מנה עיקרית מתוקה? בקלאווה טלה

אוכל מתוק – כלומר מנה בשרית שאינה מלוחה, חמוצה או חריפה באופן מובהק, הוא קצת כמו כוסברה: או שממש אוהבים, או שנמנעים. אבל תרצו או לא, הגבולות המגדירים באופן ברור מהם חומרי הגלם המתאימים לקינוח ומהם חומרי הגלם למנות שקודמות לו, הולכים ומטשטשים. פירות יבשים או טריים, דבש, סילאן, קרמל וגם שוקולד משולבים במנות עיקריות. מהצד השני, אוכלי הלא כשר יוכלו למצוא קינוחים המכילים בייקון, כבד אווז, ברווז וכן הלאה.
סוד ההצלחה של מנות עיקריות המשתמשות בחומרי גלם מתוקים הוא איזון נכון של טעמים. מנה בטעם מתוק ששומרת על רמת חומציות נכונה, היא עשירה מאוד ועם רבדים ומרקמים טעימים להפליא.
חלבון, סידן, ברזל ושאר ויטמינים בבשר טלה
כמות שומן רווי לא קטנה, מעל 8 גרם, אבל הרבה חלבון, סידן וויטמינים. בשר טלה, צילום: Shutterstock
השימוש בחומרי גלם מתוקים מתאים לכל בשר: עוף, בקר והודו. בבשר טלה טחון ומבושל, יש 283 קלוריות ל-100 גרם וכ-25 גרם חלבון. כמות השומן הרווי לא קטנה, ועומדת על מעל ל-8 גרם. על הצד החיובי יותר תמצאו בבשר הטלה גם סידן, ברזל, 12B וויטמינים נוספים, אבל כן, רצוי מאוד שלא לצרוך אותו לעיתים קרובות.
הבקלאווה מזוהה אצלנו אוטומטית עם המטבח הערבי, אבל כולנו נפשנו מספיק פעמים ביוון ובטורקיה כדי לדעת שהמאפה הכל כך טעים הזה הוא חלק מתרבות האכילה. גם אצל הרומנים ובני העם הבלקני תמצאו גרסאות דומות שלו.
הגרסה המסורתית של הבקלאווה היא קינוח מתוק-מתוק טבול בדבש או בסירופ, אבל כאמור, אנחנו בעניין של מנה עיקרית מתוקה ולכן השילוב של בשר טלה ואלמנטים מיסודות הבקלאווה כמו בצק הפילו, השקדים והסילאן שמחליף כאן את הדבש, פשוט עובד.
מלבד בשר הטלה, יש במנה כמה מרכיבים שמאזנים את המתיקות: הטחינה מתקתקה אך נייטרלית, כוסברה, מלח ותבלין חוויאג' מהמטבח התימני, שכידוע, הולך יד ביד עם כוס קפה.
המתכון :בקלאווה טלה
בקלוואה וטלה, שילוב מנצח. צילום: Shutterstcok
המרכיבים (ל-4 מנות):
4 עלי בצק פילו
למילוי:
1 בצל קצוץ
3 כפות שמן
2 עגבניות קצוצות
400 גרם בשר טלה טחון
1/2 צרור כוסברה
1/2 כף חוואיג'
כפית שום כתוש
1/2 כפית מלח
להגשה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/4 כוס שמן
2 כפות סילאן
חופן שקדים קלויים
נבטי חמנייה שטופים היטב ומיובשים
אבקת סוכר
ההכנה:
1. המילוי: במחבת חמה מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות ולאחר כ-3 דקות מוסיפים את הבשר. מבשלים תוך כדי ערבוב כדי שלא ייווצרו גושים.
2. מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי, מערבבים, טועמים ומשפרים טעמים במידת הצורך. מבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה, מכבים את האש ומניחים בצד עד לצינון מוחלט.
3. פותחים את דף הפילו על גבי משטח העבודה ומשמנים היטב. בתחתית הדף מפזרים כרבע מהמילוי, מקפלים כ-2 ס"מ מכל צד ומגלגלים בהידוק עד הסוף. כך עושים ביתר הדפים עד לגמר המילוי.
4. מניחים גליל אחד על מגש ומכניסים לתנור ל-10 דקות בטמפרטורה של 200 מעלות, עד שהגליל מזהיב מכל צדדיו.
5. ההגשה: מזלפים טחינה גולמית לאורך הצלחת, מניחים את גליל הבקלאווה על הטחינה הגולמית, מזלפים מעל הגליל מעט סילאן, מפזרים שקדים קלויים, נבטי חמנייה ומעט אבקת סוכר מעל הכל.
המתכון באדיבות שף סהר רפאל, מסעדות כרמים.
חגיגה יוונית: פאי ברבוניות מפתיע
עוף רקורד: מתכון קליל לקבב עוף
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....