חזרה למגזין אוכל

מתכונים לשבת עם השמן ששומר על בריאותנו

עוד בימי קדם השתמשו בשמן הזית לריפוי פצעים וכוויות, לריכוך וניסוי העור. בימינו נוספה לרשימת מעלותיו גם סגולתו להילחם בכולסטרול: המחקרים הצביעו על הקשר בין רמת כולסטרול גבוהה בדם למחלות לב וכלי דם. שמן זית "זיתא" הכינו לנו לשבת 2 מתכונים המבוססים על השמן ששומר על בריאותינו.
עדי יהלום 22/02/08
מתכונים לשבת עם השמן ששומר על בריאותנו
שמן הזית, כמו כל השמנים הצמחיים, מכיל חומצות שומן בלתי רוויות, המצמצמות את היווצרות הכולסטרול. בנוסף לכך, יש בו אחוז גבוה מאוד של חומצות חד בלתי רוויות, יותר מכל שמן צמחי אחר, המבצעות פעולה כפולה - מפחיתות את הכולסטרול ה"רע" ומעודדות את יצירת הכולסטרול ה"טוב". עוד התגלה כי שמן זית מסייע בהפחתת חומציות הקיבה, יכול להגן בפני כיבי קיבה ותורם לפעילות תקינה של המעיים. [u]
פסטה פנה עם רוטב מסקרפונה
[/u] [u]חומרים:[/u] 350 גר' אטריות פנה 100 גר' גבינת מסקרפונה ¼ כוס חלב 400 גר' עגבניות מעוכות ¼ כוס שמן זית ½ בצל 2 שיני שום מלח ופלפל לבן לפי הטעם בזיליקום או אורגנו טרי לקישוט. [u]אופן ההכנה:[/u] 1. לטגן בצל במחבת עם שמן זית מספר דקות עד שיתרכך, להוסיף את השום ולאחר דקה להוסיף את העגבניות, להמשיך לבשל על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך. 2. לבשל את האטריות במים המומלחים מעט ועם כף שמן זית, עד שהן מתרככות. 3. לערבב את גבינת המסקרפונה עם החלב ולשפוך את התערובת לתוך קערת הגשה. 4. להוסיף את הפסטה המבושלת ורוטב העגבניות, לתבלן במלח ופלפל לבן לפי הטעם. לערבב היטב. 5. לבזוק מעל בזיליקום טרי או אורגנו טרי.


[u]
סינטה במרינדה של שמן זית ותבלינים עם סלט תפו"א
[/u] [u]מצרכים לסינטה:[/u] - 1.200 ק"ג סינטה (עגל חלב) - 150 מ"ל שמן זית - 1 כף זרעי כוסברה - 1 כף זרעי חרדל - 5 מקלות תימין - 1 ראש שום מחולק לשיניים - מלח גס - פלפל שחור גרוס [u]מצרכים לסלט תפו"א:[/u] - 6 תפו"א בינוניים - 4 כפות שמן זית כתית מעולה - 1 כף חומץ - 1/2 בצל סגול קטן - 1/2 חבילת עירית - 2 כפות זיתים שחורים מגולענים (קלמטה) - מלח, פלפל [u]אופן ההכנה: [/u] - להשרות את הנתח בכל חומרי המרינדה למשך הלילה במקרר. - לחרוץ חורים קטנים בבשר ולטמון בתוכם את שיני השום. - לחמם תנור לחום של 220 מעלות. להכניס את הנתח לתנור, מעל רשת לכ- 10 דקות ואז להוריד את הטמפ' ל-180 מעלות ולהמשיך לצלות עוד כ-15-20 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה. - להוציא מהתנור, להניח על קרש כ-7 דקות ולפרוס לפרוסות. להגיש בנוזלים של האפייה. [u]אופן הכנת הסלט:[/u] - לבשל תפו"א בסיר עם מים חמים ומעט מלח, עד שהם רכים אך לא מתפוררים. - לצנן מעט ולפרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ. - לפרוס את הבצל הסגול לטבעות דקיקות. - לסדר על צלחת את פרוסות תפו"א, לפזר טבעות בצל סגול וזיתי קלמטה. - להכין ויניגרט עם חומץ, שמן זית, מלח ופלפל. - לערבב עם תפו"א ומעל לפזר עירית קצוצה. להגיש עם הסינטה


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה