מתכוני קינואה - גם טעים וגם בריא
הקינואה, אם כל הדגנים, ניצרכה על ידי בני האינקה כמזון המגביר את האנרגיה של הלוחמים. הקינואה היא דגן עשיר בחלבון מלא, הכולל את כל תשע חומצות האמינו להן הגוף זקוק. היא גם עשירה בחומצה האמינית ליזין, ההכרחית לגדילת רקמות ותיקונן, והינה מקור טוב לברזל, מגנזיום, נחושת ומינרלים
עדי יהלום
25/10/07

אם הינכם סובלים ממיגרנות, נסו להכניס קינואה לתפריט היומיומי שלכם. הקינואה היא מקור חשוב למגנזיום, המינרל העוזר להרגיע את כלי הדם, למנוע את ההצרה וההתרחבות של כלי הדם האופייניות לכאבי מיגרנה. צריכה גדולה והולכת של מגנזיום הוכחה כמפחיתה את תדירות התקפי המיגרנה. גם ויטמין B2 שנמצא בה מסייע להורדת מינון התקפי המיגרנה.
[u]מרק קינואה [/u]
[u]רכיבים[/u] 1 כף שמן שני שלישים כוס קינואה 1 גזר, קצוץ גבעול סלרי, קצוץ חצי בצל, קצוץ חצי פלפל ירוק, קצוץ 2 שיני שום, קצוצות 2 כוסות מרק עוף או ירקות 3 וחצי כוסות מים 2 עגבניות, קצוצות רבע ראש כרוב, קצוץ מלח ופלפל פטרוזיליה לקישוט [u]הכנה[/u] 1. חממו שמן בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הקינואה, הגזר, הסלרי, הבצל, הפלפל והשום. 2. בשלו מספר רגעים עד שהבצל חום וערבבו. 3. הוסיפו את המרק, המים, העגבניות והכרוב. חזקו את האש והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש בשנית ובשלו עד שהקינואה והירקות רכים. 4. תבלו על פי הטעם עם מלח ופלפל והסירו מהאש. 5. קשטו בפטרוזיליה עם ההגשה.

[u]ריזוטו קינואה[/u]
זהו מאכל "ריזוטו" מיוחד בו הקינואה מחליפה את האורז. מתקבלת מנה משביעה וטעימה המשלבת קינואה, חלב, גבינת פרמזן ופטריות. [u]רכיבים[/u] 1 כוס קינואה 1 כף שמן זית 1 כוס בצל קצוץ 3 שיני שום, כתושות 1 כוס ציר מרק ירקות או עוף 1 כוס חלב רזה 50 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק שלושה רבעים של כוס גבינת פרמזן מאיכות גבוהה [u]הכנה[/u] 1. שטפו את הקינואה במים זורמים בתוך מסננת כמה פעמים. 2. חממו שמן זית במחבת על אש בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו תוך כדי ערבוב עד התרככות. 3. הוסיפו את השום ואת הקינואה והמשיכו לערבב במשך כמה דקות. הוסיפו את המרק ואת החלב והביאו לרתיחה. 4. הנמיכו את האש לנמוכה ובשלו עד התרככות הקינואה - כ-10 דקות. 5. הוסיפו את הפטריות ובשלו עוד מספר דקות תוך ערבוב. הסירו מהאש והוסיפו את גבינת הפרמזן. הניחו לתבשיל לעמוד כמה דקות מכוסה על מנת שיספוג הטעמים [u]הגשה[/u] 1. אפשר להגיש את הריזוטו דמויית קינוח - הכניסו את הקינואה המוכנה לספלים או קעריות, ולאחר מכן היפכו לצלחת, כדי לייצר מנות מוצקות ונאות. 2. אפשר לקשט עם עלים ירוקים, או בכל דרך אחרת שנראית לכם.

באדיבות השפית גליה דור - חברת "סוגת"
[u]מרק קינואה [/u]
[u]רכיבים[/u] 1 כף שמן שני שלישים כוס קינואה 1 גזר, קצוץ גבעול סלרי, קצוץ חצי בצל, קצוץ חצי פלפל ירוק, קצוץ 2 שיני שום, קצוצות 2 כוסות מרק עוף או ירקות 3 וחצי כוסות מים 2 עגבניות, קצוצות רבע ראש כרוב, קצוץ מלח ופלפל פטרוזיליה לקישוט [u]הכנה[/u] 1. חממו שמן בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הקינואה, הגזר, הסלרי, הבצל, הפלפל והשום. 2. בשלו מספר רגעים עד שהבצל חום וערבבו. 3. הוסיפו את המרק, המים, העגבניות והכרוב. חזקו את האש והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש בשנית ובשלו עד שהקינואה והירקות רכים. 4. תבלו על פי הטעם עם מלח ופלפל והסירו מהאש. 5. קשטו בפטרוזיליה עם ההגשה.

[u]ריזוטו קינואה[/u]
זהו מאכל "ריזוטו" מיוחד בו הקינואה מחליפה את האורז. מתקבלת מנה משביעה וטעימה המשלבת קינואה, חלב, גבינת פרמזן ופטריות. [u]רכיבים[/u] 1 כוס קינואה 1 כף שמן זית 1 כוס בצל קצוץ 3 שיני שום, כתושות 1 כוס ציר מרק ירקות או עוף 1 כוס חלב רזה 50 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות דק שלושה רבעים של כוס גבינת פרמזן מאיכות גבוהה [u]הכנה[/u] 1. שטפו את הקינואה במים זורמים בתוך מסננת כמה פעמים. 2. חממו שמן זית במחבת על אש בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו תוך כדי ערבוב עד התרככות. 3. הוסיפו את השום ואת הקינואה והמשיכו לערבב במשך כמה דקות. הוסיפו את המרק ואת החלב והביאו לרתיחה. 4. הנמיכו את האש לנמוכה ובשלו עד התרככות הקינואה - כ-10 דקות. 5. הוסיפו את הפטריות ובשלו עוד מספר דקות תוך ערבוב. הסירו מהאש והוסיפו את גבינת הפרמזן. הניחו לתבשיל לעמוד כמה דקות מכוסה על מנת שיספוג הטעמים [u]הגשה[/u] 1. אפשר להגיש את הריזוטו דמויית קינוח - הכניסו את הקינואה המוכנה לספלים או קעריות, ולאחר מכן היפכו לצלחת, כדי לייצר מנות מוצקות ונאות. 2. אפשר לקשט עם עלים ירוקים, או בכל דרך אחרת שנראית לכם.

באדיבות השפית גליה דור - חברת "סוגת"
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
3 מתכונים חגיגיים לשבועות
החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות