חזרה למגזין אוכל

מתכון: סלט כרובית

סלט כרובית בהשראת "תותי" - קל, מרענן וטעים
ששת שצ 17/07/14
מתכון: סלט כרובית
מתכון: סלט כרובית

צילום: ששת שצ 

 

תותי היא בעלת הבלוג "ללקק את התות". אפשר להתמכר למתכונים שלה. אז קראתי את המתכון של הסלט שלה, בדקתי שיש לי המצרכים, והכנתי את המתכון הזה בהשראתה.

 

 

החומרים:
4 פרחי כרובית (לא כל התפרחת)
שמן זית
כף צלפים
עירית
גבעול בצל ירוק חתוך לאלכסונים
כמה עלי נענע
בצל סגול
כף ממרח עגבניות מיובשות
מומלץ כף ממרח מעדן לימון כבוש
כמה זיתים מצומקים / צימוקי זיתים מגולענים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:
שוטפים את הפרחים, מייבשים אותם, שמים בתבנית קטנה, מזליפים עליהם שמן זית ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות. לאחר שצד אחד משחים הופכים להשחמה נוספת (כדאי להזליף עוד שמן זית).
מפרקים את פרחי הכרובית, מצננים, מוסיפים את כל שאר החומרים והתבלינים, מערבבים ומצננים במקרר.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

ששת שצ הוא מנהל קהילת אוכל

 

עוד על אוכל ומתכונים:

פשטידת תירס ופטריות עם שמרי בירה

קייל ממולא בעדשים

מתכוני שוקולד מנצחים

מתכוני חצילים באדום ולבן

מתכוני קטניות קיציים

 

רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
3 מתכונים חגיגיים לשבועות

החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה