חזרה למגזין אוכל

מרקים טעימים לחורף

דרור ממגו, מכין אותנו לחורף במרקים טעימים ומזינים: מרק שעועית בניחוח בהרט ומרק כתומים. קלים להכנה וטעימים מאוד. אל דאגה, בדקנו..
מערכת BeOK 11/11/09
מרקים טעימים לחורף
המתכונים המפורטים מצורפים מטה.
מרק שעועית בניחוח בהרט

החומרים
300 גרם שעועית לבנה יבשה 500 גרם בשר לגולאש / מרק 3 בצלים גדולים 300 גרם רסק עגבניות 3 עגבניות בשלות קצוצות לקוביות ( אופציונאלי) אבקת מרק 2 גזרים חבילה כוסברה טרייה (אופציונאלי) מעט שמן טיגון 4 שיני שום מלח פלפל בהרט אבקת מרק
אופן ההכנה
בוררים את השעועית ומשרים במהלך 12 שעות לפחות במים קרים. קיצור דרך: קונים שעועית מושרית קפואה או חולטים שעועית יבשה בהרבה מים למשך 1/4 שעה קולפים את הבצלים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ קולפים את הגזר וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ חותכים את נתחי הבשר לקובית בגודל 3 ס"מ קולפים את שיני השום ופורסים למספר פרוסות מחממים בסיר עמוק עם תחתית עבה מעט שמן כשהשמן חם מאד מטגנים בו את קוביות הבשר עד שמשנות צבע. מוציאים את קוביות הבשר מהסיר ומטגנים בשמן שנותר בו את בצל. אם צריך אפשר להוסיף עוד מעט שמן. כשהבצל מזהיב מוסיפים את קוביות הגזר וממשיכים לערבב עוד כשתי דקות מחזירים לסיר את הבשר מוספים את השום רסק העגבניות וקוביות העגבנייה. מערבבים מוספים מים קרים ומביאים לרתיחה מתבלים במלח פלפל, מעט בהרט ואבקת מרק. למי שאוהב ניתן להוסיף גם כמון. לאוהבי מרק חריף: ניתן להוסיף פלפל חריף טרי חצוי לאורכו ומנוקה מגרעינים מבשלים כשעתיים שלוש עד להתרככות הבשר והשעועית משלימים טעמים (שישתנו משמעותית במהלך הבישול) למי שאוהב ניתן להוסיף לפני ההגשה כוסברה קצוצה. תוספת מעניינת למרק ההופכת אותו לארוחה מלאה: מבשלים בנפרד ניוקי ( בצקניות) ומוספים למרק לבישול משותף קצר. שימו לב ? הניוקי יכולות לגרום להחמצת המרק ולכן יש להוסיפן רק לחלק אותו מתכוונים להגיש מייד.
מרק כתומים

החומרים
1 קילו בטטה 1/2 קילו גזר 3 בצלים 1/2 קילו דלעת ( אופציונאלי) 1/2 קילו ארטישוק ירושלמי ( אופציונאלי) קארי הודי צהוב מלח (כוסברה יבשה טחונה) פלפל לבן או פלפל צ'ילי 3 שיני שום פחית קרם קוקוס מעט שמן טיגון
אופן ההכנה
קולפים וחותכים לקוביות את כל הירקות. מחממים בסיר עמוק עם תחתית עבה מעט שמן כשהשמן חם מאד מטגנים בו את כל הירקות תוך כדי ערבוב עד לתחילת השחמה של הירקות. מוסיפים מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות מתרככים. מעבירים חלק ממי המרק לקערה טוחנים את הירקות עד לקבלת קרם חלק באמצעות בלנדר סטיק או במעבד מזון. אם במעבד מזון מחזירים לסיר מוסיפים נוזלים ממי המרק עד לקבלת סמיכות רצויה. אם סמיך מדי ניתן להוסיף מים רגילים. מוסיפים חצי פחית קרם / חלב קוקוס מביאים לרתיחה ומטבלים במלח פלפל וקארי מערבבים היטב וטועמים. משלימים טעמים. מגישים בקערת מרק ומוסיפים באמצעות כף או בקבוק לחיץ קרם קוקוס לקישוט ולטעם.
בתיאבון

עוד על אוכל ומתכונים

מלבי שיכור ברוטב פטל וגראנד מרנייר

מרנג שקדים וקציפת לימון ברוטב פירות יער

טיפים להכנת מנגל בפארק

משקאות אלכוהוליים מרעננים לקיץ

קוקטיילים להכנה בבית ? פשוט וקל
* לכניסה לאתר הבית של קייטרינג mago
לחצו כאן
.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה