חזרה למגזין אוכל

מסיבת תה: 3 מתכוני עוגיות פריכות וטעימות

בחורף אין כמו כוס תה (טוב, גם קפה) עם עוגיות, במיוחד אם הן תוצרת בית. לפניכם שלושה מתכונים נפלאים לעוגיות שלא תוכלו להפסיק לנשנש
מאת מיה אבידן 05/01/17
מסיבת תה: 3 מתכוני עוגיות פריכות וטעימות
עוגיות. לפעמים התה הוא רק תירוץ. צילום: Shutterstock

 

 

בימים כתיקונם סוכר לבן, חמאה וקמח לבן הם אויבי הציבור. אבל לפעמים, כלומר בחורף, כשבחוץ הטמפרטורות צונחות והגשם מתדפק על החלון, כל מה שמתחשק זה להכין שתייה חמה ולסדר לידה צלוחית עוגיות תוצרת בית.

 

אחרי שהרגענו קצת את המצפון והבטחנו לעצמנו שנאכל במידה ונצא להליכה ברגע שיתחמם קצת – בואו נעבור לבגדי בית ונתחיל לעורר את בלוטות הטעם. קבלו שלושה מתכוני עוגיות שהולכות נהדר עם כוס תה - וגם עם קפה.

 

 

המעניינות: עוגיות פלורנטינות

 

 עוגיות פלורנטיניות, צילום: דניאל לילה

 

 

המצרכים (לתבנית אפייה ביתית – 38/45 ס"מ)

 

לבצק הפריך:

 

100 גרם חמאה

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

1 ביצה

200 גרם קמח (1.5 כוסות)

1/2 כפית אבקת אפייה

 

למילוי:

 

100 גרם סוכר

100 גרם דבש

100 גרם חמאה

100 גרם שקדים פרוסים מולבנים + פירות יבשים, קצוצים לקוביות קטנות של 1 ס"מ.

 

אופן ההכנה:

 

1. הבצק: מכניסים לקערת מיקסר את החמאה ואת הסוכר, ומערבבים במהירות בינונית עד להומוגניות.

 

2. מוסיפים את הביצים, הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לערבב עוד זמן מה באותה המהירות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

 

4. מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק לריבוע דק בעובי של עד 1/2 ס"מ, במידה שתתאים לגודל התבנית. מחממים את תנור האפייה ל-170 מעלות.

 

5. מסדרים נייר אפייה בתבנית, מסדרים את הבצק מעל ובעזרת מזלג מחוררים את הבצק מעט, כדי שיישאר ישר בגמר האפייה. אופים בתנור כ-12 דקות.

 

6. לאחר שהבצק מוכן, מוציאים ומניחים לו להתקרר בטמפרטורת החדר. עוברים להכנת המילוי (משאירים את התנור דולק).

 

7. המילוי: בסיר בישול מחממים את הסוכר, הדבש והחמאה עד לרתיחה.

 

2. מוסיפים את השקדים והפירות היבשים ומערבבים עד שכל השקדים והפירות מכוסים בתערובת שרתחה. מוזגים על גבי הבצק הפריך ומשטחים בעזרת מרית או "קלף" על גבי הבצק.

 

3. מחזירים לתנור ואופים כ-18 דקות.

 

4. מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר כשעתיים. חותכים לריבועים של 3X2 ס"מ.

 

5. מאחסנים בכלי אטום. מגישים ליד קפה או תה.

 

*  ניתן לחתוך גם לרצועות "מקלות" ברוחב 8X1 ס"מ.

 

המתכון באדיבות מיקי שמו

 

 

הנוסטלגיות: עוגיות רחת לוקום מבצק שמנת

 

 עוגיות רחת לוקום, צילום: דן לב

 

 

המצרכים (ל-40 עוגיות):

 

לבצק:

 

250 גרם חמאה רכה

1 גביע שמנת חמוצה (150 גרם)

4 חלמונים

3 כוסות קמח (420 גרם)

1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)

1 כפית תמצית וניל איכותית

 

למילוי:

 

250 "רחת לוקום" מאיכות טובה

 

לקישוט:

 

1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)

 

אופן ההכנה:

 

1. הבצק: מכניסים למיקסר את החמאה, השמנת, החלמונים ותמצית הווניל. מערבבים במהירות איטית עד בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה (כ-3 דקות).

