמתקבלת עיסה אחידה.

 

2. מורחים על חצי עלה פילו חמאה מומסת ומקפלים לשניים.

 

3. במרכז העלה המקופל מניחים פס דק וארוך של תערובת הגבינות, ומעל זה רצועות סלמון מעושן. מגלגלים צמוד (לצורת מקל מוארך) כך שהפתח כלפי מטה.

 

4. את אותה הפעולה מבצעים עם שאר העלים (בהתאם לכמות שרוצים להכין).

 

4. מניחים בתבנית אפייה, מורחים חמאה מלמעלה ומפזרים שומשום.

 

5. מכניסים לתנור לחום של 180-200 מעלות ואופים עד שמשחים.

 

המתכון באדיבות פלג בכור, עלעלים רעננים

 

 

פלפלי שושקה ממולאים בגבינה ברוטב פיקורינו וקולי עגבניות

 

 צילום: דניאל לילה

 

 

מצרכים:

 

על כל פלפל שושקה עבור המילוי:

40 גרם גבינת סנט מור עזים

30 גרם גבינת שמנת

5 עלי אורגנו קצוצים

5 עלי פטרוזיליה קצוצים

מלח ופלפל שחור

 

עבור רוטב לכל פלפל:

1 עגבניה

1/2 שן שום כתושה

גבינת פקורינו מגוררת

 

ההכנה:

 

1. שורפים את הפלפלים על אש גלויה עד שהם משחירים לגמרי. אחרי שהם מצטננים מקלפים ביסודיות.

 

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי, מועכים היטב, מעבירים לשק זילוף וממלאים את הפלפלים.

 

3. מכינים את הרוטב: טוחנים את העגבניות בבלנדר עד שמתקבל רסק עדין. מתבלים במלח ופלפל.

 

4. לפני ההגשה מחממים מעט את הפלפלים הממולאים בתנור. מוציאים ומניחים את הרוטב בצלחת ומעליו את הפלפלים. אפשר להוסיף מלמעלה גבינת פיקורינו מגורדת וענף אורגנו.

 

המתכון באדיבות גבינות משק יעקבס

 

 

כדורי ארנצ׳יני ממולאים במוצרלה

 

 צילום: הדס ניצן

 

 

מצרכים (לכ-20 כדורים):

 

400 גרם אורז לריזוטו (אפשר להשתמש גם באורז עגול)

1 ליטר מים חמים או ציר ירקות לבישול הריזוטו

150 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות 2×1 ס”מ או כדורי בייבי מוצרלה מסוננים היטב

2-3 ביצים

קמח

פירורי לחם

מלח, פלפל, אורגנו יבש

50 גרם גבינת פיקורינו מגוררת

50 גרם גבינת גרוייר מגוררת

שמן לטיגון

 

ההכנה:

 

1. מבשלים את האורז לפי ההוראות שעל השקית (עדיף עם ציר ירקות אבל אפשר גם במים רגילים). תוך כדי הבישול מערבבים מדי פעם עד שמתקבל אורז מעט דביק.

 

2. כשהאורז עדיין חם מוסיפים לו את הגבינות ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומשאירים את הסיר סגור מספר דקות.

 

3. אחרי שהאורז קצת מתקרר, בעזרת ידיים רטובות יוצרים את הכדורים ובליבם מניחים קוביית מוצרלה (או בייבי מוצרלה). סוגרים היטב את האורז מסביב.

 

4. טובלים את הכדורים בקמח, ואז בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם (טיפ: השאירו יד אחת ליבשים ויד שנייה לביצה, בצורה כזו לא ידבק לכם הכל לידיים).

 

5. מחממים שמן לטיגון (אפשר לטגן גם בשמן זית, זה אפילו משדרג את הטעם).

 

6. מטגנים בעדינות את הארנצ'יני ולפני ההגשה מפזרים מעל קצת מלח. אם מעוניינים להכין אותם מראש, את החימום לפני ההגשה כדאי לעשות בתנור במשך כ-7 דקות.

 

המתכון באדיבות השפית רומי נדלר, בעלת הבלוג Romina e la cucina

 

 

בריוש ממולא בטטה, ריקוטה ופקאנים

 

 

 צילום: הדס ניצן

 

 

מצרכים:

 

לבצק:

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

250 גרם חמאה

1 כוס חלב

1/2 כוס סוכר

5 ביצים

2 חלמונים

1 כפית מלח

 

למילוי:

1 ק"ג גבינת ריקוטה

400 גרם גבינת עיזים

1 ק"ג בטטה (מרוככת) חתוכה לסלייסים דקיקים

צרור עלי בזיליקום מופרדים

300 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים

מלח ופלפל

 

ההכנה:

 

1. לקערת המיקסר מכניסים את הקמח, עושים גומה באמצע ולתוכה מכניסים את השמרים, החלב והביצים. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

 

2. מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים היטב.

