מתכון קלאסי לאוזני המן במילוי פרג

פורים הוא כנראה החג הכי שמח בשנה: מתחפשים, שותים ומחליפים משלוחי מנות, כשהמצווה היא פשוט לשמוח. ואם כבר במשלוחי מנות עסקינן, הרי שאין משלוח מנות שמכבד את עצמו בלי אוזני המן. למרות השם היהודי עם ההיסטוריה הכבדה, המאפה דמוי הכיסונים מגיע אלינו ממזרח אירופה - מתוק, פריך וממולא בפרג. ביידיש ייהדו את שמו הגרמני של המאכל, "מון-טאשה" - כיס פרג, ל"מאן-טאש", ובהמשך התגלגל השם להמן-טאש - כיס המן, עד שקיבל את שמו העברי - אוזני המן, בזכות צורתו המשולשת שנראית כמו אוזן, בעיקר אוזן של מי שנתלה על עץ.
אז הרשע הפורימי הזה, שחוטף הרבה רעש בכל פעם שמזכירים את שמו בזמן קריאת מגילת אסתר, זכה להנצחה מתוקה, ואנחנו נהנים ממאפה טעים, שמגיע היום בשלל מילויים - משוקולד דרך אגוזים ועד חלווה ותמרים, ובעצם כל מה שמתוק וטעים. אנחנו חושבים שמסורת זו מסורת, ודבקים באוזני ההמן הקלאסיות במילוי פרג.
המתכון: אוזני המן קלאסיות של רוסלה יונה, קונדיטוריית "ביסקוטי"
מילוי פרג - קלאסי ועל-זמני. צילום: Shutterstock
המצרכים לבצק (להכנת 40-50 אוזני המן):
המצרכים למלית הפרג:
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
להכנת הבצק:
1. מערבבים את חומרי הבצק היבשים במיקסר (קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וגרידת התפוז).
1. מחממים את החלב עם הסוכר, הדבש וגרידת התפוז עד שהדבש נמס.
2. מוסיפים פרג, אגוזים, תפוח מגורד ותמצית וניל, ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות.
1. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל של 6-8 ס"מ, תלוי בגודל האוזן הרצויה.
2. מניחים במרכז העיגול את המלית בעזרת כפית. מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים, לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.
אוזני המן במילוי ריקוטה כבר טעמתם?
להיות אלביס ליום אחד: 4 הצעות לתחפושות מקוריות
עד דלא ידע: 4 קוקטיילים מנצחים
פורים 2016: כל האירועים, המסיבות והקרנבלים
מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי
מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים
נוסטלגיה פורימית: כך התחפשתם כשהייתם ילדים
דייסת שיבולת שועל מהירה ובריאה
עוד במדור האוכל של מוטק'ה
|

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...