חזרה למגזין אוכל

מתכונים לחגים: כתף עגל וכרובית ממולאת

השף אלרן גולדשטיין מבשל במעדנייה שלו בצומת סביון אוכל מזרח אירופי מסורתי ובסיסי לצד מנות גורמה מתוחכמות. לנו הוא תרם שני מתכונים - לכרובית ממולאת ולכתף עגל - לחגים המתקרבים, ולא רק להם
עדי כץ 03/09/12
מתכונים לחגים: כתף עגל וכרובית ממולאת
(צילום: Shutterstock)

השף אלרן גולדשטיין מ"המעדנייה של גולדשטיין" בצומת סביון מאמין שפיצח את הטעם הישראלי הקולקטיבי ומציע תבשילים מוכנים למשלוח עד הבית. גולדשטיין בן ה-36 החל כשוטף כלים במסעדה בגיל 14 ומשם המשיך למשרת עוזר טבח, וכך החלה קריירה מוצלחת שעברה בין השאר במסעדת "קרן" של חיים כהן ובמסעדות יוקרה בניו יורק ואחר כך במונטריאול, שבה גילה את עולם המעדניות. כשחזר ארצה שימש כיועץ קולינרי וכמורה בבית ספר "עושים בישול" ופתח את המעדנייה שלו, המשלבת מסעדה וקייטרינג.


כאן הוא מלהטט בין יצירתיות מתפרצת וחיפוש אחר חידושים לבין שורשיו במטבח המזרח אירופי המסרבים להינתק. "אני משלב בין האוכל הביתי הבסיסי ביותר לבין מנות גורמה מתוחכמות. יש ממולאים מיוחדים, כמו אחת ממנות הדגל שלי, חצי כרוב ממולא בבשר עגל ומשמשים במבנה שכבות, או כרובית ממולאת בבשר ברוטב עגבניות שרי (המתכון בהמשך) ועוד".

אחד הדברים שעליהם גאוותו עליהם הוא היכולת והנכונות שלו לקרוא את הרצונות של לקוחותיו. "כשף של מעדנייה, בניגוד לשף של מסעדה, אני כל הזמן באינטראקציה ישירה עם הלקוחות ומאוד חשוב לי לקבל מהם משוב ולהתאים את עצמי לרצונות שלהם. הם משתפים אותי בלבטים ובתכנון של הארוחה או האירוע, וזו יכולה להיות ארוחה רומנטית להצעת נישואין, קוקטייל לאנשי עסקים או ארוחת חג. מגיע אלי גם הרבה קהל מבוגר שקשה לו או שנמאס לו לבשל, אבל רוצה להמשיך ליהנות מבישול איכותי".




לקהילת אוכל:
לחצו

לכל מתכוני מוטק'ה
לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה