מתכון ספינג' - סופגנייה עם טוויסט
חנוכה ידוע כחג השמן וכולנו אוכלים סופגניות כאילו אין קלוריות בעולם. למי שמאס קצת מהסופגניות, או שסתם רוצה קצת לגוון (וגם בגלל שנורא קל וטעים להכין אותו), הנה מתכון של ספינג' צפון אפריקאי עם טוויסט מקומי.
מערכת BeOK
29/10/09

מצרכים:
1 ק"ג קמח 30 גר' שמרים טריים או 15 גר' שמרים יבשים קורט מלח 2 כפות סוכר 4 כוסות מים פושרים 1 ביצה שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל החומרים יחד (אם משתמשים בשמרים רגילים - יש להתפיחם קודם לכן, ואם בשמרים לחים או יבשים - יש להוסיפם ישירות לתערובת). 2. לשים היטב עד שמתקבל בצק רך ודביק. אם חסר מים ניתן להוסיף מעט מים פושרים. 3. מניחים את הבצק בקערה ומכסים את הקערה בנייר אפייה ובמגבת מטבח לאטימה של הקערה, משהים לשעה. 4. לשים את הבצק בידיים רטובות. ומאפשרים התפחה נוספת של כחצי שעה. 5. מרתיחים את השמן בסיר עמוק. מרטיבים את כפות ידיים, בוצעים מהבצק גוש קטן, קורצים חור במרכזו, כך שתתקבל צורת טבעת ומטגנים משני הצדדים עד שהסופגנייה זהובה. בכף מחוררת מעברים לקערה עם נייר סופג להגרת עודפי השמן
הטוויסט
במתכון המסורתי נהוג לטבול אט הספינג' בסירופ לימון, אך מכיוון שלא אוהבים את הטעם, ניתן לפזר על הספינג' אבקת סוכר ולהגיש יחד עם סירופ מייפל, רוטב שוקולד משוקולד ושמנת (רגילה או צמחית), רוטב תותים טריים עם סוכר, גלידה וניל ועוד. זהירות, ממכר! בתיאבון. [u]
למתכוני אוכל ומשקאות נוספים:
[/u]
לכבוד החורף שבפתח: מתכוני פונץ' חם
חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול טריים
סופגניות עמים בטעמים וניחוחות שונים
מלבי שיכור - ברוטב פטל וגראנד מרנייר
מתכון מצולם: פאי פירות טריים
* לכניסה לאתר הבית של קייטרינג mago
לחצו כאן
.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים
סייר תמונות