 

3. מכסים את הקערה ומתפיחים כחצי שעה.

 

4. מכניסים למקרר להמשך התפחה לכ-3 שעות.

 

5. מחלקים את הבצק התפוח ל-4 כדורים ומרדדים על משטח מקומח עד שכל כדור הופך לעלה ארוך.

 

6. מניחים על כל עלה רבע מהכמויות של המילוי: ריקוטה, מעליה את הבטטות, הפקאנים, עלי הבזיליקום וחתיכות קטנות מגבינת העיזים.

 

7. מגלגלים לרולדה ארוכה, חותכים לחתיכות בגובה התבנית ומסדרים את השבלולים עם מרווחים קטנים זה מזה.

 

8. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים שעה נוספת.

 

9. מכינים ביצה טרופה עם מעט חלב, מברישים את השבלולים ואופים בתנור ב-180 מעלות עד שהבצק מזהיב.

 

המתכון באדיבות השפית נילי כהן מינץ וחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית

 

 

כנאפה גבינות צאן עם פסטו בזיליקום, שקדים ומשמשים

 

 

 צילום: Shutterstock

 

 

מצרכים:

 

לכנאפה:

½ ק"ג שערות קדאיף

100 גרם חמאה מומסת

100 גרם שמן זית

½ כפית שטוחה מלח

 

לתערובת הגבינות:

½ ק"ג גבינת ברינזה כבשים מגורדת על פומפייה גסה

½ ק"ג גבינת ריקוטה

150 גרם משמש מיובש פרוס דק

150 גרם שקדים קלויים קצוצים גס

 

לפסטו:

2 כוסות עלי בזיליקום נקיים

5 שיני שום קלופות

1/3 כוס שמן זית

½ כוס שקדים לא קלויים

קורט מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

 

1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים של הכנאפה תוך כדי הפרדת שערות הקדאיף שלא ידבקו זו לזו. שומרים למילוי.

 

2. בקערה גדולה אחרת מערבבים את כל המצרכים של המילוי.

 

3. מכינים את הפסטו: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את כל המרכיבים למחית חלקה וסמיכה.

 

4. מרכיבים את המנה: מניחים במחבת שכבה דקה וצפופה של שערות קדאיף. בעזרת כף מפזרים מעל שכבה יפה של תערובת הגבינות והפירות היבשים. מורחים שכבה עדינה של פסטו מעל ומכסים בשכבה נוספת של שערות קדאיף.

 

5. מבשלים את הקנאפה על להבה בינונית עד שהקדאיף מזהיב. הופכים בזהירות וממשיכים לבשל את הצד השני גם כן עד להזהבה.

 

המתכון באדיבות השף איל לביא

 

 

בלינצ'ס ממולא בריקוטה וצימוקים

 

צילום: דנה רסקין

 

 

מצרכים (ל-20 בלינצ׳ס):

 

לבלילה:

4 ביצים

1 ליטר מים

½ ק"ג קמח

כפית סוכר

כפית מלח

½ כוס שמן

 

למילוי:

80 גרם גבינת ריקוטה

20 גרם גבינת שמנת 15% שומן

30 גרם צימוקים

20 גרם סוכר

 

ההכנה:

 

1. מערבבים את כל החומרים של בלילת הבלינצ'ס ונותנים לה ״לנוח״ חצי שעה. לאחר מכן מטגנים בלינצ׳ס עגולים גדולים על מחבת משומנת על אש קטנה.

 

2. מכינים את המילוי על ידי ערבוב כל חומרי המילוי יחד.

 

3  מניחים את המילוי במרכז כל בלינצ׳ס, מקפלים או מגלגלים.

 

המתכון באדיבות מסעדת קיטון

 

 

למי קראת בורקס? מאפה פילו במילוי גבינות

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

2  תגובות 0 אהבו


התמונה של תגונה
שושנה זילברמן 06/06/19
ליון תודה מצויין וחג שמח!!
התמונה של תגונה
נירה מור 06/06/19
תודה על המתכון, וחג שמח { אני ויתרתי על הפקנים המסוכרים, יצא מצוין וטעים}
קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

4 מתכוני מרקים מסביב לעולם
כשמזג האוויר מתקרר יש פתאום חשק למאכלים חמים שיחממו את הגוף מבפנים. טיפות הגשם וריח החורף מסמלים את הרגע...
לקריאת הכתבה
מטבחי המגרב: מהקוסקוס ועד החריימה
מטבחי המגרב, או בשמם השני המטבח הצפון אפריקאי, הם שם כולל למטבחים של מרוקו, טוניסיה, אלג׳יר ולוב. זהו מטבח...
לקריאת הכתבה
יום העוגה הבינלאומי: 3 מתכונים
יש עוגות יום הולדת ויש עוגות חתן-כלה, יש עוגות פאי, עוגות טארט ועוגות חג. יש עגולות, מרובעות, עוגות פס, עוגות...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה