חזרה למגזין אוכל

מתרעננים תוך כדי תנועה

פעילות גופנית שלא גורמת להזעה רבה ולאיבוד נוזלים ומזונות מצננים יעזרו לנו להתמודד עם חום הקיץ ביתר קלות
איילת נדיב 13/08/13
מתרעננים תוך כדי תנועה

צילום: Shutterstock 

 

החום והלחות עושים את שלהם, כל מה שמתחשק בימים החמים האלה זה לשהות בחלל ממוזג, להתמסר לקרירות שמלטפת את הגוף, לאבטיח קר או לקפה קר ומצנן. חשוב לדעת שהגוף שלנו מושפע מאנרגיה קרה, ולכן ככל שנרבה להזין אותו במזונות מצננים, כך נוכל להתמודד עם החום בצורה טובה יותר. כמו כן, לא חסרות פעילויות גופניות שנוכל לאמץ לקיץ, משחייה דרך מתיחות ועד התעמלות שלא מובילה להזעת הגוף ולאיבוד נוזלים. הרגלי תזונה נכונים ובריאים בשילוב פעילות גופנית ממריצה יביסו את תחושת הלאות שמביאה עמה העונה החמה.


מזונות מומלצים לקיץ


• בקיץ מומלץ לצרוך מזונות שאין צורך לחמם או לטגן אותם כדי ליהנות מהם. כמה שיותר טרי - יותר טוב. המזון שומר בדרך זו על הוויטמינים. כך, למשל, ירקות ופירות במצבם המקורי מהווים נשנוש אידיאלי לכל עת. הם אינם כבדים, ומתעכלים בצורה טובה. ניתן לחתוך אותם לקוביות או לרצועות ולטבול ברוטב לייט. בין המזונות המומלצים: מלפפון, צנון, סלרי, גזר, גמבה. אפשר כמובן לשדרג את ההגשה על ידי יצירת סלט מחומרי גלם אלה בשילוב חסה ועלי בייבי. ניתן גם להגיש מרקים קרים כמו גספאצ'ו עגבניות או צזיקי בסגנון יווני - שידוך נפלא בין מלפפונים ליוגורט דל שומן, עשיר בסיבים תזונתיים ומרענן להפליא.

 

• העדיפו ירקות שמסייעים בשחרור חום הגוף ומכילים נוזלים רבים כגון תרד וארוגולה.


• פירות מומלצים לקיץ הם מלון, אבטיח, משמשים, ענבים, אפרסק, תפוח גרנד. אפשר לרסק אותם לשייק בבלנדר בתוספת של קוביות קרח או יוגורט ביו שעשיר בחיידקים ידידותיים. אם חיפשתם קינוח קל - אפשר להקפיא ענבים ולהגיש אותם קפואים.

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק


• מומלץ לא לאכול את הפירות סמוך לארוחה כבדה כדי לא לגרום לנפיחות בבטן ולתחושת כובד. נסו לרווח בין הארוחה לפירות לפחות בחצי שעה.


• אם אתם לא מוכנים לוותר על קטניות, העדיפו טופו. איכלו דגנים מלאים כגון קינואה, גריסים, בורגול ואורז חום. אפשר לבשל אותם, לצנן ולהגיש בטמפרטורת החדר או אפילו בגרסה קרה כסלט משודרג.

 

• למנה עיקרית אפשר להכין סלט עוף שטעים גם כשהוא מוגש קר, נקניקים קרים כמו פסטרמה דלת שומן. אם חיפשתם בסיס לכריך, העדיפו תמיד לחם קל, קרקר שיפון או פריכיות מאורז מלא, והוסיפו לכריך נבטים.


• חשוב מאוד להקפיד על משטר שתייה, במיוחד אם אתם יוצאים לטיול או לחופשה. זכרו שהגוף מאבד נוזלים, ולכן הקפידו לשתות לפחות עשר כוסות מים ביום. מי שמתקשה לשתות רמים בגלל טעמם יכול לסחוט פנימה לימון או לחלוט חליטות של תה ירוק, עלי נענע, זנגביל, לימונית ופטל.

 

איילת נדיב היא מנהלת אזורית במחלקת הדיאטה של רשת סטודיו C

 

עוד על תזונה בריאה:

מלאים בריאות

פלפל ממולא במקום פולקע

לקטו לכם סלט

מאכלים במקום תרופות

 

לפורום תזונה: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה