חזרה למגזין אוכל

מרק עוף עם ירקות

ד"ר אולגה רז תלמד אותנו להכין את המרק הכי קל והכי בריא שאפשר להכין, עשיר בוויטמינים, מינרלים ופיטוכימיקלים, דל שומן ודל קלוריות והכי חשוב, כבר אמרנו - קל להכנה בצורה בלתי רגילה
מערכת BeOK 23/02/12
מרק עוף עם ירקות

מרק עוף וירקות 


החומרים:
· חלקי עוף או הודו
• מגוון ירקות, למשל: דלורית, קולורבי, לפת, גזר, קישוא, ברוקולי, כרובית, כרוב, סלרי, פטרוזיליה, שמיר. ניתן להשתמש בכל סוגי הירקות, כולל נבטים, פטריות, אפילו עלי חסה ועוד, וזאת בזכות הבישול המהיר מאוד של הירקות המשאיר אותם נעימים ופריכים
• אבקת מרק עוף 


רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


אופן ההכנה:
• מרתיחים בסיר את חלקי העוף/הודו הלא מנוקים, ישר מהמקפיא, למשך כ-30-25 דקות. שופכים את המים, מנקים את חלקי העוף/הודו מעור ומכל השומן הנראה לעין.
• מעבירים את החלקים המנוקים למים נקיים, מוסיפים שתיים-שלוש כפות אבקת מרק וממשיכים לבשל עד הוספת הירקות. 
• במקביל רוחצים את הירקות וחותכים לחתיכות גסות. רק את העלים חותכים דק.
• מוסיפים את הירקות (פרט לירקות העליים), מביאים לרתיחה, מכבים את הגז מיד ואחרי זה מוסיפים את העלים החתוכים.

בתאבון!

באדיבות ד"ר אולגה רז, תזונאית קלינית, חוקרת, מנחה ומאמנת קבוצות הרזיה, מנהלת היחידה לתזונה באיכילוב וראש המחלקה למדעי התזונה במרכז האוניברסיטאי אריאל. www.olgaraz.co.il



לקהילת אוכל:
לחצו


לכל מתכוני מוטק'ה
לחצו



תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים

למעלה
חזרה