חזרה למגזין אוכל

מתכוני חצילים באדום ולבן

אפשר לטגן את החצילים, למלא אותם, לאפות או לכבוש. אבל הכי פשוט להפוך אותם לסלט, אדום או לבן, ועים ומרענן
עדי כץ 03/07/14
מתכוני חצילים באדום ולבן
חצילים באדום ולבן

סלט חצילים, הגרסה האדומה. צילומים: Shutterstock 

 

גם החציל, כמו העגבנייה, הפלפל והמלפפון, הוא בהגדרתו הבוטנית פרי ולא ירק, אבל בוטניקה לחוד ומסורת לחוד. החציל נתפס כחבר באגף הירקות, ולמעט הריבות שרוקחים מחלק מזניו, הוא מככב בסלטים ובתבשילים ולא במנות אחרונות. בצורתו הטבעית הוא אמנם בלתי אכיל, אבל כחומר גלם הוא רב גוני וניתן לרסק, לפרוס או למלא אותו, לטגן, לקלות, לאדות, לצלות או לאפות.


מוצאו של החציל, בן משפחת הסולניים, הוא בהודו והוא נפוץ באסיה ובמזרח התיכון. במטבח הבלקני והים תיכוני הוא מרכיב מרכזי, ומנות מוכרות ואהובות כמו סביח, מוסקה, גיבץ' ובאבא גנוש, רשומות על שמו.

 

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חגיגה אש: ל"ג בעומר, גרסת המבוגרים

למעלה
חזרה