חזרה למגזין אוכל

מתכוני דגנים החשובים לנשים בגיל המעבר

צריכת דגנים מלאים, כגון קינואה, לפחות 6 פעמים בשבוע, הוא דבר טוב במיוחד עבור נשים אחרי גיל המעבר הסובלות מלחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה ומחלות הקשורות ללב. חברת "סוגת" ממליצה לנו על 3 מתכוני קינואה מיוחדים וטעימים.
עדי יהלום 04/04/08
מתכוני דגנים החשובים לנשים בגיל המעבר
צילום: Shutterstock

מחקר בן שלוש שנים שעקב אחר נשים שמחזורן נפסק, שפורסם ביולי 2005 ב- American Heart Journal הראה שאלה שצרכו לפחות 6 מנות של דנים מלאים בשבוע חוו איכות חיים טובה יותר ותחושת בריאות מספקת יותר מבעבר, שכן דגנים ומיוחד קינואה הם מקור מצוין למגנזיום ונחושת, השומרים על תאים בגוף כמו תאי דם אדומים. [
קינואה עם אפונה ונענע
מרכיבים: בצל גדול 6 שיני שום 2 כפות שמן זית כוס קינואה 2 כוסות מים רותחים כוס אפונה 15 גבעולי נענע קצוצים (עלים בלבד) כפית פפריקה  חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור. הכנה:קצצו את הבצל והשום וטגנו בשמן זית עד להזהבה. הוסיפו את הקינואה וערבבו. הוסיפו 2 כוסות מים רותחים וכסו. לאחר 10 דקות הוסיפו את האפונה, הנענע והתבלינים ובשלו 10 דקות נוספות. הגישו חם.

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה