מתכוני סתיו: ממאפה בטטות ועד פירה ורוד
שלושה מתכונים קלים, בריאים וצבעוניים לימי הסתיו שבפתח. מאפה בטטות בשומשום מקושט בירקות מאודים, אורז עם בצל ירוק וזיתים, ופירה ורוד. גם הנכדים יאהבו
עדי יהלום
18/10/07

[u]
מאפה בטטות בשומשום
[/u] [u]חומרים [/u](4 מנות) 1 ק"ג בטטות 2 כפות שומשום 1 כף רוטב סויה 1/2 כפית שמן שומשום [u]אופן ההכנה [/u] 1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. 2. קולפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות ומניחים בתבנית אפיה. 3. מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול ויוצקים על הבטטות. מערבבים כך שכל הבטטות מצופות היטב. מכסים בנייר אלומיניום אופים כ-1/2 שעה, מסירים אותו ואופים עוד 1/4 שעה, עד שהבטטות מתחילות להשחים. 4. אפשר לקשט בירקות מאודים

[u]
אורז עם בצל ירוק וזיתים
[/u] [u]חומרים [/u] 1 לימון 1.5 כוסות אורז לבן ארוך 3 כוסות מים כוס ורבע בצל ירוק קצוץ 1 כפית מלח 1/3 כוס זיתים שחורים (רצוי קלמנטה), מגולענים וקצוצים 2 כפות פטרוזיליה קצוצה [u]אופן ההכנה [/u] 1. בעזרת קולפן ירקות קולפים מהלימון רצועות דקות של קליפה צהובה. 2. מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים עד שהוא מתרכך, בערך 2 דקות. 3. מוסיפים לסיר את המים, האורז, המלח וקליפות הלימון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהמים התאדו והאורז רך (בערך 20 דקות). 4. מוציאים את קליפות הלימון. מוסיפים את הפטרוזיליה והזיתים, מערבבים, מכסים ומעמידים בצד ל-5 דקות. 5. מעבירים לקערה ומגישים

[u]
פירה תפוחי אדמה ורוד
[/u] [u]חומרים [/u](ל-4 מנות) 4-5 תפוחי אדמה 1 סלק קטן (או חצי סלק גדול) 50 גרם חמאה 1/2 כוס חלב מלח ופלפל [u]אופן ההכנה [/u] 1. קולפים את תפוחי האדמה והסלק, חותכים לקוביות ומבשלים אותם ביחד בסיר אחד עד שהם רכים. הסלק יצבע את התפוחים ויתן להם גם מעט מהטעם שלו. 2. מסלקים את חתיכות הסלק ומועכים את הפירה. 3. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים למחית, מערבבים היטב ומוסיפים את החלב בהדרגה, עד שכולו נספג בפירה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים .
מאפה בטטות בשומשום
[/u] [u]חומרים [/u](4 מנות) 1 ק"ג בטטות 2 כפות שומשום 1 כף רוטב סויה 1/2 כפית שמן שומשום [u]אופן ההכנה [/u] 1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. 2. קולפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות ומניחים בתבנית אפיה. 3. מערבבים בקערה את כל חומרי התיבול ויוצקים על הבטטות. מערבבים כך שכל הבטטות מצופות היטב. מכסים בנייר אלומיניום אופים כ-1/2 שעה, מסירים אותו ואופים עוד 1/4 שעה, עד שהבטטות מתחילות להשחים. 4. אפשר לקשט בירקות מאודים

אורז עם בצל ירוק וזיתים
[/u] [u]חומרים [/u] 1 לימון 1.5 כוסות אורז לבן ארוך 3 כוסות מים כוס ורבע בצל ירוק קצוץ 1 כפית מלח 1/3 כוס זיתים שחורים (רצוי קלמנטה), מגולענים וקצוצים 2 כפות פטרוזיליה קצוצה [u]אופן ההכנה [/u] 1. בעזרת קולפן ירקות קולפים מהלימון רצועות דקות של קליפה צהובה. 2. מחממים את השמן בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים עד שהוא מתרכך, בערך 2 דקות. 3. מוסיפים לסיר את המים, האורז, המלח וקליפות הלימון. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עד שהמים התאדו והאורז רך (בערך 20 דקות). 4. מוציאים את קליפות הלימון. מוסיפים את הפטרוזיליה והזיתים, מערבבים, מכסים ומעמידים בצד ל-5 דקות. 5. מעבירים לקערה ומגישים

פירה תפוחי אדמה ורוד
[/u] [u]חומרים [/u](ל-4 מנות) 4-5 תפוחי אדמה 1 סלק קטן (או חצי סלק גדול) 50 גרם חמאה 1/2 כוס חלב מלח ופלפל [u]אופן ההכנה [/u] 1. קולפים את תפוחי האדמה והסלק, חותכים לקוביות ומבשלים אותם ביחד בסיר אחד עד שהם רכים. הסלק יצבע את התפוחים ויתן להם גם מעט מהטעם שלו. 2. מסלקים את חתיכות הסלק ומועכים את הפירה. 3. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים למחית, מערבבים היטב ומוסיפים את החלב בהדרגה, עד שכולו נספג בפירה. מתבלים במלח ופלפל ומגישים .
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות