חזרה לניו אייג'

נותנות כוח לנשים

עמותת אל הלב מעצימה נשים ואוכלוסיות נוספות באמצעות קורסים להגנה עצמית ולאמנויות לחימה וסדנאות חווייתיות שונות
עדי כץ 07/02/13
נותנות כוח לנשים

שיעור ב"אל הלב". כוח פנימי וכוח חיצוני. צילום מתוך האתר של "אל הלב"

 

איך לומדים לשדר עוצמה וביטחון עצמי, לא להיות קורבן וגם להדוף תוקף בזמן אמת? בגיל מבוגר, בעיקר אם אנחנו נשים, קשה להאמין שנוכל לסגל יכולות שכאלה, אבל בעולם שסביבנו שחלק ניכר מהאלימות בו מופנה כלפי נשים בכל הגילים, כדאי לחשוב בכיוון. בעמותת "אל הלב", ששמה לעצמה מטרה להעצים נשים באמצעות קורסים להגנה עצמית ואמנויות לחימה, מאמינים שזה אפשרי, ובכל גיל ומצב.

 

העמותה, שחוגגת השנה עשור להיווסדה, החלה מסמינר לאמנויות לחימה וצמחה לארגון המציע לנשים, למבוגרים ולאוכלוסיות אחרות ללמוד אסרטיביות מגובה ביכולות פיזיות. על פי האני מאמין שלה, הידיעה שיש לנו כלים להתמודדות עם מצבי סיכון ועימותים מחזקת את תחושת העוצמה שלנו ומרחיבה את האפשרויות העומדות בפנינו בתחום הבינאישי, במסגרת המשפחה, עם בני הזוג ובמקום העבודה. כאשר אנחנו מכירים בערכנו, הדבר ניכר ומשפיע על האופן שבו רואה אותנו הסביבה.

מקימת העמותה והעומדת בראשה, יהודית סידיקמן (48), היא בעלת חגורת שחורה דאן 3 בג'ודו ומומחית בלימוד הגנה עצמית ואמנויות לחימה לבעלי צרכים מיוחדים. היא נולדה בבית יהודי מבוסס בניו ג'רזי למשפחה שהייתה מעורבת בפעילות התנדבותית ופילנתרופית למען הקהילה. בבגרותה עלתה ארצה, חזרה בתשובה נישאה לתלמיד כולל, הביאה לעולם חמישה ילדים והתגרשה.

 

את אמנויות הלחימה גילתה בגיל 28, כשהחלה ללמוד ג'ודו. בהמשך, כשהצטרפה לקורס מדריכי אמנויות לחימה לנערות, צפה ועלתה בה חוויה מודחקת מילדותה, ניצול מיני מתמשך על ידי חזן הקהילה של בית הכנסת בניו ג'רזי. על כך נוספה טראומה נוספת שנשאה שנים, אונס שעברה בזמן שהותה בקיבוץ לאחר עלייתה ארצה.

 

את התיקון שלה החליטה סידיקמן לעשות באמצעות הוראת הגנה עצמית לנשים בכל הגילים. "הייחוד שלנו הוא שאנחנו נשים שמלמדות נשים להאמין בעצמן", היא אומרת. "במהלך השנים נוכחתי לדעת שוב ושוב עד כמה אופטימיות ואמונה ברוח האדם הן מוצדקות. כשנשים ניגשות אלי ואומרות שההשתתפות בסדנאות של אל הלב שינתה את חייהן מקצה לקצה, אני מרגישה שהנתינה שלי אפקטיבית ביותר".

 

רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

הקורסים שמעבירה העמותה מבוססים על שיטת "אימפקט" להגנה עצמית, שפותחה בארצות הברית בשנות השבעים של המאה שעברה בעקבות אונס של אשה בעלת חגורה שחורה בקראטה ומתבססת על נקודות החוזק והיכולות הפיזיות של נשים. בסדנאות אימפקט לומדים טכניקות פיזיות ומילוליות פשוטות ויעילות להתמודדות עם מצבי סיכון ומתרגלים אותן מול מדריך הלבוש בחליפת מגן מרופדת. הסדנאות מתמקדות בהטרדה ובתקיפה מינית, אם על ידי מכרים או על ידי זרים, ועובדים בהן על הקשבה לתחושות בטן וזיהוי סימנים מקדימים לתקיפה, הצבת גבולות ואסרטיביות, שימוש נכון בשפת הגוף ובקול (צרחה טובה ברגע הנכון יכולה לחולל נפלאות) ועל טכניקות פשוטות להדיפת תוקף.

מלבד קורסים להגנה עצמית, המתקיימים במקומות שונים בארץ, העמותה מקיימת גם חוג תנועה חופשית לנשים בשם "להרגיש בבית עם הגוף", סדנה בשם "הישרדות בג'ונגל העסקי", המעניקה כלים לנשים העובדות כשכירות או כעצמאיות, וסדנאות הגנה עצמית למבוגרים ולבעלי מוגבלויות.

 

ביום האישה הבינלאומי, שיחול ב-8 במרץ ובמהלך כל חודש מרץ תקיים העמותה סדנאות חווייתיות לגילוי העוצמה הנשית.

 

העמותה זקוקה למתנדבים, בסיוע בקורסים להגנה עצמית הניתנים לבעלי מוגבלויות.

פרטים נוספים ב-6781764 02, [email protected]

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בניו אייג'

דברו איתי אחרי החגים: להתמודד עם דחיינות

הסיפור הזה חוזר על עצמו מדי שנה, ואם להיות מדויקים יותר - מדי תשרי. רצף של חגים גורם לנו להתבלבל (כמה פעמים...

לקריאת הכתבה
חטאנו לפנינו: למה אנחנו מרגישים אשמה?

"אשמנו, בגדנו, גזלנו, דיברנו דופי, העווינו", על פי סדר האלף-בית, הם רק חלק מהחטאים שעליהם מתוודים ביום...

לקריאת הכתבה
תיקון שבועות: לחשב מסלול מחדש

תיקון שבועות הוא המנהג המרכזי אצל יהודיים דתיים בחג השבועות. מדובר במנהג עתיק שבמסגרתו לומדים תורה בלילה,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה