ממתיקה את הסדר

צילום: Shutterstock
מרבית מטעמי החגים הם אסונות בריאותיים, הטובלים בשומנים רוויים, בכולסטרול, בסוכר ובשאר צרות שאנחנו מעדיפים להדחיק, כדי לא לקלקל את שמחת החג. לא כך החרוסת, ממאכלי הדגל של שולחן הפסח. תערובת הפירות המיובשים והטריים, האגוזים, הזרעים והתבלינים, היא גם מאכל בריאות לכל דבר. התוצאה של מעיכה וערבוב של כל הדברים הטובים האלה היא אמנם עיסה חומה-אפרפרה ולא מפתה למראה, אבל הטעם מעולה. כשהיא מרוחה על פיסות מצה משולחן הסדר, החרוסת מצליחה אף להחזיק אצלנו מסובים מורעבים לאורך צליחת ההגדה.
חכמי המשנה התווכחו האם אכילת חרוסת בליל הסדר היא מצווה, או שתפקידה רק להמתיק את המרור. יש הטוענים שגרסה כלשהי של החרוסת היתה מאכל מקובל בסעודות חגיגיות, ובעיקר בפסח, לפני חורבן הבית, ורק לאחר הגלות החלו לתת בה סימנים. אז קושר המרקם העיסתי שלה לטיט מימי העבדות וניתן לה השם חרוסת, משמה של אדמת החרסית ששימשה לייצור החומר והלבנים.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
המרכיבים:
עוד על אוכל ומתכונים:
לקהילת אוכל: לחצו |
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....