ממשמש ובא: חגיגה של משמשים ממולאים

הנה עובדה שהנכדים שלכם כבר הבינו מזמן: מרגע שחצינו את חודש יולי - ולא משנה עד כמה חם בחוץ – אוגוסט, ואיתו החופש הגדול, מביא תחושה של סוף. נכון, יש עוד קצת זמן עד שרוחות של סתיו יתחילו לנשב בחוץ, אבל אין סיבה שלא נתחיל להתנסות כבר עכשיו בהכנת מנות שישתבצו נהדר בתפריט ראש השנה שלנו. ואם כבר חגיגיות, נלך הפעם על בשר טלה.
בארץ ניתן למצוא שני מיני טלה: הבלאדי - הטלה המקומי, שלו שכבת שומן נאה, והשני הוא זן מוכלא, "אסף מרינו", שילוב של הטלה הנפוץ באוסטרליה – המרינו - והבלאדי שלנו. ב-100 גרם בשר טלה טחון יש 282 קלוריות – כמות לא מבוטלת בכלל של אנרגיה, אבל מכיוון שאנחנו עוסקים ברעיון למנה ראשונה, ניתן לאזן את כמות הקלוריות בהמשך הארוחה עם דג על הגריל או מנת בשר אחר, שלצידה שעועית ירוקה או סלט עשיר. בבשר הטלה יש כ-16 גרם חלבון, כ-10 גרם שומן רווי וכ-70 מ"ג כולסטרול. בנוסף הוא מכיל ויטמינים רבים, ברזל, סידן, אבץ, אשלגן ועוד.
תקלילו: שלבו בבשר עשבי תיבול או פירות יבשים
כדי לאזן את הבשר השומני מומלץ לשלב בטחינה נתח בשר שומני פחות, והמון עשבי תיבול. צילום: Shutterstock
הנתח המומלץ לטחינה מבשר הטלה הוא הפאלדה – מכסה הצלע – מכיוון שהוא שומני יותר ומתאים לבשר טחון המיועד לקציצות או להמבורגר, שם כמות השומן היא חיונית. כדי לאזן את הבשר השומני מומלץ לשלב בתוך הטחינה גם נתח בשר שומני פחות, מהטלה או מבשר בקר דווקא, שהוא ככלל בשר רזה יותר.
ולמרות שהחגים השנה יוצאים בחודש אוקטובר, אנחנו בכל זאת לגמרי בקיץ. יש הרבה דרכים לאוורר קצת את חווית האכילה המכבידה: אם מכינים תערובת לקציצות או לקבבים לדוגמה, פשוט מכפילים את כמות עשבי התיבול במנה. שיטה אחרת וטעימה במיוחד היא שילוב של פירות יבשים בתבשיל, כמו בטנזיה המרוקאית, אבל גם במילוי עופות, בתבשילי קדירה ועוד.
עוד דרך ליהנות מבשר במזג אוויר לח וחם היא לאכול אותו במנות קטנות ואלגנטיות, כמו מנה ראשונה. במתכון שלפניכם, הבשר מוגש בתוך משמשים מיובשים, שנותנים טוויסט מתוק למנה עשירה בטעמים וקלה להכנה.
כן, זה קצת ניג'וס למלא משהו כל כך קטן, אבל אחרי השיפוד הראשון זה כבר ירוץ. באחריות.
המתכון: משמשים ממולאים, באדיבות השף צחי בוקששתר, רשת BLACK
משמשים, רגע לפני. צילום: Shutterstock
המצרכים (ל-4 מנות):
400 גרם משמשים מיובשים באיכות טובה
למלית:
250 גרם בשר טלה נתח "פאלדה" טחון/שלם
400 גרם בשר טלה רזה יותר טחון/שלם
או 750 גרם בשר שוק טלה טחון/שלם
1 כפית שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה מרוקאית בשמן, גרוסה גס
2 גרם אבקת סודה – קצה כפית
4 גרם מלח - פחות מ- 1/8 כפית
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 כפית נענע קצוצה
1 בצל סגול קטן קצוץ
אופן ההכנה:
1. מניחים את המשמשים בקערה ויוצקים מעליהם מים חמימים. משרים כ-15 דקות.
2. המלית: טוחנים את הבשר עם יתר החומרים מלבד הבצל והמשמשים. לאחר הטחינה מוסיפים את הבצל ומערבבים היטב. (במידה שקניתם בשר טחון: מערבבים בקערה עם שאר החומרים).
3. בסכין קטנה פותחים כל משמש כמו שפותחים פיתה לפלאפל: חורצים פתח בצד אחד ונכנסים פנימה.
4. ממלאים בתערובת הבשר את המשמשים לפי הכמות שכל אחד יכול להכיל, ומשחילים על שיפוד עץ שהושרה במים או על שיפוד מתכת.
5. מחממים תנור על גריל ל-210 מעלות. מסדרים את השיפודים בתבנית כך שלא יהיו צפופים מדי וצולים למשך 15 דקות.
קטן ולעניין: מתכון לקבב ברזילאי משגע
החיים שלך בפיתה: מתכון לאנטריקוט
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....