חזרה למגזין אוכל

מתכון קלאסי לאוזני המן במילוי פרג

נכון, אפשר לקנות בקונדיטוריה אוזני המן בשלל מילויים, אבל אין כמו אוזני המן קלאסיות במילוי פרג תוצרת בית. גם טעימות, וגם מפיצות ריח של חג
רעיה הנרי 20/03/16
מתכון קלאסי לאוזני המן במילוי פרג
החג לא שלם בלעדיהן. אוזני המן במילוי פרג. צילום: Shutterstock

 

 

 

פורים הוא כנראה החג הכי שמח בשנה: מתחפשים, שותים ומחליפים משלוחי מנות, כשהמצווה היא פשוט לשמוח. ואם כבר במשלוחי מנות עסקינן, הרי שאין משלוח מנות שמכבד את עצמו בלי אוזני המן. למרות השם היהודי עם ההיסטוריה הכבדה, המאפה דמוי הכיסונים מגיע אלינו ממזרח אירופה - מתוק, פריך וממולא בפרג. ביידיש ייהדו את שמו הגרמני של המאכל, "מון-טאשה" - כיס פרג, ל"מאן-טאש", ובהמשך התגלגל השם להמן-טאש - כיס המן, עד שקיבל את שמו העברי - אוזני המן, בזכות צורתו המשולשת שנראית כמו אוזן, בעיקר אוזן של מי שנתלה על עץ.

 

 

אז הרשע הפורימי הזה, שחוטף הרבה רעש בכל פעם שמזכירים את שמו בזמן קריאת מגילת אסתר, זכה להנצחה מתוקה, ואנחנו נהנים ממאפה טעים, שמגיע היום בשלל מילויים - משוקולד דרך אגוזים ועד חלווה ותמרים, ובעצם כל מה שמתוק וטעים. אנחנו חושבים שמסורת זו מסורת, ודבקים באוזני ההמן הקלאסיות במילוי פרג.

 

המתכון: אוזני המן קלאסיות של רוסלה יונה, קונדיטוריית "ביסקוטי"

 

 מילוי פרג - קלאסי ועל-זמני. צילום: Shutterstock

 

 

המצרכים לבצק (להכנת 40-50 אוזני המן):

 


500 גרם קמח (3.5 כוסות)


10 גרם אבקת אפייה (1 כף גדושה)


120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)


200 גרם חמאה


80 מ"ל שמן (1/3 כוס)


160 מ"ל מיץ תפוזים (2/3 כוס)


1 גרידת תפוז


1 כפית תמצית וניל


* להפיכת הבצק לבצק פרג ניתן להוסיף לחומרים היבשים כ-10 גרם (כף אחת) פרג לא טחון.

 

 

המצרכים למלית הפרג:

 

 

100 גרם סוכר (1/2 כוס)


50 גרם דבש (2.5 כפות)


100 מ"ל חלב (1/3 כוס)


גרידה מתפוז אחד


100 גרם פרג טחון


50 גרם אגוזי מלך טחונים (2/3 כוס)


1 תפוח עץ מגורד


1 כפית תמצית וניל

 


אופן ההכנה:

 

 

להכנת הבצק:

 

1. מערבבים את חומרי הבצק היבשים במיקסר (קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר וגרידת התפוז).


2. מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי.


3. מוסיפים את שאר חומרי הבצק וממשיכים לעבד עד שהוא נפרד מהדפנות.


4. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.


להכנת המלית:

 

1. מחממים את החלב עם הסוכר, הדבש וגרידת התפוז עד שהדבש נמס.

 

2. מוסיפים פרג, אגוזים, תפוח מגורד ותמצית וניל, ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות.

 


להכנת אוזני ההמן:

 

1. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בגודל של 6-8 ס"מ, תלוי בגודל האוזן הרצויה.

 

2. מניחים במרכז העיגול את המלית בעזרת כפית. מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים, לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.

 

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.

 

 

אוזני המן במילוי ריקוטה כבר טעמתם?

 

להיות אלביס ליום אחד: 4 הצעות לתחפושות מקוריות

 

עד דלא ידע: 4 קוקטיילים מנצחים

 

פורים 2016: כל האירועים, המסיבות והקרנבלים

 

לשמור על הגזרה גם בפורים

 

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

 

מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים

 

נוסטלגיה פורימית: כך התחפשתם כשהייתם ילדים

 

עוגיות טחינה נימוחות

 

דייסת שיבולת שועל מהירה ובריאה

 

עוד במדור האוכל של מוטק'ה

 

אוהבים לבשל ולאפות? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

תגובות  1  אהבו 

20/03/16
לדעתי חסר רות ביצים בבצק
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה