חזרה לבריאות טובה

מנת יתר של תרופות: מסוכן יותר מסמים

בדיקה במדינת ג'ורג'יה מצאה כי נטילת מנת יתר של תרופות מרשם הורגת יותר אזרחים מאשר סמים לא חוקיים. ואילו סקר שנערך בארץ מגלה עלייה מדאיגה בשיעור המוותרים על תרופות בשל מחיריהן הגבוהים
אלה הר-נוי 20/10/10
מנת יתר של תרופות: מסוכן יותר מסמים
תרופות מרשם הורגות יותר אנשים במדינת ג'ורג'יה שבארצות הברית מאשר סמים לא חוקיים, ומקרי המוות בעלייה, כך עולה מכתבה שפורסמה בעיתון "examiner". בשנת 2009 בוצעו במדינה 670 נתיחות שלאחר המוות והתגלה כי 508 ממקרי המוות נגרמו בשל מנת יתר של תרופות מרשם. לשם השוואה, נטילת מנת יתר של סמים לא חוקיים הביאה למותם של 86 אנשים באותה השנה. מקרי מוות אלה, שלא הוגדרו כהתאבדויות, מצביעים על מגמה שהולכת וגדלה: יותר אנשים מתים כל שנה בשל נטילת מנת יתר לא מכוונת של תרופות. ב-2008 היו 496 מקרי מוות בשל מנת יתר של תרופות מרשם- 12 מקרי מוות פחות מאשר ב-2009. אנשים רבים שנוטלים מנת יתר סובלים מכאב כרוני. התרופות הנפוצות ביותר שנמצאו בגופם של הנפטרים ממנת היתר הלא מכוונת הן קסנקס/ אלפראזולאם לטיפול בחרדה ומשככי כאבים שונים ביניהם מתדון, הידרוקודון ואוקסיקודון. רופאים מסבירים כי ההבדל בין לקיחת כדור או שניים לטיפול בכאב או נטילת שני כדורים נוספים כאשר הכאב חזק מאוד הוא ההבדל בין חיים למוות. הבעיה של שימוש יתר בתרופות אינה מוגבלת כמובן לג'ורג'יה. דו"ח של המרכז האמריקני לבקרת מחלות שפורסם לאחרונה העלה כי שיעור הביקורים בחדרי מיון של בתי חולים בארצות הברית בעקבות שימוש יתר בתרופות זהה לביקורים בעקבות שימוש בסמים לא חוקיים.



ובארץ: מוותרים על תרופות
תמונה עגומה של העמקת הפערים בנגישות לשירותים רפואיים בין השכבות החלשות לשכבות המבוססות. כך עולה מסקר שערכה ההסתדרות הרפואית באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה. הסקר נערך בקרב 950 מרואיינים, המהווים מדגם ארצי מייצג של האוכלוסייה. 13 אחוז מהציבור מציינים כי נאלצו לוותר על תרופות מרשם בגלל מחיר התרופה. בקרב השכבות החלשות ניכרת מגמת עליה בשיעור המוותרים על תרופות מרשם בגלל מחיריהן (מ- 17 אחוז בשנת 2009 ל- 20 אחוז בשנת 2010), במקביל בקרב השכבות המבוססות קיימת ירידה בשיעור המוותרים. עוד עולה מהסקר כי כעשירית מהציבור בישראל נאלצים לוותר על ביקור אצל רופא בשל המחיר. בקרב השכבות החלשות, שיעור המוותרים על ביקור אצל רופא גבוה פי שניים מממוצע המוותרים בכלל האוכלוסייה ומגיע ל- 19 אחוז. הסקר מצא כי 11 אחוז מהקשישים בשכבות החלשות נאלצו לוותר על שירות רפואי לעומת שמונה אחוזים בכלל האוכלוסייה. בנוסף, שיעור המוותרים על שירותים רפואיים לילדים בקרב השכבות החלשות הוא פי שלושה מהממוצע ומגיע ל-14 אחוז לעומת חמישה אחוזים בכלל האוכלוסייה. 64 אחוז מהציבור סבורים שהמדינה אינה פועלת מספיק על מנת להרחיב את סל הבריאות, ו-46 אחוז מודאגים שהנטל הכלכלי של ההוצאות על תרופות וטיפולים חדשים ייפול עליהם.
חדשות בריאות נוספות:

סטטינים: גם למניעת זיהומים וסרטן המעי הגס

החייאה: לעשות את זה נכון

הקשר בין רגשות לכאב

מורידים לחץ דם: אבטיח ומיץ רימונים

תוספי תזונה: מחרדה עד התקפי לב

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום תרופות ייעוץ תרופתי
עוד כתבות בריאות באתר
כמוני
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

משקפי מולטיפוקל – מדוע הם כל כך יקרים ומה אנחנו באמת מקבלים תמורת הכסף?

בשיתוףOptiStore

זה לא סוד שמשקפי מולטיפוקל הם לא עניין זול. אנחנו מבינים שאנחנו חייבים לשמור על העיניים...

לקריאת הכתבה
השירות המהפכני שמשנה את עולם הבריאות בישראל

בשיתוף MediWho

אין כמעט מי שלא התמודד עם ניסיון לקבוע תור לרופא מומחה עקב בעיה רפואית דחופה, וקיבל מקופת...

לקריאת הכתבה
הפיתוח החדשני שמקל על מטופלים בצריכת קנאביס רפואי

 

מוגש מטעם Peace Naturals

 

בשנים האחרונות חלה עלייה בשימוש בקנאביס רפואי בגיל השלישי במדינות מערביות רבות....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה