מתכון חורף: טאג'ין טלה עם שזיפים וג'ינג'ר
לכבוד החורף שהגיע - טיפים לבישול בטאג'ין ומתכון חם וטעים של השף רמי סוויסה
מערכת מוטק'ה
19/01/10

לכבוד החורף שהגיע הכין השבוע השף רמי סוויסה, המלמד בקורסי אמנות הבישול ובקורסי בישול למסעדות בדן גורמה, המרכז ללימודים קולינאריים מרשת מלונות דן, עם תלמידיו תבשילי טאג'ין לחורף.
הטאג'ין, העשוי חרס, הינו קדירה המשמשת לבישול. הוא נפוץ במטבח המרוקני, ומתאים במיוחד לאירוח באווירה ביתית. יתרונות הבישול בטאג'ין באים לידי ביטוי בארומה העשירה של המנה ובשמירה על לחות התבשיל ועל חום המנה בזמן ההגשה. גם מבחינה ויזואלית מדובר בכלי דקורטיבי, והשימוש בו מיטיב עם אופן הצגת המזון. הטאג'ין מתאים להכנת בשרים (בקר, עגל, טלה וכבש), עופות, דגים (מתאים במיוחד לדגים גדולים כמו לוקוס, בורי ופרידה) ואף להכנת ממולאים.
חשוב לעשות שימוש נכון בכלי הטאג'ין ולהשרותו במים בטמפרטורת החדר למשך 12 שעות קודם לבישול בו. כמו כן יש לבדוק שהכלי מצופה גלזורה שאינה רעילה ומותרת לשימוש בבישול.

טאג'ין טלה עם שזיפים וג'ינג'ר
המתכון ל-5 מנות
מצרכים:
1 ק"ג כתף טלה חתוך לקוביות 3 בצלים פרוסים לחצאי פרוסות דקות כף ג'ינג'ר קצוץ דק 2 כפות סוכר חום 1 כוס יין אדום 200 גרם שזיפים שחורים מיובשים מגולענים חצי ענף רוזמרין קצוץ 200 גרם שקדים קלויים מלח, פלפל שחור 250 סמ"ק ציר בקר רבע כוס שמן
אופן הכנה:
מחממים שמן בסיר על אש בינונית עד גבוהה, משחימים בשמן את קוביות הבשר ומעבירים לצלחת. מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה. מוסיפים רוזמרין וסוכר חום ומקרמלים מעט. מוסיפים יין אדום להורדת המשקעים מהסיר ומחזירים את קוביות הבשר לסיר. מוסיפים לתבשיל את השזיפים, מכסים בציר בקר עד כמחצית מגובה הבשר ומביאים לרתיחה. מעבירים את התבשיל לכלי הטאג'ין. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות צלזיוס למשך כשעתיים.
אופן הגשה:
להגיש את התבשיל בקדרת הטאג'ין ולפזר מעל שקדים קלויים.
עוד על אוכל ובישול:
ספר בישול חדש: ליהנות מאוכל בריא
לחם: פשוט לאפות בבית
ספר בישול חדש: גולאש לגולש
ספר בישול חדש: מאסיה באהבה
עוף עם ירקות מוקפצים
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים

טאג'ין טלה עם שזיפים וג'ינג'ר
המתכון ל-5 מנות
מצרכים:
1 ק"ג כתף טלה חתוך לקוביות 3 בצלים פרוסים לחצאי פרוסות דקות כף ג'ינג'ר קצוץ דק 2 כפות סוכר חום 1 כוס יין אדום 200 גרם שזיפים שחורים מיובשים מגולענים חצי ענף רוזמרין קצוץ 200 גרם שקדים קלויים מלח, פלפל שחור 250 סמ"ק ציר בקר רבע כוס שמן
אופן הכנה:
מחממים שמן בסיר על אש בינונית עד גבוהה, משחימים בשמן את קוביות הבשר ומעבירים לצלחת. מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה. מוסיפים רוזמרין וסוכר חום ומקרמלים מעט. מוסיפים יין אדום להורדת המשקעים מהסיר ומחזירים את קוביות הבשר לסיר. מוסיפים לתבשיל את השזיפים, מכסים בציר בקר עד כמחצית מגובה הבשר ומביאים לרתיחה. מעבירים את התבשיל לכלי הטאג'ין. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות צלזיוס למשך כשעתיים.
אופן הגשה:
להגיש את התבשיל בקדרת הטאג'ין ולפזר מעל שקדים קלויים.
עוד על אוכל ובישול:
ספר בישול חדש: ליהנות מאוכל בריא
לחם: פשוט לאפות בבית
ספר בישול חדש: גולאש לגולש
ספר בישול חדש: מאסיה באהבה
עוף עם ירקות מוקפצים
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות