מתכונים מנצחים לראש השנה

צילום: Shutterstock
המתכונים של סמדר סלומונס:
קובה דלעת
סיפור המתכון: מתכון אותנטי מבית אמי. יום שישי בצהריים. טובלים ברוטב חלה רגילה. אני זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה שני סוגי מלית, אחת עם בצל ואחת בלי בצל, כי הבן הבכור לא אהב בצל. עברו שנים, וגם אני מכינה באותה שיטה, כי הבת הקטנה שלי אוהבת בלי בצל.
המרכיבים:
למעטפת:
2 כוסות סולת
כוס מים
מעט מלח
למלית:
בצל קצוץ
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
רבע קילו בשר טחון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית בהרת של קובה
לרוטב:
3 כפות שמן
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
3 עגבניות מגוררות
כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר
חצי כוס צימןקים בהירים
פלפל שחור
מלח
קופסה קטנה של רסק עגבניות
6 כוסות מים
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי העיסה בידיים רטובות, יוצרים כדורים, משטחים אותם ומסדרים במגש.
מערבבים בקערה את חומרי המלית.
מניחים במרכז כל עיגול שתי כפיות מלית ומגלגלים לכדור.
מכינים את הרוטב: בסיר רחב וגבוה שמים שמן ומוסיפים את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה. מוסיפים לרוטב בזהירות את הקציצות, מבשלים עוד כעשר דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
שוקי עוף ברוטב סילאן
המרכיבים:
שוקי עוף גדולים בכמות הסועדים. אפשר להוסיף גם כרעיים
3 בצלים גדולים חתוכים לחתיכות גדולות
לרוטב:
3 כפות קטשופ
2 כפות סויה
3 כפות סילאן
2 כפות רוטב בלסמי
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
מכניסים את מרכיבי הרוטב לקערה, שמים את השוקיים ואת הבצלים ומעבירים לתבנית. את הרוטס שנשאר יוצקים על השוקיים.
מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך 50 דקות. עשר דקות לפני סוף הצלייה מסירים את נייר הכסף.
3/4 כוס סוכר לבן
דבש/סילאן
אגוזים קצוצים גס
שמן למריחה
קינמון וסוכר
אופן ההכנה:
1. במיקסר מערבלים את כל החומרים במשך כ-6 דקות.
2. מניחים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.
3. מרדדים את הבצק לעלה, מורחים את השמן, הקינמון והסוכר.
4. מגלגלים לנקניק וחותכים לרוחב כל 4 אצבעות, להניח על תחתית סיר פלא שיש בו דבש/סילאן ואגוזים קצוצים גס.
5. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
עוד על אוכל ומתכונים:
רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו




אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...