מתכוני דגנים החשובים לנשים בגיל המעבר

מחקר בן שלוש שנים שעקב אחר נשים שמחזורן נפסק, שפורסם ביולי 2005 ב- American Heart Journal הראה שאלה שצרכו לפחות 6 מנות של דנים מלאים בשבוע חוו איכות חיים טובה יותר ותחושת בריאות מספקת יותר מבעבר, שכן דגנים ומיוחד קינואה הם מקור מצוין למגנזיום ונחושת, השומרים על תאים בגוף כמו תאי דם אדומים. [
קינואה עם אפונה ונענע
מרכיבים: בצל גדול 6 שיני שום 2 כפות שמן זית כוס קינואה 2 כוסות מים רותחים כוס אפונה 15 גבעולי נענע קצוצים (עלים בלבד) כפית פפריקה חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור. הכנה:קצצו את הבצל והשום וטגנו בשמן זית עד להזהבה. הוסיפו את הקינואה וערבבו. הוסיפו 2 כוסות מים רותחים וכסו. לאחר 10 דקות הוסיפו את האפונה, הנענע והתבלינים ובשלו 10 דקות נוספות. הגישו חם.
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...