חזרה למגזין אוכל

מתכון: מרק קרופניק

מרק קרופניק עם גריסים, פטריות וירקות הוא בדיוק מה שהגוף צריך ביום חורף קר. הוא עשיר, טעים ומשביע, ויכול להרחיק את מחלות החורף הטורדניות
עדי כץ 02/12/14
מתכון: מרק קרופניק
קרופניק: מרק גריסים ופטריות

צילומים: Shutterstock

  

כמו רבים ממטעמי המטבח הפולני, צבעו קצת אפרפר ומראהו הכללי עגמומי, אבל מרק קרופניק חם, הוא בדיוק מה שצריך ביום סגריר. הוא טעים, עשיר ומשביע, ויכול גם להרחיק את מחלות החורף הטורדניות.

  
הוא מהמאכלים הלאומיים של פולין, וקרופניק הוא גם שמו של ליקר דבש פולני. מרק קרופניק מסורתי הוא נזיד סמיך, שמבוסס על גריסים ופטריות, ולא במקרה. הגריסים היו הדגן הנפוץ בפולין ובסביבותיה בימים עברו, והפטריות היו מצויות בשפע בחורף ביערות הרבים.

  

הגריסים, שהם למעשה גרגירי שעורה, התגלו על ידי בני האדם כנראה באזור שלנו. הם נמנים עם שבעת המינים שבהם התברכה ארץ ישראל, והאתר הארכיאולוגי הקדום ביותר בו התגלו שרידי גרעיני שעורה הוא ליד הכנרת, והוא מתוארך ל-8,500 לפני הספירה.

  

מתכון למרק ברוקולי עשיר ומזין

              

יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה