חזרה למגזין אוכל

מתחת לקליפה

הרימון נחשב לפרי בריא ביותר, ובצדק. אבל למרות כל יתרונותיו, והם רבים, מומלץ שלא להפריז באכילתו
אורית הראל 03/09/13
מתחת לקליפה

צילום: Shutterstock  

 

הרימון, כוכב השולחן והברכות של ראש השנה, אחד משבעת המינים ומהפירות הכי מזוהים עם חגי תשרי, הוא מהפירות היותר עמידים, ו?רסטיליים ויפים. אמנם על טעם וריח אין להתווכח, אבל נדמה לי שיש רק מעטים שממש לא אוהבים את טעם הרימון (אם כי רבים לא אוהבים את טרחת קילופו). אז מה יש בו בפרי הזה, שמתחת לקליפתו העבה והכתר שעל ראשו מסתתרים עשרות גרגרים מלאי עסיס, שמקורו באזור הים הכספי באיראן של היום ויש לו שני זנים עיקריים, האחד חמצמץ בטעמו והאחר מתוק? יש בו, כך מתברר, הרבה מאוד יתרונות, אבל כמו הרבה דברים טובים אחרים - אסור להפריז באכילתו לפי הכלל הידוע, שיותר מדי ממשהו טוב זה גם לא טוב.


"ברימון יש פיגמנט אדום, הליקופן, בריכוז מאוד גבוה", מסבירה ליאורה חוברה, דיאטנית קלינית ו-NLP לבריאות ולהרזיה. "הליקופן ידוע כמסייע בהגנה מסרטן, מוריד כולסטרול רע ומאט הזדקנות. יש ברימון גם פיגמנטים סגולים, שגם הם נחשבים נוגדי סרטן. ברפואה הסינית הרימון נחשב גם טוב לטיפול באנמיה, וברפואה הקונבנציונלית, למרות שאין בו הרבה ברזל, לאחר אכילתו יש שיפור בבדיקות של אנשים, לכן הוא נחשב פרי מחזק. רוב החומרים המרכיבים אותו לא מתקלקלים, ולכן הוא אפקטיבי לאורך זמן, גם כשהוא משומר או מרוכז".

 

לרימון יש אכן חיי מדף ארוכים גם כפרי טרי וגם להפקת מיץ רימונים (להשיג במקררי הסופרמרקטים), רכז רימונים (המשמש לבישול) וגם להכנת יין רימונים.

 

יש לו גם חסרונות?

 

"יש בו סוכר, אז אי אפשר לאכול אותו בלי הגבלה, ובכמות גדולה הוא עלול לגרום לעצירות".

 

ועל כך נוסיף עוד חיסרון, שאין לו קשר לערכים תזונתיים או לטעם, אלא לצבע: רימון מכתים המון. האדום-האדום המקסים הזה מכתים מאוד בגדים, מפות וגם ידיים ומשטחי עבודה (השתמשו בכפפות, מהרו לשטוף) ואפילו את השיניים אם אוכלים כמות גדולה (צחצחו, צחצחו).

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

הרימון הוא, כאמור, פרי מאוד ורסטילי. אפשר לפגוש אותו בסלט ובסלט פירות (חי), בתבשילים (חי ורכז), ברטבים לסלט (רכז), בקוקטיילים (סירופ גרנדין שעשוי ממיץ רימונים מבושל עם סוכר) וזו רשימה חלקית.

 

ומה היתרונות והחסרונות של הרימון במצבי הצבירה השונים שלו?

 

"יתרונם של הגרגרים שהם הדבר הכי טרי", אומרת חוברה, "וחסרונם בכך שהם גורמים לעצירות יותר ממיץ. במיץ כל המרכיבים יותר מרוכזים, דבר שהוא יתרון בכול למעט הסוכר, שנהפך כאן לחיסרון כי יש יותר. בעניין המיץ, חשוב מאוד לקנות מיץ טרי מצונן, זה שנמצא במקררי הסופרמרקט ואין בו תוספים, כי הוא הכי קרוב לטבעי. תבדקו בתווית שזה רק מיץ, מקסימום מפוסטר, ויש לו תוקף תפוגה של כחודש. לרכז רימונים יש יתרון של עמידות והוא טוב לבישול, אבל פחות אפקטיבי מהפרי הטרי ומהמיץ".

 

זכרו, כל הטוב הזה - במידה, ודאי למי שכבר בגיל המשתבח, כבר לא בגיל המתחיל. "מומלץ לשתות לא יותר מחצי כוס מיץ רימונים או לאכול חצי כוס גרגרי רימון ביום", מדגישה חוברה, "שזה שווה ערך לחצי רימון קטן", וזה כדי לא להגיע לאזורי סכנה של עצירות.

 

אני אישית חובבת רימונים מאוד ובעונה זו של השנה בה הם בשפע, ואני נוהגת לשלב אותם ולעטר בהם מנות רבות ושונות בארוחה. כמו שהגדיר פעם חבר טוב בסיומה של ארוחה שהכנתי - מי שלא אכל את הרימונים בסלט החסה, קיבל אותם בסלט הפירות בקינוח... באתר של חוברה, אגב (www.liora-houbara.co.il) אפשר גם למצוא מתכון לסלט חמשת הצבעים ברוטב ויניגרט רימונים.

 

עוד על תזונה נכונה:

המפתח לחיים בריאים

אדום עולה

שימו לב לאגוזים

מלאים בריאות

 

לפורום תזונה: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה