חזרה למגזין אוכל

מתכוני פירות יבשים

לקראת ט"ו בשבט - שני מתכונים עם פירות יבשים של קפה מיכל בתל אביב: פסטייה מרוקאית ותבשיל ירקות חורף
רעיה הנרי 12/01/14
מתכוני פירות יבשים

פסטייה מרטקאית עם עוף ופירות יבשים. צילום: בועז לביא 

 

קפה מיכל ברחוב דיזנגוף פינת ז'בוטינסקי בתל אביב הוא מקום ותיק. לאחרונה נוסף למקום תפריט אוכל ממש, ולכבוד ט"ו בשבט קיבלנו מהשף של בית הקפה, אמיר בוגן, שני מתכונים עם פירות יבשים.

 

פסטייה מרוקאית

 

מרכיבים (ל-20 יחידות):
4 דפי פילו
200 גרם כרעי עוף
חצי כפית חוויאג'
מעט זעפרן
חצי כפית כורכום
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות דבש
100 גרם שקדים קלופים טחונים
80 גרם משמש יבש קצוץ
80 גרם צימוקים בהירים קצוצים
בצל בינוני קצוץ
30 מ"ל שמן קנולה
סוכר
קינמון טחון
2 חלמוני ביצה

אופן ההכנה:
מבשלים את העוף במים רותחים עם הזעפרן והחוויאג' עד לריכוך. מסננים ומקררים. חותכים את העוף דק.
מטגנים את הבצל בסיר עד להזהבה, מוסיפים את הצימוקים, המשמש ואז את העוף. מוסיפים את הכורכום, המלח, הפלפל והדבש ומטגנים עוד כ-5 דקות. נותנים לתערובת להתקרר.
מורחים את הבצק במעט שמן, מפזרים סוכר, קינמון ושקדים. מחלקים את הבצק לרוחב ל-5 חלקים שווים.
שמים חופן מהמילוי בכל רצועה ומקפלים.
מורחים כל פסטייה במעט חלמון ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 190 מעלות. אופים כ-10 דקות.

 

 

יש לכם שאלה על בישול? רוצים לשתף מתכון מנצח? לקהילת אוכל: לחצו 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה