מתכון: פולנטה עם פטריות וביצה עלומה
צילומים: ששת שצ
לפולנטה (שש מנות):
כוס קמח תירס
כוס חלב
2 כוסות מים
מכל שמנת מתוקה
3 כפות גבינה קשה / פרמזן
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית שמן כמהין
אופן ההכנה:
מרתיחים את המים הסיר ומוסיפים מלח.
מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה.
מפזרים את קמח התירס לתוך התמיסה המבעבעת באיטיות בתנועות פיזור תוך כדי בחישה ללא הפסקה למניעת גושים.
מנמיכים את האש ללהבה הכי קטנה שיש.
כאשר כל הסיר מלא בפולנטה מכניסים את הגבינה הקשה וממשיכים לערבב.
בכול כמה דקות מוסיפים שמנת מתוקה וממשיכים לערבב כל חמש עד עשר דקות, כל פעם עם מעט שמנת למניעת צמיגות יתר והידבקות.
מוסיפים פלפל שחור גרוס טרי ומערבבים.
פעולות הערבוב עד לסיום התבשיל: שעה.
את הפולנטה מגישים מיד עם הקונפי על מנת שלא תתקרש בסיר. קונפי הוא בישול ארוך בשמן.
פורל בעשבי תיבול
תפוחים: כל היתרונות ומתכון לעוגה
רוצים לדבר על המתכון עם ששת? יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו
שושנה זילברמן
אנחנו אולי מסתובבים עדיין עם בגדים קצרים במשך היום, אבל הערבים הקרירים והשקיעות המוקדמות לא מותירות מקום...
ראש השנה עם מנות הדגים מאחורינו, ועכשיו הזמן לחשוב על ארוחת החג הבאה – סוכות. סוכות הוא החג היהודי היחיד...
אם אתם מתכננים לצום בכיפור, אתם בוודאי יודעים שהארוחה המפסקת שונה מכל ארוחה אחרת, שכן עליה לספק לגוף...