חזרה למגזין אוכל

מרק עוף עם מעוף

למרק עוף יתרונות בריאותיים רבים וערך קלורי נמוך, אבל בינינו, לא נמאס קצת? לקראת החורף, קבלו מתכון למנה המוכרת עם טוויסט מעניין
מאת מיה אבידן 04/11/15
מרק עוף עם מעוף
אין כמו מרק עוף ביום גשום, במיוחד אם הוא משודרג. צילום: Shutterstock

 

 

בין אם אתם חובבי הז'אנר ובין אם לא, כשהברק והרעם מכים בחוץ, המחשבה על קערת מרק עוף, "הפניצילין היהודי", היא אחת המנחמות ביותר באותה סיטואציה רטובה.

 

היתרונות הבריאותיים המיוחסים למרק עוף הם רבים, והתגלו הרבה לפני השטייטל היהודי. עוד במצרים העתיקה נעשה בו שימוש, ומאוחר יותר המליץ גם הרמב"ם על מרק עוף לצורכי מרפא.

 

מחקרים שנערכו לאורך השנים הראו, כי אותו נוזל זהוב וזך מכיל תכונות אנטיביוטיות ואנטי דלקתיות, המתאימות במיוחד להקלה על סימפטומים המקושרים לשפעת, לצינון, למיחושי גרון, לליחה ועוד. מרק העוף הקלאסי הוא למעשה ציר (ריכוז) של כל הטוב שיש למרכיביו להציע: העוף עצמו עשיר בחלבונים, בסידן, בסלניום ובוויטמינים חשובים דוגמת ויטמין B3 ו-B6, ויטמין A וויטמין E. מרכיבים נוספים במתכון הקלאסי, דוגמת קישוא, גזר, סלרי ואחרים, עשירים בסיבים תזונתיים וויטמינים. כולם יחד יוצרים את התרכובת, שבהכנה פשוטה למדי עושה לנו טוב בגוף ובנפש.

 

מנה בריאה ונטולת רגשות אשם

 

 

הפניצילין של הטבע. מרק עוף. צילום: Shutterstock

 

מבחינה קלורית, מדובר ביופי של מנה ראשונה, כאשר "עלותה" נעה בין 120-180 קלוריות – תלוי בחלק העוף שבו השתמשתם להכנה (שוקיים, למשל, דלות יותר בשומן, לעומת הכנפיים שעשירות בשומן). אין ספק, מדובר במנה שהיא גם בריאה וגם נטולת רגשות אשם. סיבה נוספת לכך שכדאי לשלב מרק עוף – או מרק בכלל במובן הזה - בתפריט היומי, היא העובדה שבחורף לכולנו יש נטייה לאכול יותר כדי לחמם את הגוף. בחורף אנחנו גם נמצאים יותר שעות בבית, מה שפעמים רבות הופך לתחילתה של ידידות לא כל כך מופלאה עם המקרר. קערת מרק ממלאת מאוד ועונה על לא מעט צרכים, ועל כן עשויה לצמצם צריכת קלוריות מיותרת של נשנושים שונים.

 

ולמרות היתרונות הרבים, מרק עוף יכול להיות גם קצת משעמם. אם נשים לרגע בצד את המעלות ואת ההנאה הגדולה שבצריכת המרק – לא יזיק לאותן כמה חתיכות עוף מכובס, קישוא, גזר ותפוח אדמה קצת שדרוגים. הציר המסונן של העוף יכול להיות הבסיס לאינספור מרקים נפלאים, שימשיכו להכיל את אותם יתרונות בריאותיים. חוץ מזה, עוד קצת עניין בקערת מרק העוף ימנע מכם להושיט יד אל עבר הקרוטונים או שקדי המרק, שאותם יש לרובנו נטייה לפזר בחופשיות מוגזמת. לפניכם מתכון שגם יחזק אתכם בימים הקרים כשהגוף נחלש, וגם יעורר את בלוטות הטעם.

 

המתכון: מרק עוף עם פטריות ואורז פרא

 

צילום: Shutterstock 

 

המרכיבים:

 

2 כפות שמן זית

3 שיני שום כתושות

1 בצל קצוץ דק

2 כוסות פטריות שמפיניון או פורטובלו, קצוצות

1.5 כוסות אורז פרא מבושל מראש

0.5 צרור פטרוזיליה רעננה

ליטר ציר עוף

מלח

פלפל

 

ההכנה:

 

(1) מחממים סיר גדול על להבה בינונית ומוסיפים את שמן הזית. מניחים בסיר את הבצל, השום והפטריות הקצוצות ומטגנים במשך מספר דקות. מערבבים מדי פעם.

(2) מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10-15 דקות, עד שהירקות כמעט ומתרככים לחלוטין.

(3)  מוסיפים לסיר את אורז הפרא ומבשלים יחד כחמש דקות נוספות. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול.

 

(4) מכסים לחמש דקות. מגישים חם. 

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

עוד במדור האוכל של מוטק'ה

צאו מהשוק: מתכון מנחם לשוקי עוף

אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג

 עושים שוק: מתכון נפלא ופשוט לשוקי עוף בתנור

תחליפי בשר מהטבע: עדשים

חורפית ומנחמת: קדירת בקר

שואו עוף: מתכון קיצי לחזה עוף

 

מרק סיני מהיר וטעים

 

ארוחת בוקר מפנקת: בראנץ'

מתכון למרק ברוקולי עשיר ומזין

 

כל מה שרציתם לדעת על תיבול (וכמה דברים שלאמתכון מרענן לסלמון 

0  תגובות  אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
לקריאת הכתבה
מזין, טעים ובריא: למה כדאי לאכול ארטישוק
הוא יכול להיות ירוק או סגלגל והוא נחשב לירק בזבזני כי רק 20% ממנו ראויים למאכל, אבל אפשר להכין ממנו גם סלט,...
לקריאת הכתבה
הרבה יותר מפול: מתכונים מהמטבח המצרי
המטבח המצרי עשיר ומגוון מאוד. בשל אירועים היסטוריים וכיבושים שחוותה אחת האומות העתיקות בעולם, אפשר לזהות...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה