חזרה למגזין אוכל

מתכוני סוכות על בסיס אתרוגים

האתרוג הוא לא רק תשמיש קדושה - הוא גם יכול להשתלב במטבח שלנו במרקחות, עוגות, מאפים, ליקר ואפילו עם דגים ועופות צלויים. לפנינו 2 מתכונים יחודיים דווקא מפרי האתרוג.
עדי יהלום 12/10/08
מתכוני סוכות על בסיס אתרוגים
[u]
אתרוגים במטבח
[/u] האתרוג הוא לא רק תשמיש קדושה - הוא גם יכול להשתלב היטב במטבח שלנו במרקחות, עוגות, מאפים, ליקר ואפילו בדגים ובעופות צלויים. בגזרת המתוקים יש כלל אחד - הוסיפו לאתרוג סוכר והוא יהיה מעדן. אתרוגים מסוכרים הם חלק בלתי נפרד מעוגת פירות אנגלית מסורתית, עם הפירות המסוכרים הצבעוניים, ואילו מרקחת אתרוגים היא ממתק נהדר, במיוחד למי שאוהב את הטעם המריר-חמוץ של פירות ההדר. . קונפיטורת אתרוגים אפשר למרוח על עוגת טורט או על עופות צלויים בתנור. ואם כבר הזכרנו עופות: נסו להשתמש באתרוג למילוי חלל הבטן של עוף צלוי בשלמותו. התוצאה ריחנית שכן העוף סופג את הארומה של האתרוג.


[u]
עוף באתרוגים
[/u] (באדיבות "תנובה") [u]מצרכים (ל-4 מנות)[/u] עוף שלם נקי אתרוג 1 ק"ג מלח בישול אבקת שום 1 כף שמן [u]אופן ההכנה [/u] 1. מרפדים תבנית בנייר כסף. מפזרים מלח בישול סביב לדפנות, ובמרכזשיוצקים את השמן. 2. מכניסים את האתרוג לתוך החלל שנוצר בעוף. 4. מורחים את העוף באבקת שום. 5. מניחים את העוף על רשת אפיה(כאשר החזה של העוף פונה כלפי מטה). הרשת תונח מעל התבנית, כך שהעוף לא יגע במלח. 6. אופים בחום של 180 מעלות בערך כשעתיים.


[u]
מרקחת אתרוגים
[/u] (באדיבות "טרה") [u]מצרכים[/u] 1 אתרוג קטן חצי כוס סוכר חום חצי כפית קינמון טחון 2 יח? ציפורן [u]אופן ההכנה [/u] 1. מקלפים את האתרוג בעזרת קולפן ומניחים בצד, מקלפים את הקליפה הלבנה וזורקים אותה. 2. חותכים את הפרי והקליפה החיצונית לקוביות, משרים במים קרים לשעתיים ומסננים. 3. חולטים ומבשלים את קוביות האתרוג במים רותחים ומסננים (יש לחזור על פעולה זו פעמיים). 4. מסננים ומבשלים את קוביות האתרוג עם הסוכר והתבלינים על אש נמוכה למשך חצי שעה, תוך ערבוב תמידי. 5. להגיש את המרקחת חם או קר, לצד טוסט קלוי.
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה