מרק עגבניות וקדרת צלעות לימי החורף
לקראת החורף הבא עלינו לטובה, ובצפייה להרבה ממטרים, מה יותר מפנק ממרק ומקדרה טעימים ומזינים?
נלמד להכין שני מתכונים : מרק עגבניות קל ומהיר להכנה וקדירת צלעות בדבש, בירה ותפוזים הדורשת קצת יותר השקעה. סמכו עלינו : הטעמים נפלאים..
מערכת BeOK
06/11/08

המתכונים מצורפים מטה
מרק עגבניות
החומרים
3 כפות שמן טיגון 1/2 בצל קצוץ דק 2 שיני שום קצוצות 1 גזר מגורר על פומפיה מעט פלפל חריף 1 כף רסק עגבניות 6-8 עגבניות בשלות 1/2 כוס אורז יבש או כוס אורז מבושל אבקת מרק מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מטגנים במעט שמן טיגון את הבצל הקצוץ מוספים את הגזר, השום, הפלפל החריף ורסק העגבניות מערבבים היטב ומטגנים עד שהחומרים מתאחדים. מוספים העגבניות טריות שרוסקו על פומפיה או במעבד מזון. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוספים 5-6 כוסות מים מתובלות באבקת מרק, מלח ופלפל מביאים לרתיחה, מקטינים האש ומבשלים כ - 10 דקות על אש נמוכה..
האורז
ניתן להוסיף למרק בזמן הבישול כ 1/2 כוס אורז יבש ולבשל אותם יחד ? דבר שיעבה את המרק ויהפוך אותו לסמיך יותר. ניתן גם להכין בנפרד אורז לבן ולהוסיף אותו למרק המוכן. במידה שמבשלים את האורז עם המרק לא ניתן לשמור אותו כי הבישול הנוסף בעת החימום יגרום לבישול יתר של האורז. אם מתכוונים לאכול את המרק סמוך להכנתו, מומלץ לבשל את האורז עם המרק על מנת לשפר את המרקם שלו.
קדירת צלעות בדבש, בירה ותפוזים
החומרים
3.5 ק"ג בשר צלעות עם עצם. פרוס לרוחב העצמות ברוחב כ 3 ס"מ כך שכל רצועה תכיל גם עצם, או 2.5 ק"ג בשר צלעות ללא עצם ( מס' 2) לגרסה הרזה יותר של הקדירה. 1 בקבוק בירה לבנה 1/3 כוס מיץ תפוזים טרי 1/2 כוס שמן זית 3 כפות דבש 3 כפות חומץ בלסמי 1 כוס בצל ירוק קצוץ 1ראש שום קלוף ופרוס לפרוסות דקות בזיליקום ? עלים מ 4 גבעולים 1/4 כוס כוסברה קצוצה 3 גבעולי אורגנו טרי 1-3 פלפלוני צ'ילי פרוסים לטבעות דקות ? לפי החריפות 1/2 כפית עלי דפנה טחונים 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון מלח ופלפל שחור גרוס.
אופן ההכנה
לערבב את כל הרכיבים פרט לבשר בקערה גדולה. לסדר את הבשר בתבנית אפיה מאלומיניום רחבה ועמוקה. לשפוך את המרינדה על הבשר. לכסות את התבנית בניילון נצמד ולהכניס למקרר לנוח לפחות ל-24 שעות. מדי מספר שעות להפוך את הבשר במרינדה על מנת שייספגו כל הטעמים. להכניס התבנית מכוסה בנייר כסף לתנור ב-250 מעלות ל 3 שעות. להסיר את נייר הכסף ולהשאיר לעוד חצי שעה להשחמה. מומלץ להגיש עם ירק (שעועית ירוקה, ברוקולי, כרובית וכדומה).
בהצלחה ובתאבון!
לאתר של דרור בלייכמן -
לחצו כאן
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים
סייר תמונות