חזרה למגזין אוכל

מתכונים מנצחים לראש השנה

לכבוד ראש השנה ערכנו בקהילת אוכל תחרות מתכוני חג. לפניכם מבחר מהמתכונים מעוררי התיאבון שקיבלנו
מערכת מוטק'ה 21/09/14
מתכונים מנצחים לראש השנה
מחפשים מתכונים לראש השנה?

צילום: Shutterstock 

 

המתכונים של סמדר סלומונס:

  
קובה דלעת

 

סיפור המתכון: מתכון אותנטי מבית אמי. יום שישי בצהריים. טובלים ברוטב חלה רגילה. אני זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה שני סוגי מלית, אחת עם בצל ואחת בלי בצל, כי הבן הבכור לא אהב בצל. עברו שנים, וגם אני מכינה באותה שיטה, כי הבת הקטנה שלי אוהבת בלי בצל.

 
המרכיבים:

 

למעטפת:

2 כוסות סולת
כוס מים
מעט מלח

  

למלית:
בצל קצוץ
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
רבע קילו בשר טחון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית בהרת של קובה

 
לרוטב:
3 כפות שמן
300 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
3 עגבניות מגוררות
כוס מיץ לימון
2 כפות סוכר
חצי כוס צימןקים בהירים
פלפל שחור
מלח
קופסה קטנה של רסק עגבניות
6 כוסות מים

  
אופן ההכנה:
מערבבים את חומרי העיסה בידיים רטובות, יוצרים כדורים, משטחים אותם ומסדרים במגש.
מערבבים בקערה את חומרי המלית.
מניחים במרכז כל עיגול שתי כפיות מלית ומגלגלים לכדור.
מכינים את הרוטב: בסיר רחב וגבוה שמים שמן ומוסיפים את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה. מוסיפים לרוטב בזהירות את הקציצות, מבשלים עוד כעשר דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות נוספות.

  

שוקי עוף ברוטב סילאן
  

המרכיבים:
שוקי עוף גדולים בכמות הסועדים. אפשר להוסיף גם כרעיים
3 בצלים גדולים חתוכים לחתיכות גדולות

 

לרוטב:
3 כפות קטשופ
2 כפות סויה
3 כפות סילאן
2 כפות רוטב בלסמי
מלח
פלפל

 

אופן ההכנה:
מכניסים את מרכיבי הרוטב לקערה, שמים את השוקיים ואת הבצלים ומעבירים לתבנית. את הרוטס שנשאר יוצקים על השוקיים.
מכסים בנייר כסף וצולים בתנור שחומם ל-150 מעלות במשך 50 דקות. עשר דקות לפני סוף הצלייה מסירים את נייר הכסף.

 

3/4 כוס סוכר לבן
דבש/סילאן

אגוזים קצוצים גס
שמן למריחה
קינמון וסוכר

 

 אופן ההכנה:

1. במיקסר מערבלים את כל החומרים במשך כ-6 דקות.

2. מניחים את הבצק בקערה, מכסים ומניחים להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו.

3. מרדדים את הבצק לעלה, מורחים את השמן, הקינמון והסוכר.

4. מגלגלים לנקניק וחותכים לרוחב כל 4 אצבעות, להניח על תחתית סיר פלא שיש בו דבש/סילאן ואגוזים קצוצים גס.

5. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.

   

עוד על אוכל ומתכונים:

קובה סלק

חמיצת סלק ופירות קיץ

עוגת שזיפים בקלי-קלות

רול קרואסון תרד

נודלס עם ברוקולי

     

רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  4  אהבו 

כל הכבוד
נראה שכמות הבצק היא למספר עוגות
נראה שכמות הבצק גדולה מיועדת למספר עוגות ?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה