מתכונים בריאים לפסח
לקראת חג הפסח, החג בו עם ישראל מעלה בממוצע 2-4 ק"ג למשקלו, תלמד אותנו ליה שומרון להכין מתכונים בריאים, טעימים וכשרים. בואו נצא מעבדות לחירות, נישאר קלילים, בריאים ושמחים.
מערכת BeOK
09/04/08

בואו נלמד כיצד להכין קניידלך בריא יותר וכבד קצוץ צימחוני (או פטה עדשים חומים). המתכונים מצורפים מטה.
קניידלעך בריא יותר (מקמח מצה מלא)
המרכיבים
1 כוס מרק עוף או כוס מים חמימים 4 ביצים מופרדות 1/2 1 כוסות קמח מצה מלאה (ניתן להכין קמח מצה מלא על ידי טחינה של מצה מלאה) 1/4 כוס שמן זית 1 כפית מלח 1/2 כפית כורכום 1/4 כפית כמון 1/4 כפית פלפל שחור (או יותר, לפי הטעם)
אופן ההכנה
1.מפרידים את החלבונים מהחלמונים. 2.בקערה אחת טורפים את החלמונים, השמן, כוס המרק והתבלינים. 3.מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק. 4.בקערה שניה מקציפים מעט את החלבונים עד שמתקבל נפח ומערבבים לתוך התערובת בעדינות. 5.מכניסים את התערובת למקרר לשעה לפחות. 6.מביאים לרתיחה סיר מלא מים מומלחים קלות. מנמיכים לאש קטנה. משמנים מעט את הידיים ומגלגלים כפית של התערובת בין כפות הידיים. 7.מכניסים לסיר. ממשיכים עד גמר התערובת. מדי פעם משקיעים את הקניידעלך מתחת למים על מנת להפוך את הכדורים. מכסים חלקית ומבשלים 30 דקות. 8.מוציאים בעזרת כף מחוררת ומאחסנים בקופסה, עדיף בשכבה אחת.
כבד קצוץ צמחוני או פטה עדשים חומים
רכיבים
1/2 כוס עדשים חומים 1 עלה דפנה מעט פלפל אנגלי טחון 2 בצלים בינוניים 1/2 1 כף שמן זית 2 שיני שום כתושות 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים 1 ביצה קשה 1/2 1כפות רסק עגבניות 1/4 כפית בזיליקום יבש 1/2 כפית מלח מעט מיץ לימון פלפל שחור
הוראות הכנה
1.לבשל את העדשים במים עם עלה דפנה ומעט פלפל אנגלי עד לריכוך. 2.לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף שום ובזיליקום. 3.לשים את האגוזים במעבד מזון ולרסק. 4.להוסיף את הביצה ולרסק. 5.להוסיף למעבד המזון את שאר המרכיבים ולרסק למרקם אחיד. ** מומלץ להגיש עם בצל ירוק לקישוט
חג אביב שמח!
לאתר של ליה שומרון -
לחצו כאן
קניידלעך בריא יותר (מקמח מצה מלא)
המרכיבים
1 כוס מרק עוף או כוס מים חמימים 4 ביצים מופרדות 1/2 1 כוסות קמח מצה מלאה (ניתן להכין קמח מצה מלא על ידי טחינה של מצה מלאה) 1/4 כוס שמן זית 1 כפית מלח 1/2 כפית כורכום 1/4 כפית כמון 1/4 כפית פלפל שחור (או יותר, לפי הטעם)
אופן ההכנה
1.מפרידים את החלבונים מהחלמונים. 2.בקערה אחת טורפים את החלמונים, השמן, כוס המרק והתבלינים. 3.מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק. 4.בקערה שניה מקציפים מעט את החלבונים עד שמתקבל נפח ומערבבים לתוך התערובת בעדינות. 5.מכניסים את התערובת למקרר לשעה לפחות. 6.מביאים לרתיחה סיר מלא מים מומלחים קלות. מנמיכים לאש קטנה. משמנים מעט את הידיים ומגלגלים כפית של התערובת בין כפות הידיים. 7.מכניסים לסיר. ממשיכים עד גמר התערובת. מדי פעם משקיעים את הקניידעלך מתחת למים על מנת להפוך את הכדורים. מכסים חלקית ומבשלים 30 דקות. 8.מוציאים בעזרת כף מחוררת ומאחסנים בקופסה, עדיף בשכבה אחת.
כבד קצוץ צמחוני או פטה עדשים חומים
רכיבים
1/2 כוס עדשים חומים 1 עלה דפנה מעט פלפל אנגלי טחון 2 בצלים בינוניים 1/2 1 כף שמן זית 2 שיני שום כתושות 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים 1 ביצה קשה 1/2 1כפות רסק עגבניות 1/4 כפית בזיליקום יבש 1/2 כפית מלח מעט מיץ לימון פלפל שחור
הוראות הכנה
1.לבשל את העדשים במים עם עלה דפנה ומעט פלפל אנגלי עד לריכוך. 2.לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב, להוסיף שום ובזיליקום. 3.לשים את האגוזים במעבד מזון ולרסק. 4.להוסיף את הביצה ולרסק. 5.להוסיף למעבד המזון את שאר המרכיבים ולרסק למרקם אחיד. ** מומלץ להגיש עם בצל ירוק לקישוט
חג אביב שמח!
לאתר של ליה שומרון -
לחצו כאן
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות