חזרה למגזין אוכל

מנביטים ואוכלים

הנבטים עשירים באנרגיה זמינה, ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו, והם גם מתעכלים מצוין. כך תנביטו קטניות וזרעים בבית, צעד אחר צעד
עדי כץ 23/12/13
מנביטים ואוכלים

סויה. צילומים: Shutterstock

 

לנבטים התוודענו עם פריצת האוכל הסיני ארצה, אי שם בשנות השמונים של המאה הקודמת. בתחילה רק נבטי השעועית הלבנים והבשרניים, ובעקבותיהם נבטים של ירקות אחרים, בשלל צורות וגדלים וגם "נבטוטים", שהם נבטים צעירים יותר. מלבד טעמם הרענן והפיקנטי והאפשרות להפוך באמצעותם כל סלט לחגיגה, הנבטים הם תוספת בריאה מאוד לתפריט.


הם עשירים באנרגיה זמינה, ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו, את כל אלה מגייס הגרעין כדי להוציא מתוכו נבט חדש. החומרים המזינים בגרעין מתפרקים עם הנביטה, כמותם גדלה והם הופכים זמינים יותר לגוף. נבטים גם מתעכלים מצוין בגוף, והחומרים המזינים שבהם מיטיבים להיספג.

 

 

לפורום תזונה: לחצו

תגובות  2  אהבו 

ןעוד-האם צריך לרחוץ את הנבטים שקונים בחנות?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה