חזרה למגזין אוכל

מתכונים מרעננים עם פירות קיץ

סלטים טריים, קינוחים מפנקים וגם מנות עיקריות כמו דג באננס – לא תאמינו איזה מאכלים משגעים (ובריאים!) אפשר להכין עם מגוון פירות הקיץ. 6 מתכונים
מאת קרן אוחיון 27/06/19
מתכונים מרעננים עם פירות קיץ
דג באננס, סלט פירות משודרג ושפע של סלטים מרעננים. צילום: iStock

 

 

 

עם החום הלוהט של הקיץ מגיעים גם פירות העונה, והם מגוונים משאר ימות השנה: אננס, אבטיח, מלון, מנגו, שזיפים, אפרסקים ועוד. פירות הם מאכל נהדר לעונת הקיץ, שבה אנחנו עוברים באופן טבעי לתזונה קלה יותר ומתרחקים ממאכלים כבדים. לפירות הקיץ יש גם אפקט של קירור טבעי בגוף, כך שאין מתאים מהם לאכילה ביום קיץ לוהט.

 

"בנוסף לסיפוק בלוטות הטעם ורענון הגוף, רוב פירות הקיץ בריאים מאוד", מציינת חלי ממן, מובילת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא. "הם מכילים ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, פיטוכימיקלים וסיבים תזונתיים. כמות השומן שנמצאת ברוב פירות הקיץ היא זניחה. בנוסף, מאחר שתכולת המים של רוב פירות הקיץ היא בין 80% - 90%, הם תורמים זוהר בריא וקורן לעור. מגוון המאכלים שניתן לשלב בהם פירות הוא עצום! נסו למשל לאכול סלט פירות טרי עם קצת יוגורט דל שומן או סתם סלט פירות רגיל לקינוח. אגב, מיץ פירות טרי יעזור לכם לספק את הצמא ולמנוע התייבשות בחודשי הקיץ, אבל הימנעו ממיצי פירות משומרים המכילים חומרים משמרים, תוספת סוכר וסיבים זניחים".

 

לפניכם מגוון מתכונים לסלטים שיכולים לשמש כמנות ראשונות או תוספות, מנה עיקרית וכמובן - קינוחים נהדרים, והכל על בסיס פירות. אתם רק צריכים לבחור, להכין וליהנות.

 

"סלט על" קיצי עשיר בחלבון איכותי

 

 

צילום: Shutterstock 

 

 

מרכיבים:

 

תפוח עץ אדום

סלק

בצל ירוק

שקית עלי רוקט

חמוציות

חופן אגוזי מלך

חופן פתיתי ספירולינה

לרוטב:

1/4 כוס טחינה גולמית

2 שיני שום

1/2 לימון

1-2 כפות סירופ מייפל

1 כף חומץ תפוחים אמיתי

מלח לפי הטעם

 

ההכנה:

 

1. לחתוך תפוח עץ אדום וסלק לקוביות קטנות.

 

2. לחתוך בצל ירוק לעיגולים קטנים.

 

3. לפזר חצי שקית עלי רוקט בקערה ולהוסיף את הפירות.

 

4. להוסיף מעל את פתיתי הספירולינה, חמוציות ואגוזי מלך ולערבב.

 

5. להכנת הרוטב: להניח בקערה את הטחינה ולפתוח אותה עם מים. לחתוך את שיני השום ולהוסיף, לסחוט פנימה מיץ מחצי לימון ולהוסיף את סירופ המייפל. לערבב ולהוסיף חומץ תפוחים ומלח לפי הטעם.

 

6. להרכבת המנה: לערבב היטב את כל רכיבי הרוטב עד שהמרקם הופך לחלק ונוזלי. להוסיף את הרוטב מעל לסלט ולערבב היטב יחד עם יתר המרכיבים.

 

המתכון באדיבות מורן פלד טבלוביץ', נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא, רואו-פוד שף ב"ברא צמחים"

 

 

סלט קינואה ופירות קיץ

 

 צילום: Shutterstock

 

 

מרכיבים:

 

1 כוס קינואה

2 כוסות מים

1 כף שמן זית

1 בצל סגול, קצוץ

חופן נענע, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות

½ כוס חמוציות ללא סוכר

7 אגוזי מלך קצוצים

נקטרינה אחת

10 ענבים סגולים

 

ההכנה:

 

1. מניחים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

 

2. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהקינואה מוכנה.

 

3. מוסיפים את הבצל הסגול, עשבי התיבול הקצוצים, החמוציות והאגוזים.  

 

4. חותכים את הנקטרינה לקוביות גסות ואת הענבים לחצאים ומוסיפים לסלט.

 

5. מערבבים הכל ביחד ומתבלים בשמן זית ולימון.

 

המתכון באדיבות אלונה פארי, תזונאית ראשית boost  פיטנס סנטר 

 

 

סלט סלק ותפוחי עץ מרענן ובריא

 

 

צילום: קנספטיק 

 

 

לכל אחד ממרכיבי הסלט יתרונות התורמים לבריאותנו: חמוציות עוזרות לירידה בכולסטרול והימנעות נזק בעור ובמוח, אגוזי המלך בעלי נוגדי חמצון גבוהים המונעים מחלות לב ומחזקים מערכות רבות בגוף, והסלרי בן למשפחת הסוככים - צמח תבלין מרפא המונע לחץ דם וכולסטרול גבוה, ובעל ויטמינים ומינרלים רבים.

 

מרכיבים:

 

סלק בינוני חתוך למקלות דקים

תפוח עץ חתוך למקלות דקים

50 גרם אגוזי מלך שבורים

50 חמוציות

1/2 גבעול סלרי פרוס דק

5 עלי בזיליקום פרוסים

100 גרם עלים צעירים או רוקט

30 גרם סילאן

4 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

100 גרם גבינת רוקפור מגורדת/ טבעות גבינת עזים מטוגנות עם קמח, ביצה ופירורי לחם

 

ההכנה:

 

1. להניח בקערה את הסלק ומעליו לבזוק את שמן הזית, מיץ הלימון והסילאן.

 

2. להוסיף את יתר המרכיבים.

 

3. לערבב היטב ולהעביר לקערת הגשה יפה.

 

4. לסדר מלמעלה את הגבינה המגורדת.

 

המתכון באדיבות רשת קפה "ביגה"

 

 

מנה עיקרית: דג סלמון ואננס ברוטב צ'ילי מתוק

 

 צילום: אסף לוי

 

 

מרכיבים:

 

1 כפית שמן

200 גרם פילה סלמון טרי

50 גרם רוטב צ'ילי מתוק

40 גרם אננס טרי קלוף

חופן בוטנים

שומשום לבן/ שחור

בצל ירוק

מלח ופלפל

 

ההכנה:

 

1. מחממים מחבת עם מעט שמן, מניחים את פילה הסלמון על הצד של העור לטיגון עדין במשך כדקה מכל כיוון ומתבלים במלח פלפל.

 

2. מעבירים את הדג לתבנית. קוצצים חצי מכמות האננס ומפזרים על הדג, מורחים אותו היטב ברוטב צ'ילי מתוק ומפזרים את חצי מכמות האננס שנשאר מעל.

 

3. אופים את הדג כ- 7 דקות על חום של 230 מעלות בתנור. בתום האפייה מוציאים ומפזרים מעל בוטנים, שומשום שחור/ לבן ובצל ירוק.

 

* מומלץ להגיש את המנה לצד אורז לבן או ירקות ירוקים.

 

המתכון באדיבות רשת "קפה גרג"

 

 

קינוחים: טארט שזיפים

 

 

צילום: מרין קויפמן

 

 

מרכיבים (לשני טארטים קטנים או אחד בינוני)

 

1/3 כוס קוקוס טחון

8-10 פירות (שזיפים, אפרסקים ונקטרינות) חתוכים דק 

1/3 כוס סוכר

1 ביצה

2 כפות סוכר חום

2 כפות דבש לזילוף להכנת הבצק:

3 כוסות קמח רב תכליתי

½ כוס סוכר

125 גרם חמאה קרה (ללא מלח) חתוכה לקוביות

1 כף חומץ תפוחים

½ כוס מי קרח

1 כפית תמצית וניל

 

ההכנה:

1. ליצירת הבצק: מתחילים עם המרכיבים היבשים - מעבירים את הקמח ואת הסוכר לקערה גדולה ומערבבים יחד עד לקבלת אחידות, מוסיפים את החמאה ולשים לתוך הקמח עד לקבלת מרקם הדומה לפירורי לחם.

2. מוסיפים את החומץ (החומץ מיועד כדי ליצור בצק פריך יותר), מים, תמצית וניל ומערבבים יחד עד לקבלת בצק אחיד.

 

3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ויוצרים צורה של עיגול. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך 30 דקות או עד שהבצק מתקשה (כדי שיהיה לנו נוח לעבוד איתו).

 

4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הבצק על תבנית עם נייר אפייה.

 

5. משאירים גבול של כ- 2 ס"מ בשולי הבצק. מפזרים על בסיס הבצק את הקוקוס, מעל מסדרים את הפירות החתוכים. מקפלים את הקצוות של הבצק ולוחצים לחיצה קלה לאטימה של הבצק. מעל הפירות מפזרים את הסוכר החום (זה מקרמל את הפירות).

 

6. מעבירים על קצוות הבצק את הביצה הטרופה ומפזרים עוד מהסוכר החום. מחזירים למקפיא לכ- 10 דקות.

 

7. אופים כ-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב, מוציאים ומטפטפים מעל דבש.

 

8. מקררים כ- 10 דקות לפני ההגשה. 

 

 

המתכון באדיבות מרין קויפמן, צלמת אוכל ובעלת בלוג אוכל 

 

 

סלט פירות משודרג של חלי ממן

 

 צילום באדיבות חלי ממן

 

מרכיבים:

 

2 תמרים לחים (או תמר יבש)

גרעינים מרבע רימון

1 כוס אננס בסירופ קל

1 תפוח

4 מעדני יוגורט 1.5% שומן

 

ההכנה:

 

1. קוצצים את הפירות, מערבבים ומוסיפים קינמון וממתיק מלאכותי.

2. מחלקים את תערובת הפירות ל- 4 ומוסיפים יוגורט.

 

 

למה כדאי לכם לאכול שזיפים (ומתכון נפלא)

מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים

מתכונים לאפייה מהירה של ארז קומורובסקי

יפים לבריאות: אגוזים, שקדים ומה שביניהם

המרענן הרשמי של הקיץ: נענע

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

מתוק התפוח: כל הסיבות לאכול תפוחים
רובנו מכירים את ההמלצות לאכול תפוח אחד ביום (באנגלית אפילו יש פתגם ידוע: An apple a day keeps the doctor away), אבל האם...
לקריאת הכתבה
עלה עולה: למה כדאי לאכול מנגולד
אחד ממנהגי ראש השנה הבא עלינו לטובה הוא להגיש לשולחן החג צלחת ובה מיני מזונות, כאשר לכל אחד מהם משמעות....
לקריאת הכתבה
שולפים קוצים: הכל על הסברס (ומתכון נפלא)
כישראלים אנחנו נוהגים לחשוב שצמח הצבר הוא ישראלי, וכשאנחנו אוכלים סברס אנחנו מרגישים הכי ישראלים. אבל...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה