מתכון בריא: פשטידת קישואים
מתכון לפשטידת קישואים בריאה במיוחד של ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז מרכז
אלה הר-נוי
24/05/10

המתכון המצורף טוב במיוחד לסובלים מסוכרת, מלחץ דם גבוה וממחלות לב ולכאלה שמבקשים לרדת במשקל, זאת כי מעבר לכך שמנת פשטידה מכילה רק 120 קלוריות, יש בה המון דברים טובים:
הפשטידה מכילה הרבה מאוד סידן בזכות הגבינות. בנוסף לחשיבות שלו לבריאות העצם, מחקרים מראים כי הסידן מסייע להפחתת לחץ הדם ולירידה במשקל.
בזכות העגבניות, העירית והשמיר יש בפשטידה מנה יפה מאוד של אשלגן החשוב לפעילות הלב.
בנוסף, סוג השומן הוא שומן חד בלתי רווי שמגיע משמן הזית. שומן מסוג זה חשוב למניעת טרשת עורקים, לעלייה בכמות הכולסטרול הטוב ולירידה בכמות הכולסטרול הרע.
אין בפשטידה כולסטרול ואין בה שומן רווי. אין יותר מדי מלח, ואין בכלל חומרים משמרים וצבעי מאכל.
בפשטידה גם אין כמעט פחמימות, והפחמימות שכן קיימות הן בעלות ערך גליקמי נמוך. הערך הגליקמי הוא מדד שמדרג פחמימות ובעצם מראה כמה מזון זה או אחר מעלה את רמת הסוכר בדם אחרי שאוכלים אותו. מזונות בעלי מדד גליקמי גבוה גורמים לעלייה גדולה יותר של סוכר ואינסולין לאחר אכילתם, מה שפוגע בבריאות.

פשטידת קישואים, שרי וטרגון
(8 מנות)
החומרים:
2 בצלים יבשים בינוניים קצוצים 2 כפות שמן זית 8 קישואים פרוסים לטבעות דקות 4 שיני שום 250 גרם עגבניות שרי חצויות 3 כפות טרגון קצוץ גס 3 ענפי עירית קצוצה גס 5 ביצים שלמות 1/4 כפות פלפל שחור גרוס עבה 1 כפית מלח 250 גרם גבינה צפתית/בולגרית 5% מפוררת 1 כוס שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות מאדים את הבצל והשום בשמן עד שיזהיבו. מוסיפים את הקישואים , עגבניות השרי, הטרגון והעירית וממשכים לאדות. מוסיפים את הגבינה המפוררת. מערבבים היטב את התערובת ומסירים מהאש. נותנים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את הביצים. מערבבים. יוצקים לתבנית עגולה מס' 25 או לתבנית מרובעת משומנת קלות ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
ערכים תזונתיים למנה:
120 קלוריות 8 גרם חלבון 7 גרם שומן 6 גרם פחמימות 168 מ"ג אשלגן 9.5 מ"ג מגנזיום 56 מ"ג סידן 1.5 מ"ג ברזל
עוד מתכונים בריאים:
חוויה משפחתית. פרק ראשון - הכנת עוגה
חוויה משפחתית. פרק שני - גלילי דג סול
חוויה משפחתית. פרק שלישי - קציצות עוף
ספר בישול חדש: ליהנות מאוכל בריא
ספר בישול חדש: בישולייט
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
עוד כתבות בריאות באתר
כמוני

פשטידת קישואים, שרי וטרגון
(8 מנות)
החומרים:
2 בצלים יבשים בינוניים קצוצים 2 כפות שמן זית 8 קישואים פרוסים לטבעות דקות 4 שיני שום 250 גרם עגבניות שרי חצויות 3 כפות טרגון קצוץ גס 3 ענפי עירית קצוצה גס 5 ביצים שלמות 1/4 כפות פלפל שחור גרוס עבה 1 כפית מלח 250 גרם גבינה צפתית/בולגרית 5% מפוררת 1 כוס שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות מאדים את הבצל והשום בשמן עד שיזהיבו. מוסיפים את הקישואים , עגבניות השרי, הטרגון והעירית וממשכים לאדות. מוסיפים את הגבינה המפוררת. מערבבים היטב את התערובת ומסירים מהאש. נותנים לתערובת להתקרר מעט ומוסיפים את הביצים. מערבבים. יוצקים לתבנית עגולה מס' 25 או לתבנית מרובעת משומנת קלות ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
ערכים תזונתיים למנה:
120 קלוריות 8 גרם חלבון 7 גרם שומן 6 גרם פחמימות 168 מ"ג אשלגן 9.5 מ"ג מגנזיום 56 מ"ג סידן 1.5 מ"ג ברזל
עוד מתכונים בריאים:
חוויה משפחתית. פרק ראשון - הכנת עוגה
חוויה משפחתית. פרק שני - גלילי דג סול
חוויה משפחתית. פרק שלישי - קציצות עוף
ספר בישול חדש: ליהנות מאוכל בריא
ספר בישול חדש: בישולייט
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול בריאות, מתכוני בריאות
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
עוד כתבות בריאות באתר
כמוני
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים
סייר תמונות