מתכוני פיקניק ליום העצמאות
עם המנגלים או סתם בפיקניק - ליום העצמאות מתחילה להיווצר תרבות קולינרית משלו. הנה כמה מתכונים לחג האזרחי
מערכת מוטק'ה
20/04/07

[u]
נקניקיות ברוטב סלסה ועגבניות פיקנטי בלאפה
[/u]
חומרים
אריזת 270 גרם נקניקיות אמיתיות מנתח כתף בקר 5 טורטיות [u]חומרים לרוטב סלסה[/u] 6 עגבניות נקיות מקליפה וגרעינים חתוכות לקוביות 1 בצל אדום קצוץ דק כף נענע קצוצה כף כוסברה קצוצה כף לימונים כבושים קצוצים כפית אריסה מרוקאית (לא חייב) 2 כפות שמן זית מלח/פלפל
אופן ההכנה
צולים את הנקניקיות על הגריל. מערבבים את כל חומרי הסלסה. עוטפים את הנקניקיות והסלסה בטורטייה וצורבים על הגריל 2 דקות מכל צד. [u]
פיטריות פורטובלו במילוי קבב, צרובות על הגריל עם טחינה
[/u]
חומרים
500 גרם קבב מזרחי 5 פיטריות פורטובלו גדולות מופרדות מהרגל [u]לטחינה[/u] 1 שן שום 2 כפות קצח חצי כוס מיץ לימון טרי חצי כוס מים 1 כוס טחינה גולמית מלח
אופן ההכנה
[u]קבב ופטריות[/u] יוצרים קציצות מהקבב וממלאים את ראש הפטרייה. מורחים במעט שמן זית וצורבים על הגריל כ?3 עד 5 דקות מכל צד. [u]לטחינה[/u] מערבבים את כל החומרים במעבד מזון. יוצקים על הקבב ומגישים.

[u]
קבבים מזרחיים
[/u]
מוצרים
1 ק"ג שווארמה הודו טרי טחון 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 6 שיני שום כתושות 1/2 כפית פפריקה אדומה 1/2 כפית כמון מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. לערבב את כל המרכיבים יחד, להניח במקרר למשך הלילה. 2. למחרת ליצור כופתאות ולהניח על גריל פחמים חם עד למידת ההכנה הרצויה.
נקניקיות ברוטב סלסה ועגבניות פיקנטי בלאפה
[/u]
חומרים
אריזת 270 גרם נקניקיות אמיתיות מנתח כתף בקר 5 טורטיות [u]חומרים לרוטב סלסה[/u] 6 עגבניות נקיות מקליפה וגרעינים חתוכות לקוביות 1 בצל אדום קצוץ דק כף נענע קצוצה כף כוסברה קצוצה כף לימונים כבושים קצוצים כפית אריסה מרוקאית (לא חייב) 2 כפות שמן זית מלח/פלפל
אופן ההכנה
צולים את הנקניקיות על הגריל. מערבבים את כל חומרי הסלסה. עוטפים את הנקניקיות והסלסה בטורטייה וצורבים על הגריל 2 דקות מכל צד. [u]
פיטריות פורטובלו במילוי קבב, צרובות על הגריל עם טחינה
[/u]
חומרים
500 גרם קבב מזרחי 5 פיטריות פורטובלו גדולות מופרדות מהרגל [u]לטחינה[/u] 1 שן שום 2 כפות קצח חצי כוס מיץ לימון טרי חצי כוס מים 1 כוס טחינה גולמית מלח
אופן ההכנה
[u]קבב ופטריות[/u] יוצרים קציצות מהקבב וממלאים את ראש הפטרייה. מורחים במעט שמן זית וצורבים על הגריל כ?3 עד 5 דקות מכל צד. [u]לטחינה[/u] מערבבים את כל החומרים במעבד מזון. יוצקים על הקבב ומגישים.

קבבים מזרחיים
[/u]
מוצרים
1 ק"ג שווארמה הודו טרי טחון 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 6 שיני שום כתושות 1/2 כפית פפריקה אדומה 1/2 כפית כמון מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה
1. לערבב את כל המרכיבים יחד, להניח במקרר למשך הלילה. 2. למחרת ליצור כופתאות ולהניח על גריל פחמים חם עד למידת ההכנה הרצויה.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות