נודלס עם ברוקולי ופטריות שיטאקי

צילומים: Shutterstock
הן כבר מזמן לא רק הלוקשען של מרק העוף היהודי או הספגטי האיטלקיים. האטריות האסיאתיות, נודלס בשמן הידוע יותר, מרחיבות את האפשרויות. הן עבות או דקות, לבנות או צבעוניות ובאות במקלות כמו הספגטי, או בחוטים ארוכים ומפותלים. בשונה מחברותיהן המערביות, האסיאתיות הן לרוב נטולות גלוטן, קלילות מרקם ועשויות רכיבים בריאים.
אטריות ככלל עשויות מעמילן וממים. סוג העמילן משתנה על פי זמינות חומרי הגלם בסביבה, וכך יצא שבאירופה ייצרו אטריות מקמח חיטה, בעוד שבדרום מזרח אסיה ניצלו לשם כך את קמח האורז. האטריות חביבות מאוד על עמי אסיה וממלאות פעמים רבות את מקום האורז במשבצת הפחמימה של המנה. הן מוגשות עם או בלי בשר, בלוויית רוטבי סויה ואחרים, בתוך צירי מרק, עם אצות, פטריות או ירקות מוקפצים, וידועה במיוחד מנת הנודלס התאילנדית "פד תאי", העשויה מאטריות אורז רחבות.
|
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....