 

2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ב-2 שלבים, עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3-4 שעות.

 

3. העוגיות: מרדדים את הבצק לעובי של 5 מ"מ (רצוי פחות). מתקבל בצק במידות 30:40. חוצים אותו לשני מלבנים במידות 15:40.

 

4. מגלגלים את רחת הלוקום ל-2 גלילים צרים באורך 40 ס"מ ובקוטר של 1 ס"מ.

 

5. מניחים כל גליל של רחת לוקום על גבי כל אחד ממלבני הבצק, ועוטפים בעדינות את גליל רחת הלוקום בבצק הדק. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק ורחת הלוקום.

 

6. מניחים את שני גלילי העוגיות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

7. בעזרת סכין/"קלף" פלסטיק, חותכים את העוגיות ישירות על גבי תבנית האפייה, ברוחב של 2 ס"מ כל עוגייה. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה.

 

8. מצננים, בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.

 

המתכון באדיבות מיקי שמו

 

 

המהירות: עוגיות לקפה ולתה שהנכדים יאהבו במיוחד

 

 מהירות וטעימות. צילום: רעות עוזיאל

 

 

המצרכים (לכ-100 עוגיות):

 

4 ביצים

4 כוסות קמח

שקית אבקת אפיה

1 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

2 שקיות סוכר וניל

1 כף תמצית וניל

 

אופן ההכנה:

 

1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים יחד.

 

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. צרים מהתערובת עוגיות בצורות שונות אך לא עבות מדי.

 

3. מסדרים על גבי תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מצננים ומאחסנים בקופסה.

 

המתכון באדיבות אתר Lady in Red  "הבית של האמהות".

 

 

סופגנייה לכל עדה 

ויש גם מרקים מעולים לחורף

שלוש עוגות גבינה

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

 

איזה עוגיות אתם אוהבים? שתפו בקהילת האוכל של מוטק'ה

 

2  תגובות  אהבו

התמונה של תגונה טלי2017 08/01/17
אני חייבת להמליץ לכם- בסופ"ש הנכדים שלי הגיעו לביקור והחלטתי לפנק אותם בעוגיות. הנכדה המתוקה שלי באה לעזור לי והכנו את העוגיות המהירות, אומנם לא בצורת דופונים אבל לבבות גם עובד, והן פשוט נטרפו חמ...
אני חייבת להמליץ לכם- בסופ"ש הנכדים שלי הגיעו לביקור והחלטתי לפנק אותם בעוגיות. הנכדה המתוקה שלי באה לעזור לי והכנו את העוגיות המהירות, אומנם לא בצורת דופונים אבל לבבות גם עובד, והן פשוט נטרפו חמות מהתנור. 





תודה רבה על המתכונים! yeshttp://www.motke.co.il/ckeditor/plugins/smiley/images/thumbs_up.png" title="yes" width="23" />











http://www.talma.com/%D7%AA%D7%9C%D7%9E%D7%94-unique">טיולי יוקרה מאורגנים
התמונה של תגונה ליבנה 12/01/17
בעוגיות הפלורנטינות יש יותר מידי חמאה.

את הציפוי אני עושה ללא סוכר רק עם דבש ושמה בערך כף חמאה לא צריך יותר מזה.
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

קציצות לקיץ: 4 מתכוני קציצות קלילים

כשחושבים על קציצות, חושבים לרוב על קציצות עוף או בקר שוחות ברוטב ומוגשות לצד אורז, מה שיוצר ארוחה כבדה...

לקריאת הכתבה
המזרח הרחוק אצלכם בצלחת: מתכוני סלטים אסייתיים

כשמתחיל להתחמם, הכי כיף לאכול מאכלים קלילים, כאלה שלא יכבידו על הגוף והנשמה. סלטים אסייתיים הם אופציה טובה...

לקריאת הכתבה
חג שבועות עם טוויסט: 4 מתכונים

חג שבועות הוא אחד החגים הטעימים בלוח השנה העברי. כולנו נכין עוגת גבינה חגיגית ופשטידות, פסטות וכנראה גם...

לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה