חזרה למגזין אוכל

נודלס עם ברוקולי ופטריות שיטאקי

הנודלס קלים להכנה, משתלבים עם כל ירק או בשר ואפשר להקפיץ אותם, לטגן, להוסיף לסלטים, למרקים ולתבשילים. מתכון קל, בריא וטעים
עדי כץ 21/08/14
נודלס עם ברוקולי ופטריות שיטאקי
נודלס עם ברוקולי ופטריות שיטאקי

צילומים: Shutterstock 

 

הן כבר מזמן לא רק הלוקשען של מרק העוף היהודי או הספגטי האיטלקיים. האטריות האסיאתיות, נודלס בשמן הידוע יותר, מרחיבות את האפשרויות. הן עבות או דקות, לבנות או צבעוניות ובאות במקלות כמו הספגטי, או בחוטים ארוכים ומפותלים. בשונה מחברותיהן המערביות, האסיאתיות הן לרוב נטולות גלוטן, קלילות מרקם ועשויות רכיבים בריאים.

 

אטריות ככלל עשויות מעמילן וממים. סוג העמילן משתנה על פי זמינות חומרי הגלם בסביבה, וכך יצא שבאירופה ייצרו אטריות מקמח חיטה, בעוד שבדרום מזרח אסיה ניצלו לשם כך את קמח האורז. האטריות חביבות מאוד על עמי אסיה וממלאות פעמים רבות את מקום האורז במשבצת הפחמימה של המנה. הן מוגשות עם או בלי בשר, בלוויית רוטבי סויה ואחרים, בתוך צירי מרק, עם אצות, פטריות או ירקות מוקפצים, וידועה במיוחד מנת הנודלס התאילנדית "פד תאי", העשויה מאטריות אורז רחבות.


אבל לא רק קמח אורז. במזרח עושים שימוש גם בקמח שעועית או כוסמת לייצור אטריות, וגם בירקות כמו גזר, עגבניות, דלעת, בטטה, תפוחי אדמה או תרד, שמוסיפים צבע וערכים בריאותיים. הבעיה עם מנות הנודלס, בעיקר במסעדות, היא השמן הרב המעורב בהקפצתן, המקפיץ גם את כמות הקלוריות.

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה