חזרה למגזין אוכל

מתכוני סוכות מ-7 המינים: עוגת שוקולד-תמרים

שילוב השוקולד והתמרים אלוהי ומתאים לחג, מעניק נופך מיוחד לקינוח שבתום הסעודה המשפחתית
עדי יהלום 25/09/07
מתכוני סוכות מ-7 המינים: עוגת שוקולד-תמרים
[u]
עוגת שוקולד ותמרים
[/u] [u]של מינדי גינצברג [/u]
חומרים
כפית וחצי אבקת קפה נמס 1 כוס מים רותחים 1 כוס תמרים, חתוכים לחתיכות קטנות 1 + 2/3 כוסות קמח 2/3 כפית א.סודה לשתייה 2 כפות אבקת קקאו קורט מלח 50 גר' חמאה/מרגרינה בטמפרטורת החדר 2/3+1 כוסות סוכר 2 ביצים 1 כף תמצית וניל 100 גר' פתיתי שוקולד 50 גר' אגוזים, קצוצים גס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני- 180 מעלות 2. מערבבים את אבקת הקפה והמים הרותחים בקערה בינונית ויוצקים על התמרים. מצננים. 3. מנפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת הקקאו והמלח לקערה. מניחים בצד. 4. מקציפים במערבל את המרגרינה והסוכר במהירות בינונית כדקה ומוסיפים את הביצים, אחת-אחת, תוך הקצפה. מערבלים במהירות בינונית דקות אחדות. 5. מנמיכים את המהירות, מוסיפים את התמרים ואת תמצית הווניל וממשיכים לערבל. מוסיפים את תערובת הקמח, כף אחר כף, ומערבלים במהירות נמוכה רק עד לתערובת אחידה. 6. בוחשים פנימה בכף עץ את פתיתי השוקולד והאגוזים. 7. יוצקים את הבלילה לתבניות משומנות ואופים בתנור בחום בינוני 45-40 דקות.


תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה