מנוי לבריכה: לשלם פחות
רובנו נזכרים לעשות מנוי לבריכה דווקא כשמגיע הקיץ והמחירים עולים. מה עושים? קונים כרטיסייה לחודשי הקיץ ומחכים עם המנוי לירידת המחירים בחורף
צפריר בשן
10/06/12

בפרוס הקיץ ועם בוא החום נזכרים רבים מאיתנו עד כמה אנו אוהבים ללכת לבריכה. אף אחד לא אוהב לשלם מנוי לשנה שלמה בבריכה, אבל רוב הישראלים שעושים כן רוכשים את המנוי שלהם דווקא בתחילת העונה החמה. התוצאה: רובנו משלמים בדרך כלל את המחיר הגבוה ביותר תמורת מנוי למועדוני קאנטרי ובריכות כיוון שאנו מבצעים את הרכישה בעיתוי גרוע.
כמו במקרה של רכישת מזגנים, רכישת מנוי למועדון כושר או בריכה בקיץ היא תמיד עסקה יקרה. הסיבה פשוטה למדי: בחודשי הקיץ מאמיר הביקוש לשירותים הללו, וכשמאמיר הביקוש, עולים גם המחירים. ישראלי שרוכש מועדון לקאנטרי קלאב בקיץ ישלם בדרך כלל 20-30 אחוזים יותר. וכשמדובר על מנויים משפחתיים לארבע או חמש נפשות, כבר מדובר בהוצאה נוספת של אלפי שקלים.
אז מה עושים? הדרך הפשוטה והקלה יותר לחסוך בהוצאות על בריכה בקיץ היא לא לקנות מנוי כלל, ולארוב לקופונים. מי שלא הולך לבריכה מדי יום ביומו, אלא מסתפק, כמו רוב הישראלים, בביקור שבועי או דו שבועי בבריכה בחודשי הקיץ, יידרש לסדר גודל של 15-25 כניסות לבריכה במהלך הקיץ. אם עוקבים אחרי אתרי הקופונים בחודשי הקיץ אפשר להשיג כרטיסיות שיאפשרו להיכנס לבריכה בהיקף כזה של פעמים במחירים שנעים בין 500 ל-1,200 שקל לאדם (בהתאם לתדירות הביקור בבריכה ומחיר הכניסה). בפריפריה תוכלו לא פעם להשיג כרטיסיות ללא קופונים במחירים הללו, ולעתים אפילו במחירים נמוכים יותר.
האלטרנטיבה היא מנוי לקאנטרי קלאב עם בריכה, שמחירו מתחיל ב-250 שקל לאדם בחודש לאדם בודד או 150 שקל לאדם בחודש למשפחה בנות חמש נפשות. כלומר, ההוצאה השנתית לאדם בודד במקרה כזה נעה סביב 3,000 שקלים. למשפחה המחיר נע בסביבות 8,000-9,000 שקל בערים הגדולות.
גם אם אתם מעוניינים ללכת לבריכה בכל חודשי השנה, מוטב לכם לרכוש כרטיסיות כניסה לקיץ ולשלם את מחירן המוגבל, ולחכות לתחילת החורף ואז לרכוש את המנוי השנתי.
זכרו: כל שירות ומוצר - מכפתור ועד טיסה - יהיה יקר יותר בתקופות הביקוש. אם אתם יודעים שתזדקקו למוצר או לשירות כזה, מוטב לכם תמיד לרכוש אותו מחוץ לעונה. ככל שהוא יקר יותר, כך יגדל החיסכון שלכם, והמנוי לבריכה הוא עוד דוגמה מצוינת לעניין הזה.
עוד על צרכנות נבונה:
שבוע הספר: מבצעים והנחות
חו"ל בזול: דירה במקום מלון
חברות הסלולר: לעבור או לא לעבור
חשבון חשמל: לשלם פחות
מטבחים: לקנות נכון
כרטיסי אשראי: חשוב לדעת
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות
עוד על צרכנות נבונה:
שבוע הספר: מבצעים והנחות
חו"ל בזול: דירה במקום מלון
חברות הסלולר: לעבור או לא לעבור
חשבון חשמל: לשלם פחות
מטבחים: לקנות נכון
כרטיסי אשראי: חשוב לדעת
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי
איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות